Followers MamaTisya

Wednesday, March 31, 2010

belum lagi....tp dah di rai :-)

apa yg blum lg???saper yg di rai tu???
actually smlm kt opis aku ada majlis busday staff
dr bln Jan-April
so mn2 staff yg busdaynye dlm bln berkenaan di rai la
mmg tiap2 thn mcm ni
even busday aku blum lagi tp dh di rai awal2 :-)

ada 2 kek utk busday smlm
carrot kek & chocolate kek
yum2...sila2 terliur ye kwn... :-p


wakil staff utk stiap bln dr Jan-April dipilih utk sessi potong kek
tkkn smua staff yg terlibat nk p potong kek kot
tk muat plak msk camera...hehehehe

lps dh abis smua acara
aku & my BFF-dilla pn nk posing gk potong kek
ye kami adalah antara staff yg di rai
aku bln april coming soon
dila dh lps dh bln january aritu
(1st time pki bj fesyen ada belt ni ke opis...tgk org pki cun je..saje nk try...ok tk ngan aku??)

ni antara geng2 aku la
tk cukup sorg cz masih cuti pantang..esok br die start kj
so yg 3 org tu dtg gk nyelit
even busday depa bkn dlm Jan-April

*********************************************************************

selain majlis sambutan busday staff
ada gk penyampaian hadiah utk anak2 staff
yg dpt keputusan cemerlang dlm SPM,PMR
depa dpt wang tunai rm300 & rm150 kalo tk silap
tk lupa gk penyampaian hadiah utk kakitangan yg dh pencen


kempen derma darah pn ada gk
bkn utk staff bernas je
org luar pn bole derma darah gk
tp kami tk derma darah
kami tumpang posing je.... :-)





cash out Mylook


sure rmi yg masih pening lg psl mylook kn..
so tkpe kita sama2 cuba dlu..tgk camner kn
pg ni aku check $$$$$ makin bertmbh22222

sure tgk tajuk entry aku pg ni sure nk tau camner nk cash out kn
aku pn blum dpt lg info psl ni
tp nk share beberapa soklan la psl mylook
aku copy & paste je...ni pn amik dr website mylook gk
mayb ada yg tk sempt bc kn...cuba korang tgk soklan no 4 tu

"After you accumulate a few shares you will be asked for payment information."

ni pemahaman aku la
mayb bila kita smua dh smp certain amount
so br la die inform cara2 nk cash out kot...
tp kalo smua ni tk btul, korang tkyh la riso..
lgpn tk rugi mencuba...dh kata benda free..
bkn kena kuar duit pn..tul tk???
sama2 kita tgu & lihat camner ye
kot2 bole dpt $$$$$ mcm nuffnang..saper tkmo kn
ke ada yg tk mo $$$$$$$
tipu la tu...hehehehehehe

korang2 yg ada apa2 info psl mylook ni jgn lupa la share ye




1.What is MyLook?
MyLook is an internet search service that rewards its members and returns the proceeds from search engine advertising to the people doing the searching. This is done by users being rewarded with shares in the site, and then dividends are paid to users who hold these shares.


2.Are they real shares?
No. They are not real shares registered within a financial system. For legal reasons they are referred to as "shares" within the "game" of MyLook.com. However even though they are not real shares, real life payments are awarded based upon the holding of these shares.


3.Are the shares worth anything?
It is not proposed at this stage to make the shares transferable or salable. However they can be accumulated and "dividends" are paid out to holders of the shares.


4.How can I get shares?
Doing searches on MyLook.com. Simply sign-up, log in and conduct searches and you will be rewarded with shares. After you accumulate a few shares you will be asked for payment information.


5.How many shares can I get?
You get 1 share for each search you do, with a maximum possible number of shares being 5 per day. You can do more than 5 searches, however you can only get 5 shares on any single day.


6.If you keep issuing more shares, does this mean each share is worth less?
As we issue more shares the site and service is also growing, meaning there is more to be divided amongst the shares. Also in time as well as more users there will be more advertisers outbidding each other for web traffic. It's been shown the more advertisers there are on search engines, the higher the average amount paid per click is. This means a higher per click rate multiplied by more users. In summary both the number of shares, and total size and value of the site is growing at the same time. As you yourself accumulate more shares you are getting more shares in a bigger site.


7.I have another question!
Great! We'd love to hear it, please email it to help@mylook.com





hah saper2 yg blum join tu bole clik link ni ye





Tuesday, March 30, 2010

tk tau la btul or tk


mmg arini smua org dk register mylook
aku pn tk terkecuali
lgpn nk register kejap giler
tk smp 1minit pn
tk slh kalo kita cuba...
aku sendiri pn tk tau samada btul ke tk benda ni
tp saje nk try
lgpn benda free..bkn kena byr
kalo btul bole cash out
& dpt cek mcm nuffnang ...alhamdulillah
tp kalo benda ni tk btul,abaikan je la





latest view kt My Share
br je 2jam aku register
so $$$ pn dh bertambah
esok aku nk try search lg
tgk camner plak hasilnya... :-p

so saper2 yg dpt info mendalam sila infom aku ye

SHARING IS CARING




so saper2 yg blum register tu jom click link di bwh utk join

http://mylook.com/join.php?x=18602


tk rugi pn cz benda free





nak jugak tambah $$$$$$$


rmi plak aku tgk entry blogger pg ni psl


so aku pn nk try gk la
br je register and dh dpt gk $$$$$
tp tktau la plak camner nk cash out nanti


mylook ni mcm search engine la.
Bayaran hanya kepada 5 carian dalam 1 hari,
lps dh 5 kali kalo kita search apa-apa kt mylook
there will be no payment lah.
so korang try la esok plak ye

You will be paid…
$0.22 per search x 5 times = $1.10 per day
so kalo hari2 korang search dlm 1bln tu leh la dpt $33


so kalo korang nk gk bole klik cni

http://mylook.com/join.php?x=18602


benda free so tk slh utk cuba...jom rmi2 join

tq to intan for the info


sgt suka !!!! yum...yum...

ada ke yg tk suka aiskrim??
aku rs smua org suka
bdk2 lg la suka
kalo saper yg tk suka tu mmg rugi la
tul tk...hehehehehehe


saje nk share gmbr aiskrim ni aku bli kt giant lastweek
rm7++ b4 ni tk silap rm8/9++
yg jenis mcm ni ada 3 color,kuning,biru& merah kalo tk silap
tp aku suka tul yg color kuning ni
dlm die ada almond+caramel+choc...dapnye.....

kebetulan ada free plak 500ml aiskrim vanilla
lg la aku suka kn
dlm peti ais sure ada stok aiskrim

dlu time peknen tisya aku ngidam nk aiskrim mini poppers
tp tk sempt mkn cz aku dh bersalin
tu psl tisya air liur meleleh je
cz mamanye tk dpt mkn aiskrim...ehhehehehe

yg mini cornetto ni pn aku suka...yum2


**oklah nk p majlis mkn2 jp sempena busday staff dr bln Jan-April
aku kn busday girl utk bln April :-)




Monday, March 29, 2010

slipar cute yg murah


tisya kn peminat Minnie
so aku blikn slipar cute MINNIE ni utk tisya

murah je rm 5 kt psr mlm
slalu blikn tisya slipar yg sarung je
ala yg kasut crocs tu kn main sarung je senang
yg ni mcm susah skit la die nk kepit kn
tp saje ajar die pki slipar camni plak

trus tisya nk bergaya ngan slipar baru
aku pn tk brp ingt sizenye
so main agak2 je la time nk bli tu
tnye kt org yg jual katanye size 27 utk bdk 3thn
so aku pn tgk mcm ok je
tp bila tisya dh pki mcm ngam2 je
pttnye aku bli size 28/29
tp tkpela...murah je nanti dh tk muat bole bli yg baru plak




layan je la aksi2 tisya ngan slipar MINNIE baru ni
jp berdiri,jp nk naik buai
nk baring pn tkmo buka slipar tu
tp tisya tk panggil slipar
die panggil kasut
"mama..mn kasut icha..."
"icha nak pki kasut...."



Spring Potato

korang pernh mkn tk SPRING POTATO???
sabtu lps aku 1st time try
sedap..aku suka
ptt la rmi je org sanggup beratur semata2 nk bli SPRING POTATO
b4 ni dh byk kali tgk tp sebab rmi sgt org beratur nk bli
so aku mls nk tgu kn
tp sabtu lps tk rmi plak tu yg aku bole bli :-)
aku bli kt psr mlm keramat dkt jusco setiawangsa tu je

1 batang tu rm2.00
aku sorg pn bole abis...heheheheheh



kasi zoom skit
kentang digoreng panas sehingga garing
dan dicampur bersama sos cili ,mayonis & cheese
yum2...


tp dgrnya kt jln TAR ada KIOKs
jual SPRING POTATO ni
setiap kali ari sabtu..ala time psr mlm tu
lama tul aku tk p psr mlm jln TAR....
nasibaik la ada jual kt psr mlm keramat ni
tp regenye berbeza
yg kecik rm2.50 yg besar rm3.00
lps tu ada beberapa perisa mcm
black papper,sweet corn,keju dan bbq.

more pictures bole klik SINI


gelap gelita



1st time EARTH HOUR 2009 kami bergelap
tp tkde la gmbr cz lastyear blum ada blog lg
so utk thn ni ada gmbr la utk update dlm blog :-)

jom layan gmbr kami time EARTH HOUR sabtu lps

hah dh gelap cuma tv je tk tutup
yela lampu je padam tv tkpe tk tutup :-)
tisya plak sibuk dk main 'sesuatu yg bercahaya'
apakah benda tu???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
actually benda yg tisya dk belek tu
mcm lampu la
FIL aku bli time kt London aritu
benda tu bole guna kalo time p camping ke, time black out ke
gmbr yg gelap tu tanpa flash
gmbr yg terang tu, aku on flash time snap

tisya bila dh gelap ni sibuk ckp
"nak busday to you"
maksudnye nk soh pasang lilin
so p la amik lilin...blum sempt abis nyanyi lagu "happy birthday"
dh tiup dh lps tu soh pasang lg
byk kali la dk tiup & padam lilin pastu soh pasang blk

thn ni mcm tk brp meriah tgk sambutan EARTH HOUR
cz tgk tk rmi umh org yg bergelap

kitorang aritu pn dlm 30minit je, tk smp 1jam
lgpn ada baby kecik ank adik ipar aku
so bila gelap baby mcm tk brp selesa
mayb gk cuaca/suhu skarng yg begitu panas

tp apa2pn kami bergelap jugak even tk smp 1 jam :-)


korang bergelap tk???



Friday, March 26, 2010

dinner @ Johnny's Restaurant


FIL ajak kami dinner kt luar time aku EL aritu
so tmpt biasa yg dituju semestinya ke Jusco Setiawangsa
cz situ je paling dkt and cpt
lgpn byk pilihan restoran
tp kitorang mmg suka mkn kt Johnny's Restaurant
kalo tk caya bole klik SINI & SINI & SINI

tk rmi sgt org tp kalo bln pose kena booked dlu
kalo tk,sure kena waiting list

slalunye kami amik set steamboat utk 4 org tu rm59++
kalo nk side order bole la pilih mcm2 ada
fav menu aku kt cni-thai pine apple rice


smua order air sama- sour soup juice
tisya je strawberry float
thai tea pn ada

sos nye sedap..aku suka


kami ngan inlaw

steamboat kami

tisya dh kenyang perut sure tkreti dk diam
nk turun berlegar2 la
tgk tu mcm nk aerobik plak
bj baru gk ni :)

lps tu jln2 dlm jusco jp then br blk..nasibaik ujn tk lebat




hot air ballon


org lain awal2 lg dh citer psl belon panas kt putrajaya kn
al-maklum ler weekend lps rmi gk aku tgk
blogger2 update entry p putrajaya tgk belon panas
aku br arini nk update
tkpe la biar lmbt asal update ye tk...:-p

cantik kn belon-belon panas berterbangan di udara
kalo dpt naik apa la rsnye ye tk
sure gayat cz terbang tgi nun jauh di atas sanakalo korang di bg peluang, nk tk naik??
aku nk even dlm hati ada rs takut/gayat smua..hehehehe
actually gmbr atas tu bkn aku p tgk belon panas kt putrajaya ye
tu gmbr aku google je :-p
i'm sorry!!!!!


citer sebenarnye mmg psl belon panas gk
cumanye beza skit je
sila scroll ke bwh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
belon panas dlm kebun Farmville aku...hehehehehe
actually aku tk dpt p tgk belon panas kt putrajaya aritu
so disebabkn keciwa tk dpt pegi
so aku tgk belon panas dlm kebun aku je la




kasi close up skit
cantik kn...
mn cantik 2biji belon panas or 3buah villa tu :-p

now dh ada 3 buah villa dlm kebun Farmville
1 buah villa = 1juta
so dh ada 3 sure aku kayooo kn...
kayo dlm Farmville la...hahahahhaha
tklama lg nk bli villa ke-4 plak
hah saper2 yg blum jd jiran jgn lupa add aku ye



**momguess ko tkmo ke join,ke nk soh bos ko jd jiran aku...:-p



Thursday, March 25, 2010

buah hati pengarang jantung


lama tk citer psl anak dara sorg ni
20hb aritu tisya 2thn 9 bln
mcm2 dh perkembangan die
bole bc ABC tp ikut org sebut la
tp kdg2 trus je die sebut sendiri tp tk ikut turutan
sama gk ngan 123
dh bole count in english 1-20
tp dlm malay ikut suka die je nk bilang


lately tisya dh pandai pilih bj mn die nk pki
kalo lps mandi kita dh amik bj siap2 die tkmo
die yg nk pilih sendiri
nasibaik baik la, kalo p shopping die blum pandai lg amik bj
and soh mama/ayah byr
wat nye amik yg bj mhl2 pokai mama/ayah...eheheheh


tp yg lawaknye mlm2 nk pki suar jeans yg utk p jln2
aduhai sbr je la...kalo tk bg kn melalak
so bg la die pki tp bila die dh lena br tukar la ngan suar tdo


diaper kdg2 die nk pki
kdg2 die tkmo pki
ikut suka die je
tp time die tk pki tkde la kencing merata
cuma kdg2 die ckp "mama dh basah"
tp masih sempt ke toilet , kira br skit basah


kalo pegi bli brg dapur,die pn sibuk gk nk amik brg
bila die ltk kt dlm bakul/troli tp aku ltk blk kt rak
die nampk lps tu tkmo bg aku
siap ckp "nak pegang je"
hah siap la mmg kena byr la jwb nye
kdg2 benda yg die pegang tu ntah apa2 je


kdg2 die ada ckp "mama nak cucu macam"
sambil selak2 bj aku
aku jwb "cucu macam tkde"
trus die ckp "icha nk cucu botol"
rindunye nk BF :-)

kalo nmpk lilin je sure nk tiup
aritu kt umh blackout tp tklama
so pasang la lilin
then bila dh ok soh die tiup
lps tiup tisya ckp
"mama..mana kek icha??"
wah tisya tk sbr nk celebrates busday dh
lg 3bln je genap umur tisya 3thn
insya allah kalo ada rezeki nk buat & jemput kwn2
tp tktau la camner lg..kita hanya merancang kn...


berat masih maintain 11kg++...mkn mcm2 dh
tp tk kisah la kalo ada org ckp mcm2 psl ank aku
kurus ke,mak nye tk bg mkn ke...
janji anak aku sihat..alhamdulillah


byk lg ragamnye tp aku lupa
bila kt opis pk masalah kj tp bila blk umh tgk anak
ilang smua yg serabut kt pale
tp kdg2 bila marah, mmg kena gk ler...huhuhu
tp tu la sbg ibubapa kena control benda tu
aku pn kdg2 tk terlepas dr smua tu
tp bila teringt sure aku nangis
tiba2 aku sebak plak...huhuhuhu
"tisya ..mama syg tisya tau"


okla tkmo sedih2 jom layan gmbr tisya dgn bj br
yg atok blikan dr London

ada gaya mcm model tk
siap wt kaki camtu

rambt depan tu dh makin pjg

cucuk pipi plak

tiba2 suka wt gaya gni plak

ni kalo sebut Barney "HOP-HOP"
sure die akan wt gaya gni
cz dlm barney tu ada nari camni
aku lupa dh tajuk lagunye

muncung la plak
ayah tisya ckp tisya muncung ikut mama..huhuhuhu

die tgh tunjuk apa ntah time ni

dh penat main kt luar
main buai plak dlm umh
suka sgt la hayun buai tu kuat

kalo dk berbuai suka nk berdiri plak..aduhai ganas tul
tisya kalo naik buai die nyanyi

buai laju-laju,sampai pokok sena
apa dalam baju, sebungaaa cina
(sekuntum bunga cina die tk reti sebut)



**ada yg tnye mn bli buai ni
aku tktau cz FIL yg blikn utk tisya




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...