Followers MamaTisya

Tuesday, August 30, 2016

rezeki nak MERDEKA & cuti pjgggggg


rezeki nk MERDEKA , ada  6 BE baru ....
now ada 15 BE yg tgh running..apa2 pn tq Nuffnang


selamat menyambut hari merdeka esok....aku cuti pjjjjgggggggggggggg
so kita tenangkn fikiran jp dr kesibukan kota...kt mn nk p holiday...tgu aku update ye
bye2 kuala lumpur...see you next monday :)

dinner @ Pizza San Francisco, Wangsa Maju



kelmarin adik ipar ajak dinner kt Pizza San Francisco...lama xmkn sini
xrmi sgt org so xde la crowded sgt kn
tp 1 je nk komplen byk nyamuk meja yg belah kami duduk ni...sian kt bdk2 ni..
mayb pokok2 sebelah restoran ni pembiakan nyamuk gamaknye



jom tgk air yg kami order
 ice blended chocolate rm 9.90 , kedondong asamboi rm 8.90,
 lime asamboi rm 6.90 & lemon coke rm 5.90


firash mkn mushroom souprm 7.90


nachos rm 18.90


fish & chips yg aku inform promo rm 6.90 instead of rm 18.90


biras punya menu ~ beef steak rm 26.90


MIL & adik ipar ~ salmon steak rm 29.90


hubby & adik ipar ~ braised lamb shank rm 39.90
beso btul...jenuh juga kalo aku order menu ni


tisya & farah mkn pizza ~ calzone beef rm 26.90
kemain cheese die byk


selain dr wangsa maju ada cawangan lain
antaranya bangi, kota kemuning, bukit jelutong, & the mines
tq adik ipar & biras blanje dinner ni

Monday, August 29, 2016

sape nak makan Fish & Chips only rm 6.90



lama xmkn fish & chips...
ni ada promo rm 6.90 je instead of rm 18.90..jimat 12 hengget byk tu
so saper nk mkn mcm yg aku mkn ni...meh bc aku share info utk uolssss


hah utk dine in je tau...promo ni smp 31/8/2016 je...
cpt2 tau ke Pizza San Francisco berhampiran anda


senang sgt...just like, share & tagged je kt fb wall uollssss
ikut je step2 tu..pastu ms nk order just tunjuk la uolsss dh share kt fb...
so dpt la rege rm 6.90 utk fish & chips mcm gmbr aku mkn tu

Shawl dari Bakawali Couture...Promo Merdeka Buy 3 only rm 100


dlu aku pernah bli long dress dr Bakawali Couture
 skarang try shawl plak... normal price rm 43 sehelai
sempena merdeka ni ada promo buy 3 only rm 100 tk termasuk postage
bff aku mmg slalu sgt shopping shawl dr Bakawali Couture ni
aku br try nk bli...so ni dh grab 3 design..lastweek dpt...blum rasmi lg


uoolsss kalo nk bli sempat lg tau smp 31/8..bole klik link di bwh utk tgk pelbagai design 

lunch sempena Anniversary ke-10 thn di taja oleh Grand Bluewave Hotel, Shah Alam


salam uolsss dh bfast ke...kalo blum meh cuci mata tgk gmbr makanan :)
kemain pjg tajuk entry kn...hehehe
alhamdulillah rezeki berblogging di kongsi ngan family tercinta


so aku p redeem sempena anniversary ke 10thn aritu...alhamdulillah kenyang perut


feel2 dating berdua :)



hakikatnya dating bertiga :)


spaghetti carbonara...mcm2 ada seafood tu...udang, mussel & chicken


mmg menu fav ankdara


anak manja ayah...bab kopek udang serah kt ayah :-p


tenderloin steak


hubby ckp dagingnye mcm tk brp juicy sgt...nmpk kering


dim sum...nmpk mcm skit tp kenyang...aku pilih vietnamese rolls, chicken dumplings,
 salted egg dumpling & carrot chicken dumpling


dh lama nk mkn dim sum..nasibaik bole order gk kt sini..kalo amik buffet dim sum rs xberbaloi plak




penutup dessert ~ banana split..nmpk mcm tk menarik tp sedap buah nye + eskrem


pencinta dessert mcm mama juga :)


total bil aku rm 150.25 so guna voucher rm150 just byr baki 25 sen je :)
ok ada rezeki kita dtg lg mkn sini ...tq Grand Bluewave Hotel :)



posing2 lg ank beranak


sempat lg die nk posing merdeka kt sini
hah jgn lupa if uolllsss nk Merdeka Hi-Tea kt sini , pn tgh ada promo tau


anakdara tanya..naper nk blk..nape tk tido hotel...sian die lama tk tdo hotel
insya allah kita p tdo otel nanti ye

Friday, August 26, 2016

redeem voucher WONDERMAMA @ One Utama




lupa cite ni blum update...ms p redeem lps raya aritu
so trus la aku redeem voucher WONDERMAMA ni 
sbb mmg kena redeem kt outlet OU ni


kt one utama ni outlet yg ke-4...sebelum ni ada kt bangsar, avenueK, ss15 


ni menu nya...dlu ms aku mkn kt outlet avenue K lain menu nya
ni ada menu baru...xsure kot lain outlet lain menunya

 

ni menu fav anakdara ...biasa kita dgr menu nasi goreng kampung
yg ni menunya carbonara kampung rm 27.90
menu fav anak dara...kemain die mkn kn



aku layan dessert yg voucher free tu je la...namanya Crazy Chekodok Pisang
yg ni kt umh pn uooolsss leh wat..cekodok cicah ngan eskrem
tp eskrem tu rs lemak2 skit..sodap bila mkn ngan cekodok pisang tu


dating berdua je sbb ms tu nk pi openhouse raya then tido shah alam umh adik aku
so total just byr lps tolak voucher rm 23.90



kalo resit uolsss lebih rm 50...bole la cabut 1kertas kt blkng tu
ada mcm2 adiah...tp resit aku tklebih pn rm 50...so tisya posing je la

on the way nk blk...terjumpa lak bff julia yg br lps shopping

Kopi Tarik WONDA RM 1 only !!!!


Kopi Tarik Wonda ni mmg fav aku la..aritu kebetulan ke giant nmpk promo rm1 je
tp sbb tk amik bakul or troli so tgn bole pegang 4 tin je
ingt nk bli lg tp tkde plak tulis promo smp bila
lps beberapa ari pegi giant lg..dh xde...rmi yg borong la tu


nasibaik aku simpan stok skit kt opis
cuaca panas dpt hirup kopi tarik wonda ni mmg legaaaaaaaa


A photo posted by Amy Aril (@mamatisya) on
ni ms dlm meeting aku layan kopi tarik gk hehe...
padahal ada air dlm meeting tp aku xminum  :)
byk2 perisa KOPI WONDA...mmg paling aku suka KOPI TARIK WONDA
and mmg susah nk jmpa yg perisa ni

Thursday, August 25, 2016

KFC Super Jimat Box


kalo pegi KFC..slalunya order set snack plate atau yg set nasi+ ayam
tp smlm rasa nk order KFC super jimat box ni


aku pilih Lil' Zinger Box rm 9.75..ada beger, ayam, fries & air
mmg la namanya KFC super jimat box tp cher tgk tang fries tu alahai secoit je...jimat ke kedekut
ke aku yg tk bernasibaik smlm...yg nmpk tu 3..yg dlm tu ada la 4-5 lg...
aku ingt aku je yg dpt skit..rupanya member aku punya pn ciput juga
xtau la kfc tmpt lain camne sbb ada kwn aku komen katanye diorang dpt penuh gk fries
moga kfc aeon shah alam take note la psl ni


lps mkn kfc, rs lapar lg so bli seketul portuguee egg tart :)

Wednesday, August 24, 2016

Kak Siti Gulai Kawah @Greenwood , Gombak




aritu hubbyku ajak mkn kt Kak Siti Gulai Kawah @Greenwood , Gombak
tp disebabkan cuaca panas ...so kita tapau je la



hubbyku dh pernah mkn sebelum ni katanye gulai kawah & gulai darat sedap



so ni la yg kami tapau aritu, gulai kawah daging, gulai darat daging & ikan keli goreng
bg tekak aku, aku suka gulai darat daging tu
gulai kawah tu xbrp ngan tekak aku sbb aku pernah mkn yg lg sedap

wordless wednesday #316


alhamdulillah,  pg ni ada  7 BE baru ....
now ada 13 BE yg tgh running..apa2 pn tq Nuffnang


untung la suami...isteri masuk contest tp bila menang adiah utk die kn :-p


hah yg ni adiah utk aku...produk maybelline bernilai rm 200++
ingtkn dpt skali product BB cushion tp xde...
br nk merasa sbb skarang kn tgh femes org jual BB Cushion
apa2pn syukur alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...