Followers MamaTisya

Friday, September 30, 2016

FREE MEAL for FIRST 50 Customers..jom makan Nasi Kukus Lejen


Sempena hari jumaat yg mulia, free meal for first 50 customers arini 30/9
sama2 kita doakan hamba Allah yg memberi sumbangan ini cpt sembuh dr penyakitnya.. Aminnnn 

more info klik link FB NasiKukusLejen


Nasi Berlauk Air Dingin


nasi berlauk air dingin ni mmg femes la kt klate especially kt Tumpat originalnya
tp aku blk klate tk pernah plak mkn...
actually air dingin tu nama tmpt kt klate tp aku pn tktau..nama je ore klate hehe
actually nasinya mcm nasi berlauk la


ni smlm bff aku nmpk van ni jual..so die try la bli..skali utk bff 
sedap juga nasi berlauk gulai ayam kerutuk...rm 6 sebungkus


pg ni bff blanje nasi berlauk air dingin ni...alhamdulillah rezeki pg jumaat



more info bole tgk IG : https://www.instagram.com/isellnasiberlauk/

Thursday, September 29, 2016

Set lunch The Chicken Rice Shop dh naik 50sen



awal sept aritu mkn masih rm 10 set lunch ....ni isnin aritu dh naik 50 sen 


part ayam slalu pilih drumstick so kena add on rm 1...jd la rm 11.50 lps dh naik rege tu


ni mkn sebelum naik rege aritu..set lunch masih rm 10..pai tee tu add on

Restoran Nasi Kukus Lejen @Damansara Utama



hah korang peminat nasi kukus tk?? ni ada restoran baru buka
namanya Restoran Nasi Kukus Lejen @Damansara Utama
kt sini konsepnya self service...beratur order makanan & minuman & byr di kaunter


ni menu yg disediakan..selain nasi kukus ayam rempah, ada juga nasi kukus ayam kunyit


restoran ni baru je buka 15 sept yg lalu...aku singgah lps 2 hari buka


coconut shake sedap...kalo rindu coconut shake klebang melaka jauh tu
bole la melepas rindu dtg sini minum coconut shake


aritu aku mkn nasi kukus ayam rempah..sedap..
nk plak kombinasi ngan coconut shake mmg yummmmm


mula2 order 1 je coconut shake...lps tu tmbh lg 1 anak dara nk lagi


restoran ni buka dr 11am-9pm setiap hari


sempat bergmbr dgn owner restoran...
smoga bisnes trus success ayu & sibling


utk peminat nasi kukus, moh try Nasi Kukus Lejen
kalo ari jumaat ada special menu tu
restoran ni bersebelahan ngan Bank rakyat Damansara Utama
alamat seperti dlm pamplet
more details bole follow FB  NasiKukusLejen  & IG Nasikukuslejen

Wednesday, September 28, 2016

wordless wednesday #318


rezeki ptg ni , ada  6 BE baru ....
now ada 9 BE yg tgh running..apa2 pn tq Nuffnang


 dr Grand Bluewave Hotel Shah Alam utk review ms merdeka hi tea aritu
bole la pi mkn2 lg nanti..mayb next month utk busday hubbyku


vkend aritu dh dpt adiah cash rm200 dr KoolFM...setelah lebih 3 bln menunggu
contest thru radio mmg amik masa skit dpt duit...tkpe biar lambat dpt..jgn tk dpt kn...:)
yg voucher SPA dh trima awal bln sept aritu tp blum redeem lg..nasibaik expired nextyear


pernah baca psl Sembunyi SPA @Cyberview Resort & Spa ni..
mmg bole tahan regenya...tk sbr nk manjakan diri kt sini


Sports day utk Tahap 1 (2016)


jumaat lps tisya ada sports day..mula2 ingt ayah tisya je la yg pegi teman
tp anak dara tu nk juga mamanya ada...so aku cuti la lastweek


pg2 dh excited nk ke sport day
utk tahap 1 ( darjah 1,2,3) belah pagi
utk tahap 2 (darjah 4,5,6) belah petang

A video posted by Amy Aril (@mamatisya) on
lagu pencuri hati dr ayda jebat senamrobik pagi tu

A video posted by Amy Aril (@mamatisya) on
lagu jiwang pn ada dr Projector band ~ Sudah ku tahu...kemain bdk2 smua nyanyi

tisya punya acara namanya " Isi penuh penuh"


tahniah ank mama...dpt no 3...suka la tu dpt medal



nenek tisya pn dtg kalini tgk cucu sport day

kul 12 abis..cuaca pn panas..anak dara nk layan eskrem
 hubbyku sempat record video tisya ni

Tuesday, September 27, 2016

Kek Chocolate Cheese Berhantu


asal viral je ..mesti nk try hehe...ni namanya Kek Chocolate Cheese Berhantu
aku ingt drama & filem je ada HANTU...tp ni dessert pn ada HANTU haha


kek chocolate cheese + ganache...yummmmm


kwn2 sekitar keramat if nk order sila whatsapp nombor 011-12294034
bole visit IG ciknor_mommyhommy

Kafe Little Fat Duck @Utropolis Marketplace, Glenmarie




tmpt br dkt ngan opis...namanya Utropolis Marketplace
baru je buka...ada supermarket ala2 cold storage..lupa dh apa namanya
pastu ada la tmpt mkn...tp ada byk lg kedai blum buka
kalo mls pi jauh2..lunch bole la singgah sini...
mmg dkt sgt la ngan opis..dlm 3 minit tp bkn la jln kaki..kena naik kete gk


aritu lunch berdua ngan dila kt Kafe Little Fat Duck
julia bz shopping brg kt supermarket, die xlunch


ni menu nya..nk portion byk bole upgrade size


ada value meal set 


yg ni plak promo of the day


ni kali ke-2 aku mkn...dlu masa kt event karnival karangkraf tp thru food truck
aku mkn spaghetti carbonara rm 5...dila mkn spaghetti sausage spinach rm 5


sebelum blk sempat bff wefie skit :)

Monday, September 26, 2016

Sneak peek | Tisya's 9th Birthday Party


salam uolsss....alhamdulillah birthday party tisya berjln lancar smlm
masih kepenatan...ni share skit gmbr dlu....nanti aku update lg ye


candy buffet sponsor by She Party Creative hasil aku menang contest
smua suka decorationnya...cantik....


ombre cake my little pony dr Delish Homemade
smua ckp sedap & cantik


my little family


birthday girl ngan adiah smlm.....tq smua utk tetamu yg dtg...
tq utk smua adiah ini dan yg bg cash juga alhamdulillah..

Thursday, September 22, 2016

Komen dari Peminat Saksi Kisah Sebenar VOLKSWAGEN KUNING di malam TAYANGAN PERDANA

20 sept yg lalu, aku dpt jemputan ke Majlis Pra Tonton Wolkswagen Kuning yg diadakan di Cathay Cineplex Mutiara Damansaraantara yg hadir barisan pelakon , pengarah, penerbit, media, fans club & juga bloggers.

Filem ini merupakan yg ke 115 terbitan MIG, Volkswagen Kuning diinspirasi dari kisah benar yang berlaku. Sejak dari dulu lagi, kisah Volkswagen kuning menjadi misteri dan tiada jawapan dari mana wujudnya kisah ini. Pengarah utk filem ini Shadan Hashim, menggambarkan ianya menjadi sebuah cerita yang menggabungkan kisah benar serta olahan yang ditambah untuk mencantikkn lagi plot penceritaannya. Walaupun ianya sebuah filem seram namun turut diselitkan elemen pengajaran, kekeluargaan serta percintaan di dlm filem ini.


gambar2 barisan pelakon sekitar Majlis Pra Tonton Wolkswagen Kuning
bertempat di Cathay Cineplex Mutiara Damansara 20 Sept 2016





Sinopsis Volkswagen Kuning

MENGISAHKAN sepasang kekasih yang telah bertunang, Fuad dan Sarah, yang dalam perjalanan untuk pulang ke kampung Fuad. Mereka mengalami gangguan apabila tersesat selepas senja semasa mencari kedai makan. Gangguan itu menyebabkan mereka mengalami kemalangan dan Sarah mula berubah. Semuanya gara-gara Volkswagen kuning! Fuad ditahan di wad, manakala Sarah langsung tidak mengalami kecederaan. Raudhah, kakak Sarah, datang untuk menjemput Sarah pulang ke bandar, sementara menunggu Fuad pulih dari kecederaan. Tanpa diduga, Sarah membawa pulang ‘sesuatu’ bersamanya.


heroin Filem Volkswagen Kuning - Atikah Suhaimie


sempat selfie dgn big bos MIG..klakar orgnya..nk2 bila die berpantun


ada gift dr MIG...Banglo Berkunci..blum tgk lg


tq BroFramestone atas jemputan ini


tahniah blogger Iena kerana memenangi OPPO F1 
syok la pasni leh sakan selfie ngan OPPO F1 #selfieexpert


nk tahu seram ke tak...jgn lupa tonton Wolkswagen Kuning 
di pawagam berdekatan anda...arini  22 Sept 2016 sudah mula ditayangkan



klik video utk dgr komen dari  Peminat Saksi Kisah Sebenar VOLKSWAGEN KUNING
eh ada gmbr mamatisya kt dlm video ni..tp bkn yg di interview tu...iolssss pemalu :-p


Di kala malam menjelma, Dendam kesumat membara.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...