Followers MamaTisya

Saturday, December 31, 2016

rezeki penutup 2016


rezeki penutup 2016 ....ada  4 BE baru muncul
now mmg ada  4 BE yg tgh running..apa2 pn tq Nuffnang


aku slh seorang winner utk like & share kt FB San Remo Malaysia ni


tgh mlm dpt msg ni....alhamdulillah


*kemenangan ke-43 utk 2016



Persiapan sekolah tisya utk tahun 2017

tgal beberapa hari lg nk start buka sekolah kn
certain negeri esok dh start...kl lmbt skit sbb masih cuti newyear kn
sebelum bercuti aritu setelkn beli buku tulis


bole tahan berat nmpk plastik tu


byk pulak buku kena beli utk darjah 4 sbb ada buku kerja tu
dlm rm 120++ gk .....tu pn buku tulis pilih2 je sbb yg thn sudah ada lg


part pakaian sekolah, tinggal nk jahit lencana & tanda nama kt tudung je la
darjah 4 ankdara nk pki tudung...yg masih nk beli bj
beg sekolah pki yg mana ada walaupun mcm dh nmpk lusuh tp ok lg...tisya pn xbyk ragam
tgk la dh xok nanti bole beli baru...guna dlu mn yg bole pki


smlm setelkan bab cop mengecop & balut membalut
buku teks dr 16 biji, 4 biji je kena balut semula sbb kulit buku dh terkoyak
bab cop nama senang, idok ler lenguh tgn...sape yg nama pjg sila la tempah cop


anakdara yg dh nk masuk darjah 4 thn 2017...besar sgt dh ank mama ni

Friday, December 30, 2016

short vacation ~ booking thru TRAVELOKA mmg murah !!!

salam uolsss....sure yg masih kj xsbr lastday kj arini kn....hehe
aku br je blk dr short vacation...tk jauh pn ..dlm KL je sbb last minit booking kn
kesian anakdara sorg tu dok tnya, bila nk tido otel....
nasibaik dpt grab rege promo...sbb aku mmg tk pernah p bercuti time cuti sekolah sbb tau sesak kn
and lg 1rege hotel pn mahal...tp dgn TRAVELOKA uolsss bole dpt rege MURAH!!!
so kita stay otel dkt2 je la..yg best dua2 hotel aku booking ni rege xsmp rm 100...syok btul
okla ni aku share 2 hotel yg aku stay utk short vacation....nanti aku update details lg ye uolsss


2 hari 1 malam  ( 27-28 Dec 2016)
Flamingo Hotel by The Lake , Kuala Lumpur  ~ grab masa promo 35% diskaun


2 hari 1 malam  ( 28-29 Dec 2016)
Hotel Grand Continental Kuala Lumpur ~ grab masa promo 25% diskaun

maybe ada yg beranggapan wat pe tido otel , dkt je ngan umh kn
tu hak masing2...nk dkt ke...nk jauh ke....suasana tu xsama ye
janji kita dpt luangkan masa bersama family tercinta
nk2 plak bantal hotel empukkkk lain macam haha
so spt aku inform...nk bercuti dkt ke..jauh ke...duit masing2..pandai2 la uolss plan
aku kalo nk booking hotel yg paling utama mesti ada swimming pool
sbb ankdara sorg tu mmg hantu swimming pool
tu psl kalo uoools tgk aku share tmpt holiday , mmg  smua ada swimming pool


hah ni nk inform uolsss yg rs ada plan nk bercuti nextyear...cpt grab promo 30% diskaun ni
smp 31/12/2016 je tau...apa tgu lg sila la jenguk website https://www.traveloka.com/
aku pn rs nk grab juga ni uk next year :)


**pilihan hotel byk...depend pd pilihan masing2...ada yg murah, ada yg mahal
tp bila grab time ada promo ni, dpt la rege murah dr biasa...jgn lupa register dlu tau


Thursday, December 29, 2016

Menang Cash bernilai RM250 dalam Peraduan Tropicana Twister Keceriaan Berganda


contest ni masih lg berlangsung smp feb 2017
beli pek air twister pastu sms resit
so apa tgu lg...cpt join uolsss....more info bc kt FB mytropicana









5 nama naik maknanya rm50x5...so dpt la total rm 250 syukur alhamdulillah 
ada geg contest yg dpt 1 k...syok kn
good luck utk uolssss....pemenang harian ada 45 org tau



*kemenangan ke-38, 39, 40, 41, 42 utk 2016

Wednesday, December 28, 2016

Nasi Dagang & Homemade Keria Sira Gula Melaka


cuti krismas balik gombak...mama masak nasi dagang
lauk gulai ikan tongkol , ayam kerutub, kerisik, telur, acar..yummm


ptg tu plak layan homemade kuih keria sira gula melaka
actually mama aku dh buat frozen kuih keria
aku just tlg sirakan je ...berkilat...tisya ingt aku buat sticky caramel chicken


ada 2 pinggan, 1 yg sira gula melaka, 1 lg sira gula putih
xsama la mcm yg kuih keria antarabangsa melaka tu tp rasa not bad


ni pinjam hp baru adik ipar jp..die br bli samsung S7  edge...apalagi moh ler wefie


ole2 dr krabi....adik aku br blk holiday sana
tq ngah utk fridge magnet and cute dompet ni

Tuesday, December 27, 2016

BUY 3 FREE 1...promo baju sekolah @Butik Rasa Sayang


sebelum pegi bercuti, kita setelkan kelengkapan sekolah
sabtu lps kitorang pegi ke Pusat Pakaian Hari Hari
ramai btul org...biasa la dh nk buka sekolah makin rmi org kn
belek2 rege utk size 34 rege dlm rm 38.90 sepasang


pastu hubby ajak p kedai sebelah sbb tgk mcm ada jualan murah
BUY 3 FREE 1....so belek2 la size sama yg 34 kt sini dpt rege rm 25.90 (bj +kain)
yg sepasang ada juga tp size beso so amik asing2 still murah juga la
trus bli kt sini la...kedainya bersebelahan je ngan Pusat Pakaian Hari Hari
nama nya Butik Rasa Sayang opposite ngan Giant Taman Permata



utk bj sekolah just tambah sehelai je sbb yg bli masa die darjah 3 masih ok ada 2 pasang
so kt Butik Rasa Sayang bli bj kurung sepasang size 34 ( bj rm 18.90 kain rm 7)
bj tu jenis yg kain licin xde la berpeluh sgt
stokin 3 pasang (rm 10) & tudung 2 pasang size M ( rm 8.90 each)

dkt Pusat Pakaian Hari Hari just bli singlet 2 pasang  ( rm 4.90 each)
 & anak tudung 2 pasang ( rm 1.50 each)

kasut sekolah xbeli sbb sebelum cuti sekolah aritu hubby dh bli...kaki tisya cpt pjg 
tgu pertengahan thn dpn la if kasut die ketat, baru bli baru

mana yg bole jimat kita jimat, janji selesa ank memakainya

Friday, December 23, 2016

cuti panjang sampai newyear...see you next year 2017 :)


lastday kj arini...aku cuti smp newyear...11 hari syokkkkk
ikutkn mls nk cuti, byk kj tp terpaksa cuti sbb nanti cuti aku burn sbb utk fwd thn dpn hanya 12 hari
baki cuti aku 16 hari so aku kena amik cuti 4 hari ...makanya pjg la cuti aku dlm 11 hari sbb nextweek kn krismas + newyear
hrp tenang la cuti :-p walaupun sebenarnya aku xbrp tenang huhu
hrp xde gangguan telefon dr opis :-p


anakdara yg tk sbr nk tido hotel..sian die dh nk buka sekolah br sempat holiday
nanti aku share tmpt holiday yg aku booking thru TRAVELOKA ye
yg penting dpt rege murah dgn TRAVELOKA




layan Homemade Steamboat & happy ending #7hariMencintaiKu



smlm blk kj, hubbyku ckp dinner layan steamboat kt umh
rupanya FIL aku ada jamuan mkn2 steamboat kt opis arini
so die beli la extra utk kami mkn smlm
sebelum ni pernah buat sup ayam utk kuahnya..kalini sup tomyam plak
sos tu pn mmg die jual skali...just didihkan air pastu masukkan sos yg dh siap dibancuh


sementara tgu episod akhir 7harimencintaiku start smlm...kita layan steamboat dlu


masing2 tk sabar nk tgu episod akhir  7 Hari Mencintaiku
kemain kusyuk 2 org ni layan RI


oh part yg ditunggu222....akhirnya mia muncul
walaupun Ri ingt mia xmo blk msia dh..hehe


amboi mak leha sedih ke tu...tp tk brp feel sgt sedih tu...
sorry ye mak leha sbb kejahatanya mengatasi segalanya haha

yg pasti padanmuka syakilla, sbb mia tk maafkan die
nasibaik mia tu xreport polis, kalo tk...lg la die masuk penjara kn


cite ni kn terbitan Pena Creative Pictures kepunyaan Ziela Jalil
tgk  die retweet entry ptg smlm ni:)

Thursday, December 22, 2016

episod akhir #7hariMencintaiKu petang ini..jangan lupa :)



peminat drama 7 Hari Mencintaiku sure tk sbr tgu ptg ni, episod akhir kn



yg ni best ..bila Ri plak amik alih pak samad jeritan wat camera gegar hehe
pdn muka syakilla..gedik sgt


kalo ego..gni la..mkn diri



episod smlm sian RI tgu Mia xblk smlm...tu la aritu ego kn..
yg paling best Mak Leha dh sayang Mia
xsabar tgu Mia blk dr spital smlm tup2 Mia dh nk bawa diri ke UK

padan muka syakila akhirnya terbongkar rahsia...
hah baru Mak Leha sedar saper yg baik saper yg jahat kn tp dh terlambat....

lmbtnya nk tgu ptg ni...hrp meeting ptg ni xabis lambat :)





Promosi Istimewa Krismas dan Tahun Baru @Grand Bluewave Hotel, Shah Alam



Sempena Hari Krismas dan Tahun Baru yang bakal menjelang tidak lama lagi, Restoran Royale Songket menawarkan promosi istimewa makan malam dan juga Hi-Tea sempena Hari Krismas dan Tahun Baru kepada pengunjung yang datang ke Grand Bluewave Hotel, Shah Alam.


Promosi Krismas makan malam pada 24 Disember 2016 (Sabtu) bermula pada pukul 6.30 petang hingga 10.30 malam. Makan Malam Krismas mempunyai satu set hidangan barat dan mempunya 4 pilihan menu  di mana anda boleh memilih salah satu darinya. Promosi ini berharga RM150.00 + untuk dua orang.

Antara sajian mewah seperti Roasted Seluruh Turki dengan perasa Itali, Beef Wellington dan Slow-Roast Lamb, Meatlof , Chicken Cottage Pie, Stew Spring Chicken, Seafood Ala Pancha, Pasta Aglio Olio. Pemanis mulut juga disediakan seperti  Pudding, Cookies, Yule Log dan banyak lagi 


Promosi Krismas Hi-Tea pada hari berikutnya, 25 Disember 2016 (Ahad) bermula pada pukul 12.00 tengahari hingga 4.30 petang. Dengan harga RM68.00 + untuk dewasa, RM45.00 + untuk warga emas 60 tahun ke atas dan RM 35.00 + kanak-kanak berumur 4-11 tahun.

Antara masakan Antarabangsa untuk Tahun Baru yang terdiri daripada Ayam Panggang Tradisional dan Baked Potatoes, Slow-Roasted Beef , Pan Jus, Roasted Lamb, Baked Potato dengan Lamb Pie Filling, Crispy Chicken Drummet, Seafood Pasta dan pelbagai lain pilihan makanan. 

Akhir sekali, anda boleh nikmati pencuci mulut yang menyelerakan seperti Fountain Chocolate, Tart dan Puding Krismas.



Manakala promosi makan malam Tahun Baru pada 31hb Disember 2016 (Sabtu) bermula pada pukul 6.30 petang hingga 10.30 malam. Dengan harga RM68.00 + untuk dewasa, RM 45.00 + untuk warga emas 60 tahun ke atas, dan RM 35.00 + kanak-kanak berumur 4-11 tahun.

Selain daripada itu, anda boleh menikmati Tahun Baru anda pada tarikh yang pertama tahun 2017 pada  1hb Januari 2017 (Ahad) dengan promosi Hi-tea Tahun Baru . Dengan harga RM68.00 + untuk dewasa, RM45.00 + untuk senior 60 tahun ke atas, dan RM35.00 + kanak-kanak berumur 4-11 tahun.

Antara hidangan untuk dinikmati seperti Roasted Chicken, Beef Weelington, Leg of Lamb and Meatloaf.,  Chicken Teriyaki Sesame, Seafood Stewed , Smoked Salmon dan banyak lagi. Tidak lupa, pencuci mulut yang manis kami seperti Assorted French Pastries, Pudding dan Chocolate Fountain.


TQ  Grand BlueWave Hotel Shah Alam utk jemputan media sempena Krismas dan Tahun Baru


Restoran Royale Songket merupakan restoran utama yang terletak di tingkat bawah, Grand BlueWave Hotel Shah Alam yang menawarkan pelbagai masakan tradisional dan tempatan serta hidangan gaya Barat. Hiasan yang diilhamkan oleh unsur sentuhan Malaysia dalam suasana kontemporari, restoran ini mampu menampung seramai 150 pengunjung pada satu-satu masa. Ia juga telah memperolehi pengesahan rasmi sijil HALAL daripada JAKIM. Beroperasi dari jam 6.00 pagi hingga 12.00 tengah malam, setiap hari .


Untuk maklumat lanjut dan tempahan, hubungi  03-5511 8811 ext. 2612 atau 2613. 
Semua harga adalah tertakluk hanya kepada 6% GST
atau anda boleh layari https://www.facebook.com/grandbluewave

Christmas Eve Dinner @ Royale Songket Restaurant
24 Disember 2016, Sabtu (6:30 petang -10:30 malam)
RM150.00 + untuk dua orang

Krismas Hi-Tea @ Royale Songket Restaurant
25 Disember 2016, Ahad (12.00 tengahari - 4.30 petang)
Dewasa - RM 68.00 +
Warga Emas - RM 45.00 +
Kanak-kanak - RM 35.00 +

New Year Eve Dinner @ Royale Songket Restaurant
31 Disember 2016, Sabtu (6:30 petang -10:30 malam)
Dewasa - RM 68.00 +
Warga Emas - RM 45.00 +
Kanak-kanak - RM 35.00 +

Tahun Baru Hi-Tea @ Royale Songket Restaurant
1 Januari 2017,  (12.00 tengahari - 4.30 petang)
Dewasa - RM 68.00 +
Warga Emas - RM 45.00 +
Kanak-kanak - RM 35.00 +

Wednesday, December 21, 2016

Pokok Mangga berbuah lebat !!!




vkend aritu blk gombak , tgk lebat berbuah buah mangga


kita zoom skit buahnya


mama ku rajin wat jeruk mangga...tp bkn yg asam boi tu tau


bila dh sejuk beku camni..lg syok..mcm mkn eskrem mangga

Hani Humaira




cousin baru tisya....lahir 20/11/2016 aritu...berat baby 3.25 kg


tisya & baby Hani Humaira



ni masa umur 23 hari , blum abis pantang lg..dtg umah hehe

antara menu mkn tengahari utk tetamu
FIL & SIL yg masak...aku tlg wat air je


ni adik ipar ms majlis kawin 160116..tk sempat dlu update cite wedding:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...