Followers MamaTisya

Friday, March 31, 2017

Promosi Ho Ho Chiak @Tung Yuen Chinese Restaurant, Grand BlueWave Hotel Shah Alam



Masakan Cina adalah satu bahagian penting dalam budaya Cina, termasuk masakan yang berasal dari pelbagai rantau China, dan juga dari orang-orang Cina di bahagian-bahagian lain di dunia. Ho Chiak adalah dialek Hokkien bermaksud makanan yang bagus dan lazat. Ia biasanya digunakan untuk menggambarkan makanan yang lazat di restoran atau mana-mana kedai makan.


Oleh itu, Grand BlueWave Hotel Shah Alam kini menawarkan promosi istimewa mewah iaitu Promosi Ho Ho Chiak untuk tetamu bagi membolehkan mereka mempunyai lebih banyak pilihan makanan dengan harga yang berpatutan di dalam suasana hotel 5-bintang.


Promosi Ho Ho Chiak disediakan secara eksklusif oleh Chef Patrick Ng dan disajikan setiap hari untuk makan tengah hari dari pukul 11.30 pagi hingga 2.30 petang dan makan malam pada jam 6.30 petang hingga 10.30 malam.


Promosi Ho Ho Chiak disediakan untuk minimum 2 orang, yang berharga RM57.00 + seorang dan disertakan dengan 10 jenis dimsum stim dan goreng, 4 jenis claypots  dan pencuci mulut.



Chicken Dumpling, Fresh Prawn Crystal Dumpling, Golden Ocean Leaf Dumpling, Phoenix Eye Dumpling, Steam Seafood Dumpling with Crab Roll, Steam BBQ Chicken Bun, Deep Fried Yam Ball, Deep Fried Vietnamese Spring Roll, Pan Fried Shanghai Gua Tie.





 Steam Glutinous Rice with Chicken and Mushroom (Loh Mai Kai)


4 pilihan  menu  claypot  ~  Stir Fried Szechuan Style Fish Fillet, Braised Sliced Top Shell Abalone with Seasonal Vegetable, Baked Cheese Prawn with Mantao and Fried Rice with Crab Meat.



Chilled Longan with Sea Coconut



sedap2 belaka..yummmm...
TQ Grand BlueWave Hotel Shah Alam  utk jemputan media ini


Tetamu digalakkan untuk membuat tempahan awal melalui Tung Yuen Chinese Restaurant di 03-5511 8811 ext. 2616 / 2724. Semua harga adalah tertakluk kepada 6% GST.

Restaurant Tung Yuen terletak di tingkat 1 , Grand BlueWave Hotel Shah Alam.Restoran ini telah mendapat pengesahan rasmi sijil HALAL daripada JAKIM pada 1 November 2009 .  

Thursday, March 30, 2017

Redeem Yeo's Product


mula2 staff mynews kata xbole redeem brg dlm tin...just utk air je
aku tk puas ati sbb kt voucher tu ada mention any product yeo's
so aku cal person in charge kt yeo's...
pastu baru la staff mynews bagi sbb dh dpt arahan dr pihak yeo's
kalo tk, kembung minum air yeo's je la kn hehe



ni la antara produk Yeo's yg aku dh redeem ngan voucher rm50 


redeem kt mynews dlm aeon mall shah alam byk skit brg
aritu pegi yg kt aeon au2 tk byk sgt

bila HUJAN je lapar...bila LAPAR je hujan :-p


menu2 di kala ujan...chef shahril yg masak



kemain kuah banjir sardin ni...mkn ngan nasi panas22...bertambah22 kn

bila ujan..perut pn lapar, hubbyku masak nasi goreng kampung ni


ank2 buah request nk maklong masak maggi kari ..time tu ujan juga
mmg bila ujan dpt mkn maggi sodap kn

Wednesday, March 29, 2017

wordless wednesday #341

masih kepenatan...pg td pn masuk opis lewat skit
alhamdulillah event Malam Anugerah Tani Bernas 2017 smlm berjalan lancar
ni aku bg teaser skit...rasa nk zzzzzzzzzz


geng aku dr 6 org..hanya 3 org yg terlibat sebagai urusetia


time ni menunggu ketibaan YB Menteri Pertanian


ok jom la pulang naik basikal hehe...


wordless wednesday #340


spt biasa hari rabu sessi cuci mata gmbr makanan...moh layan 


chicken chop kemain beso2


kt cafe opis ada jual buah mangga...mkn yg sejukkk222 nikmat


lama tk mkn kerabu mangga sedap kt nasi ayam hainan chee meng


hah aritu kn ada promo kt secret recipe ..2 menu only rm20
disebabkan rmi sgt yg Q kt secret recipe...so kita p kfc je la
order 2 set snacker box only rm 17.90


bila dahaga mlm2, kita buat homemade milo dinosaur :)


sabtu lps panas btul cuaca...tu psl order abc tu
pastu nasi daging merah fav


english bfast gtu ank dara request


scramble egg & nk buat beger, roti xde so mkn dagingnya je la
satu ayam + satu daging 


hah lama xminum slurpee...cuaca panas skarang dpt slurpee ni...nikmat sungguh

Tuesday, March 28, 2017

Lunch box delivery by Nasi Kukus Pandan Seksyen 16, Shah Alam



skarang cuaca panas je so kita order lunch box je la
kalini try Nasi Kukus Pandan Seksyen 16
ada mcm2 jenis menu...aku order nasi kukus pandan ayam goreng rm 6.50
2 lg geng order nasi kukus pandan ayam penyet rm 7.00



ni antara menu lain yg bole di order...selain ayam ada juga keli
more info bole tgk IG Nasikukuspandanseksyen16

menang 1 hidangan Live Boston Lobster bernilai RM300




Alhamdulillah rezeki menang contest kt IG Ibrahimsfattycrab
menang hadiah pertama syokkknyeee
1 hidangan Live Boston Lobster bernilai rm 300...yeaayyyyy sukkkaaaa
mcm tau2 je lama xmkn lobster kn...xsabar nk redeem bln birthday aku nanti next month
nama hubbyku menang hadiah kedua...1 hidangan Live French Crab bernilai rm 190

*kemenangan ke-8 & ke-9 utk 2017


aku dpt mkn lobster best masa outstation Sabah & sarawak
ni gmbr aku ngan lobster masa outstation Sabah 2013



Monday, March 27, 2017

delivery lunch by DAGING MERAH LOQSTAQ




lastweek geng opis amik order utk lunch dr DAGING MERAH LOQSTAQ
dlm 11.30 pg dh smp..trus perut lapar nk tgu lunch time hehe
ni kali ke-3 la aku mkn...sebelum ni mkn kt outlet mutiara damansara & taman melawati


aku punye semestinya set nasi daging merah
geng sorg lg order set nasi ikan bakaq
kalo uolss nk order utk delivery, tu nombornya
xsilap minimum order 20pack


ni ada menu2 lain lagi...more info bole tgk IG dagingmerahloqstaq
dh naik rege...dlu rm 6.50 ..now rm 6.80

Ibrahim's Fatty Crab dah masuk JJCM & jom grab promosi KETAM murah ni



hah smlm Restoran Ibrahim's Fatty Crab dh masuk jjcm...
sure bz la pasni abang ketam melayan customers
smlm ada 2-3 org kwn2 aku dh pegi lps dh kuar jjcm...smua ckp sedap
saper yg lambat mmg ketam cpt abis..penangan dh kuar jjcm


ni promosi sehingga 30 april 2017...apa tunggu lagi cpt2 booking uolsss


kasi up sekeping gmbr ngan ketam sedap ni
jgn lupa order signature dish kt sini tau
Mongolia Style Crab

Friday, March 24, 2017

5 tahun tak singgah Waroeng Penyet @The Curve




lapar blk tgk gmbr ni
almaklumla lama giler tk mkn kt Waroeng Penyet
last mkn thn 2012....5thn xsinggah sini..dlu2 opis area sana dkt la
ni dh jauh...mmg payah la nk singgah


abis bowling aritu, perut lapar,....ajak geng mkn kt Waroeng Penyet


soda gembira & es jeruk


lele penyet


ayam penyet


bawal penyet

dlu outletnya satu je kt the curve ni..skarang dh ada kt Klang, Nu Sentral & Citta Mall

SERIMUKA DURIAN


semerbak baunya...serimuka durian...yummmm
smlm geng opis ada open order utk kuih
sebekas ni rm 9 ada 12 pcs...kalo setalam besar rm 45
so bahagi2 la...kn bli byk xabis plak kn


ni antara kuih lain yg geng2 opis order juga selain serimuka durian, 
ada kuih koci & nona manis

Thursday, March 23, 2017

Cabaran Bowling BERNAS 2017


awal bln aritu ada tournament bowling Bernas
kt Ampang Superbowl E@curve
lama xde bowling opis...last bowling opis 2014
aku last main bowling nov 2016


antara terawal juga smp 


antara hadiah yg disediakan



posing dlu ngan bola...lama xmembaling



bila geng2 dh smp..wefie , selfie la dlu



sebelum memulakan balingan masing2...kita beragmbar ramai2 dlu



team sebelah2...kebetulan team masing2 bertema
team merah vs team kuning :)


geng aku 4 org je yg main2 org lg xmain
gmbr time membaling tkde plak kalini
sbb photographer-hubby julia xde
so gmbr posing2 dr hp je la yg ada ni hah



menang lucky draw tp smua peserta dpt ...beza adiah kecik beso je



dh nk blk baru ada gmbr dr photographer



koleksi adiah geng2 aku...mcm2 ada


tahniah bff julia..menang juara individu perempuan
dan 3x strike...last time aku dpt no 15..kalini bff dila plak
aku kalini tk termasuk top 15...so selebihnya dpt sebungkus bihun :)
byk ke longkang hehe


sebelum blk, geng kami posing lg ngan adiah



antara adiah & brg2 dlm goodiesbag yg di bawa pulang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...