Followers MamaTisya

Showing posts with label info. Show all posts
Showing posts with label info. Show all posts

Wednesday, September 17, 2014

decoration birthday party : tema Frozen


sronok kn kwn2 cuti direct sempena hari m'sia 
dh cuti lama ...malas je nk p kj kn:-p
ikutkn nk cuti je direct seminggu tp arini kena kj gk sbb nk setel skit
so minggu ni sehari je kj...esok lusa aku cuti cz bz uruskn wedding adik aku minggu ni

ok arini nk share info psl decoration birthday party tisya aritu tema  FROZEN
so kawan2 yg mana nk wat busday tema ni bole la dpt info yg aku nk share ni


customize mini chocolate tema FROZEN....aku tempah online kt FB Dida Zenal
mcm2 design die bole wat ikut tema korang nk
aku tempah 100pcs = rm 45



selain mini chocolate, aku tempah gk Fridge Magnet 
ada mcm2 size..yg aku tempah ni size 3x1 regenye rm 1 each
aku tempah 50 pcs = rm 50


frame putih & bekas biru tu bli kt IKEA
 utk deco kt atas meja candy buffet..rege lupa dh
gmbr Princess Elsa tu aku edit pastu print size 4R
lolipop,jellybean,biskut & mashmellow tu bli kt kedai borong sebelah NSK 


yg ni plak brg2 utk goodiesbag
paperbag & pembaris, pemadam tu bli kt GM Klang
yg peniup belon & apollo tu bli kt kedai borong sebelah NSK


stand ni bli kt kedai D.I.Y utk ltk cupcake...
kiranye do it yourself je stand tu..senang bangat
murah gk tp lupa regenye..actually dh ada stand camgini jenis kaca
mls nk angkut sbb aku buat kn kt kfc
so aku bli stand yg plastic ni senang..dh abis guna bole lipat blk...bole guna lg


lilin yg byk2 tu mmg lama dh bli tp xjd lak ltk atas kek 
pastu aku jmpa lilin kecik no 7 tu..tk silap rege 90 sen..bli kt kedai jual kek


crown utk busday girl...bli kt kedai aksesori kt jusco


kad jemputan ni aku google pastu taip la sdiri isi dlm tu
tk print pn just jemput online je thru fb & whatsapp

Friday, September 12, 2014

Party Heaven @ Taman Melawati


nk share tmpt bli brg if korang nk wat birthday party atau sebarang majlis keraian
aritu nana pernah share kt blog psl tmpt ni
so aku tnye la nana lokasinye sbb nk cr brg FROZEN utk party busday tisya aritu
tp sygnye decoration utk  FROZEN tk byk mcm kt GM Klang...
aku just belek2 la brg2 lain...jom tgk gmbr yg sempat aku snap 


lokasinye opposite ngan tapak pasar malam Taman Melawati


mcm2 design jenis lilin nombor


belon helium yg femes ..tp regenye mhl la skit dr belon biasa


bole pilih tema apa yg ank2 korang suka
tp aku cr utk tema frozen tkde 




diorang pn ada pakej if korang nk soh diorang setup decoration ikut tema korang



so kwn2 yg sekitar Taman Melawati...bole la dtg cni
alamatnye spt di bawah:


316 Lorong Selangor, Pusat Bandar Melawati, 
Taman Melawati, 53100 Kuala Lumpur
Tel: 03-41620718, 019-2036348,013-2621462
partyheaven@yahoo.com.my 

Thursday, September 11, 2014

Burger Bobby Simpang 3 @ Taman Lembah Keramat


actually lama dh aku tringin nk try burger bobby ni... time fenomena burger bakar lg...
time tu thn 2012 tp thn 2014 br dpt merasa...lama giler tgu:-p
nasibaik bkn ngidam nk mkn time ngandung kn...hehe
 ni pn sbb hubbyku yg p bli time p antar tisya ngaji slalu bli burger area umh je
tp skarang tkde la lama tgu mcm 2thn lps rsnye


meriah tul burgernya..sayur pn rangup & melimpah ruah
sos cili, mayonis, blackpepper mmg cukup rasa
dagingnye juicy gk...ni yg daging single je pn dh kenyang..
kalo yg amik double or triple lg la sendat perut kn
namanye BangsarBabe Special Beef Single rm 3.50


ni menu aku google...mcm2 menu ada...pastu bole wat delivery
burger ni niaga kt dpn umh je...alamat spt di bawah

5, Jalan AU 5C/1, 
Taman Lembah Keramat, 
54200 Kuala Lumpur

adik ipar aku rupanya slalu gk bli burger bobby ni cz die stay sekitar situ gk
tp skarang kt AU2 keramat ada buka cawangannye 
hah mmg dkt je la ngan umh...aku pn dh tgk gerainye tp tk sempat lg nk try

Wednesday, September 10, 2014

jom holiday Grand Lexis yg ada PRIVATE POOL !!!


teruja tk tgk  private pool dlm bilik ni????
kalo teruja...jom p holiday cni...mmg best tau


aku tgk kt FB Grand Lexis  promo ni utk matta fair vkend aritu..
so saper2 yg tk sempat nk pegi matta fair aritu
 still bole bli lg voucher murah ni tp kena bli online by 15 sept 2014 
voucher ni valid smp mac 2015 ...lps dh comfirm payment, date nk check in tu kemudian inform pn tkpe
tp kalo date korang pilih tu time cuti sekolah or public holiday ada surcharge tau
tp vkend tkde surcharge....aku dlu pegi weekdays...best sbb tk sesak ngan org rmi...hehehe
so bole la plan holiday uolssss b4 mac 2015 tu...rege tu dh nett tau tp utk bilik saje..bfast tkde
tp kalo dpt bilik kt grand lexis yg ada private pool ni..tk kuar bfast pn tkpe...hehe




more info sila klik http://www.grandlexispd.com/
isi form pastu fax & email je & jgn lupa attach creditcard korang
tp kalo yg tkde creditcard bole gk wat bank transfer...
lps korang fax or email form tu ..korang mintak la akaun number


gmbr kenangan kami holiday Grand Lexis thn 2012
aku dlu stay Garden Pool Villa...
kalo dpt pegi lg..... pasti yg paling happy ank dara ni kn
berendam smp lebam kt private pool:)

**korang jgn slh booking tau..kalo yg Lexis tu ada jakuzi je
yg ada  private pool: tu Grand Lexis

nk bc entry holiday kami kt cni klik link Vacation Grand Lexis

Tuesday, September 9, 2014

LOKCHING ...pernah makan tak??


kalo lokching tk pernah dgr...nama lain adalah sate ikan
korang pernah mkn tk???
ni menu fav time kecik2 time sek dlu2...kt kampung slalu ada la org jual kn
kt kl ni jrg2 nk jmpa tp ada je org jual kdg2 kt area sekolah


aritu time raya kt kampung...ada org jual lokching@sate ikan ni
cousin tisya si farah teruja tul...tisya tkmkn pn...
tgk la farah tu, kusyuk tgk org tu tgh bakar lokching@sate ikan tu

Tuesday, September 2, 2014

Payung edisi terhad PERCUMA di Petronas yg HOT




saper yg isi minyak kt petronas sure tau psl 
Payung edisi terhad PERCUMA di Petronas yg HOT
sbb apa aku ckp HOT...sbb rmi yg tk dpt redeem Payung Percuma ni
termasuk la aku slh seorang drnya
tp ada gk kwn yg dpt ..tu pn jenuh gk p tnye kn


sbb promosi ni start nk dkt raya time org blk kampung
sure la cpt org isi minyak bole dpt cop smp 10 tu
aku pn lps blk dr beraya kt kampung pegi la nk redeem
tp katanye stok abis...byk cawangan gk aku tnye tp jwpan sama
time aku nk redeem tu, ada sorg pakcik ni siap ckp PETRONAS MENIPU
sbb wat promosi tp payung tkde...mmg keras la nada sorenye tu
aku dgr je la...riso gk kot pakcik tu gado plak kt kaunter tu
sbb ada 2-3 org gk la time tu yg dtg nk redeem
sbb aku tgk die dh 3kad penuh cop ni kn mayb dh dtg tnye byk kali kot
tp sian gk la tgk staff petronas kena marah hanya psl payung free ni
staff kt kaunter ckp stok payung hanya 20 je diorang antar
lps tu kalo org nk redeem kena dtg pagi dlm kul 10 camtu
abis tu kalo org yg kj camne...mmg tkdpt la kn
kalo cal talian bebas tol Mesralink, diorang ckp akan tambah stok secepat mungkin


aku tgk kt fb & instagram Petronas makluman ni
mayb dh rmi yg amuk kn sbb stok asyik tkde je
so diorang dh stop bg kad utk cop tu tp korang yg blum dpt payung tu still bole redeem b4 30sept
psl prinsip " first come first serve" mmg tkde dinyatakan cuma ada tulis selagi masih ada stok
tp sbb org p redeem awal pn jwpan mmg stok abis tu yg wat org marah
aku dh tk kuasa nk p tnye lg psl payung free ni...sbb mmg jwpn yg sama jugak


tp masih ada rezeki dpt payung percuma....menang main game time openhouse nuffnang aritu
so tk dpt payung dr petronas pn tkpela...sbb ada payung dr nuffnang ni :)


**pd pihak petronas...lps ni kalo nk wat promosi camni akan lebih telus lg
mmg la org kata...alah payung free je ..pegi je la bli....bkn tkleh bli
tp sbb dh ada promosi...org isi minyak sure la nk redeem kn...
lain la die ckp 100 yg terawal utk stiap cawangan petronas kn
ni bila org yg isi minyak dh penuh 10cop kt kad tu...
akan redeem sbb promosi pn blum abis tp hampa sbb stok abis


Friday, August 29, 2014

Astro bagi tgk FREE Channel dari 29 Ogos -1 September 2014


aritu 24 ogos rmi aku tgk kwn2 share psl Astro terganggu siaran
rupanya ada kebakaran berlaku di Astro
so sbg tanda penghargaan pihak Astro bg tgk channel free 
start ptg ni 29 ogos pukul 6ptg smp 1 sept pukul 12 tgh mlm
so kwn2 yg ada Astro bole la tgk channel yg korang tk subcribe tu nanti 

Thursday, August 28, 2014

mainan tgh HOT di kalangan kanak2 >>>> Rainbow Loom


skarang tgh trend bdk2 main mainan getah ni
aku pn tgk rmi gk kwn2 share gmbr ank die dok buat gelang ni
ingtkn tisya tk terjebak dgn Rainbow Loom
tp smlm blk kj, tisya soh aku tutup mata..die ckp ada surprise
rupanya excited nk tunjuk kt aku die buat gelang jugak
ni tisya kata die bli getah ni kt sekolah rm 1...bole la dpt dlm 3 gelang camni
arini katanye nk bli lg...sronok die dok buat...aku tk sempat tgk lg die buat
hubby cite kusyuk die buat tp ngadu jugak penat
aritu pn aku ada tgk gk org jual Rainbow Loom kt Bazar Jln Tengah
tk silap rege rm 15 kot...ada mcm2 rege ikut byk mana getah tu kot


ni design yg basic je la..kalo korang google mcm2 design diorang buat
bole gk tgk kt youtube cara2 nk buat Rainbow Loom
mmg ada yg buat bisness 


ni td aku tgk MILKADEAL ada promo Rainbow Loom
kalo saper2 nk bli or nk bc details klik >>>>>>>>MILKADEAL

Wednesday, August 27, 2014

Ayam Masak Merah yang sedap!!!


ni la ayam masak merah yg sedap tu...bkn aku masak tp stiap ari jumaat pasti cari :)
sbb Bazar Jalan Tengah kt area monorel Rj Chulan ni stiap ari jumaat ada jual mcm2
kt cni gk aku bli halfmoon shawl aritu


ni la gerainya namanye Mok Teh Selera Terengganu


nasi dagang pn pernah bli...skarang ada nasi lemak jugak


ni la nasi minyak lauk ayam masak merah yg jd fav aku
dlu rm 5....skarang dh naik rege rm 6
kena dtg awal, kalo tk, mesti abis cpt...sbb kalo org yg dtg bli bkn skit..
ada pernh tgk smp 10 bungkus

Monday, August 25, 2014

1st time pakai Halfmoon Shawl


kalo dlu aku pernah bli tudung halfmoon tp kalini try halfmoon yg jenis shawl plak
rupanya yg jenis shawl ni lebih senang dr tudung halfmoon yg dlu aku bli :)


testing2...1st time pki kan...suka tgk org pki shawl tp aku tk reti...
tp bila aku tgk brother yg jual tunjuk cara nk pki, senang je tu yg aku try bli
mmg senang pn jenis halfmoon shawl ni...tp kalo shawl yg jenis pjg tu kena praktis lg


kasi gmbr close up skit tudung halfmoon shawl ni...tepi tu ada bling2 skit
ada yg tnye mana aku bli...aku bli kt Bazar Jln Tengah area opis je
actually dh lama berkenan tp aritu tkde color yg berkenan
so ni jumaat lps aku bli..die ltk rege rm 50 pastu bg diskaun rm 45
aku tawar lg dpt la rm 40 pastu dpt free inner:)



aku rasmi halfmoon shawl ke open house Nuffnang sabtu lps
rasa mcm anak dara gtu...ooooppsss sorry sy dh kawin & ada anak sorg:-)
tp sbb posing kt belon so feeling2 anak dara bole gtu...jgn muntah uolssss:-p
nanti bole bli lg jenis halfmoon shawl ni ...i like....

Thursday, August 14, 2014

Mix Vege Chips


bila aku tgk mix vege chips ni
tringat nana pernah update die kata sedap
aku pn try mkn sedap...especially yg pisang tu
bila mkn rs mcm minum susu pisang
actually bkn aku bli...tp FIL aritu br blk dr Jepun
so bw blk ole2 ni...nana kata ada jual kt cosway...nanti bole la try cr


yg ni plak buah peach & buah lai dr Jepun
kwn kt jepun ada komen kt fb, katanye tgh musim buah ni kt sana skarang

selain mix vege chips tu...ada mushroom pastu yg lg 1 tu ala2 jeruk mcm kimchi

nk menang duit raya klik


Tuesday, July 22, 2014

Pre order Pjamas & Dress Frozen


aku mmg tk pernh order online kalo bab bj tisya ni
sbb aku mmg lebih suka belek2 camne materialnya
tp sbb aritu brg2 FROZEN ni xsmp lg kt msia so terpaksa la jugak bli online
and pengalaman baru  sbb bli secara pre-order...
means kalo item tu tulis pre-order so amik masa lama jugak nk tgu...
diorang akan mention ETA =estimated time of arrival
cth pjamas yg aku order ni bln 5 so ETA July...
tp kdg2 akan lewat so saper yg order kena sbr menunggu
yg Pjamas ni aku tk kisah sgt sbb tk rush sgt tp yg time aku order DressElsa dlu ETA June
tp ada kelewatan sbb yg DressElsa aku nk tisya pki time busday kn
tp mmg rezeki busday girl ...dpt gk la tisya DressElsa tu


aku bli 5 pasang Pjamas FROZEN ni rm 100 plus postage rm10 total rm 110 
saper2 nk bli ni link FB nye : nmytwinkidsbaby shoppe
tp promo buy 5 rm 100 tk sure ada lg ke tk.....kalo tk, regenye rm 25 each 



aritu time orderDressElsa mmg order skali utk cousin tisya
tp sbb lewat smp...so tisya punya dpt dlu...yg cousin tisya dpt kemudian...
aritu bila dh smp diorang nk posing sama2...yg ni aku bli kt fb Helen Young
tisya pki size 7thn...cousin tisya pki 6thn...rege rm 35 + postage rm 7 = rm 42

tp skarang dh byk org jual dh brg FROZEN...
tp design mcm lain skit & kain mcm panas skit....rege pn bole tahan mhl

**utk kwn2 yg 1st time nk bli brg online
if item ada tulis PRE-ORDER so kena sbr menunggu la...mayb sebln...mayb 2 bln

Saturday, July 19, 2014

Jumpa Dato' Siti Nurhaliza & Aaron Aziz di Jakel KL


tghari ni sure sesak kt Jakel kn sbb ada retis femes ni
saper lg kalo bkn Dato' Siti Nurhaliza & Aaron Aziz
sure rmi org shopping kn sbb dh minggu terakhir menjelang syawal

korang dh abis ke shopping raya???

Tuesday, July 8, 2014

Hot Selling Red Velvet Cake !!!



red velvet cake ni mmg sedap la...ni kali ke-3 dh aku bli
harga pn ok dr bli kt secret recipe tu...tk memenuhi citarasa tekak ku
tekak org lain aku tk tau la...tekak aku yg ni yg sedap


bli 2 perisa utk bw blk "kampung" berbuka ramai222
yg carrot tu mhl skit dr red velvet cake


lps terawih layan dessert ni
smua pakat nk rebut yg red velvet cake...yg carrot cake xbrp nk laku
aku pn xbrp suka sbb xbrp rasa carrot...mcm terlebih rs kayu manis
so lpsni mmg bli yg red velvet cake je la...tgk kt label pn mmg HOT SELLING

rmi gk yg tnye bli kt mana...kek ni aku bli kt aeon wangsamaju
tp tk smua aeon ada kek ni tau....so kalo korang ke aeon try la jenguk2 kek ni

Monday, July 7, 2014

Enoki Mushroom


aritu ada yg tanye kt mana nk dpt Enoki Mushroom
rasanya kebanyakan supermarket seperti jusco, giant, aeonbig, tesco ada jual
yg ni bli kt jusco 

masak sup sayur + enoki mushroom

korang suka mkn enoki mushroom???

saper nk menang pra-duit raya...klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...