Thursday, March 8, 2018

Lada Hitam & Lada Putih ~ resepi perapan untuk BBQ


adik ipar aku beli kt sarawak..kebetulan die cuti2 sana...bg kt mama aku
mcm2 jenis lada hitam & lada putih
ada yg dh belum hancur kiranya berbiji2 tu...separa hancur & hancur trus yg serbuk


aritu guna utk perap kambing & ayam nk buat BBQ


ni la antara bahan2 yg digunakan utk perap
bawangputih, halia, kiub ayam, lada hitam, sos tiram, kicap manis & madu
kena gaul bahan2 tu secukup rasa..kena pandai2 adjust la
dlu pernah share juga resepi perapan tp yg sebelum ni bahan2 mhl skit tp mmg sedap...bole tgk link



kambing yg telah diperap


ayam yg telah diperap

**gmbr kambing & ayam di bakar sbr ye...saje bg suspen hehe

6 comments:

  1. Gambar kejadian selepas di bbq kan mana..hahahaha...baru nak rasa terliur sib baik blom bakar lagi..

    ReplyDelete
  2. Perapan yang mudah dan menyelerakan..

    ReplyDelete
  3. Boleh lah try nanti guna resepi akak ni.

    ReplyDelete
  4. Confirm sedap ni kak. Berdebar lak nk tggu yg dah berbakar tu.

    ReplyDelete
  5. Senang kan ada perapan macam nie,gaul ja kan..

    ReplyDelete
  6. Oh begitu cara buat BBQ..
    Sebelum ni LZ guna instant, next time boleh cuba..
    Thanks for sharing dear..

    ReplyDelete