Thursday, July 10, 2014

"Chicken Bishop Nose" goreng kunyit


hah korang tau ke Chicken Bishop Nose tu?
kalo ada yg tktau..tu adalah bontot ayam...tp tk brp tau lak nama saintifik gtu:-p
tu pn sbb aku tgk kt pek giant tu...hehehe 


aku buat goreng kunyit...ala mcm goreng ayam kunyit
mula2 bersihkn & toskan bontot ayam
gaul bontot ayam ngan garam+kunyit then goreng
pastu masukkn bawang besar...goreng smp kekuningan...siap utk dihidangkan


menu ni aku rs tk rmi kot yg mkn..aku sorg bole abis 1 mangkuk ni:-p
lgpn org lain kt umh mmg tk mkn..ni menu aku masak time b4 ramadhan..time ganti puasa

8 comments:

  1. kat tempat syeeda panggil 'cenonggeng ayam' tak silap.. hii

    ReplyDelete
  2. kite xmakan bontot ayam..penah nak try tp xtergigit..hehehe

    ReplyDelete
  3. tongkeng oh tongkeng macmana nak bgi sedap
    macamana nak bagi sedap
    goreng ala2 satay
    perghhh!!
    sedapppppppppppppppp!

    ReplyDelete
  4. febereeeettttttt ...
    kalau masa kecik2.. part ni org tak suke.. tp dorang tak kenal part ni.. lepas mak siap masak.. mak suruh asingkan siap2... kalau dpt kt adik lelaki sy... die tau makan je.. tp bila kata buntot ayam.. tanak.. x suke.. hahahaha
    kalau g pasar malam.. beli yg sate.. balik buat sambal cili api...

    aritu siap beli yg ayamas nye..
    best kan.. aduhai... tp skrg kena kongsi.. sbb suami pon suke.... hahahah nasib leh beli byk2 skrg... masa dok kg.. dorang tak jual part by part

    ReplyDelete
  5. nampak cam sedap tp tak penah mkn .. hehehhe

    ReplyDelete
  6. heee aku tak makan... aku makan isi, leher..kaki..pedal aja...

    bontot..hati.. smua tak makana

    ReplyDelete