nk share resepi Daging Goreng Kunyit Style Klate
certain org goreng daging...trus je goreng..
kalo style klate keringkan air daging dlu dlm kuali
pastu br ltk minyak & goreng daging tu
pastu br ltk minyak & goreng daging tu
jom tgk resepi kt bwh ni
Bahan-bahan:
daging
kunyit hidup - aku guna serbuk kunyit je
bawang holland
cili merah & hijau - dihiris
garam & gula
**bahan2 pandai2 la adjust ikut byk mana daging korang buat.....tang bawang tu aku mmg suka ltk byk
**aritu bkn daging je, ada paru, limpa & hati jugak
Cara :
1. Daging dihiris nipis & gaul dengan serbuk kunyit dan garam secukupnya.
2. Masukkn daging dlm kuali ....api sederhana...biarkan smp air daging kering...
3. Kalo rs dh kering tp daging blum empuk, tambah air ikut keperluan
4. Bila dh kering airnya, masukkan sedikit minyak utk menggoreng daging
5. Masukkan bawang, cili, gula & garam secukupnya.
6. Jgn goreng terlalu layu bawang & cili...siap utk dihidangkan
gmbr throwback 2012..bila rmi blk "kampung" ..1 kuali beso menu ni
mkn ngan nasi panas2 ngan kicap...hoiii sedap :-p
lpr la pulok tringat menu no
Masak dekat luar tu win sangat, julia pun suka lepak masak kt luar rumah, angin sepoi2 huhhh...sedap nya resepi ni...daging tu di keringkan air dlu tu mcm style mama julia plak...terbaiklah...mkn dengan cili padi kicap arghhhh
ReplyDeletewah..sedapnyer..terliur :)
ReplyDeleteadoi sedapnya kakak
ReplyDeleteamboiiii heaven sgt ni masak kat luar ;)
ReplyDeleteadoi, terliur!
ReplyDeletefuh sedak sedak... bubuh budu skit, ulam timun...Nasik pns2, ades des..nitik air liur ;-))
ReplyDeleteperghhh masak kat luar tu lagilah sedap
ReplyDeleteemmm sedapnyer...leh cuba
ReplyDeleteOk, nanti kita cuba masak ikut cara ni. Tq share
ReplyDelete