biasa masak sup tulang dlm periuk biasa..
lambat la skit nk tunggu dagingnya empuk
ni dh ada noxxa so kita masak dlm ni la
Bahan-bahan :
tulang lembu ( dlm 1.kg setengah juga)
4 sekawan ( bunga lawang/kayu manis/bunga cengkih/buah pelaga)
sup bunjut
bawang merah-dihiris
bawang putih-dihiris
halia-ditumbuk
air
garam
daun sup
**sukatan utk bahan2 tu pandai2 la adjust ikut kesesuaian byk mn tulang lembu yg korang guna
cara-cara:-
1. Tulang lembu dibasuh ..kemudian toskan
2. Bahan hiris tu tumis dlm kuali siap2 ngan 4 sekawan tu..ada je resepi guna kaedah STIR FRY dlm noxxa tp xbuat..tumis sehingga naik bau
3. Masukkan tulang lembu ke dlm periuk noxxa
4. Masukkan air sehingga tenggelam tulang lembu
5. Masukkan bahan yg ditumis & ditumbuk dan sup bunjut
6. Guna fungsi High Pressure 30 minit dan tekan ON
7. Bila tamat masa 30 minit, Release steam dengan tetapkan pelaras pada penunjuk 'Steam'.
8. Buka penutup dan tekan Stir Fry dan tekan ON...time ni bole la nk tambah garam secukup rasa or nk tambah air...kacau2 ...siap
2. Bahan hiris tu tumis dlm kuali siap2 ngan 4 sekawan tu..ada je resepi guna kaedah STIR FRY dlm noxxa tp xbuat..tumis sehingga naik bau
3. Masukkan tulang lembu ke dlm periuk noxxa
4. Masukkan air sehingga tenggelam tulang lembu
5. Masukkan bahan yg ditumis & ditumbuk dan sup bunjut
6. Guna fungsi High Pressure 30 minit dan tekan ON
7. Bila tamat masa 30 minit, Release steam dengan tetapkan pelaras pada penunjuk 'Steam'.
8. Buka penutup dan tekan Stir Fry dan tekan ON...time ni bole la nk tambah garam secukup rasa or nk tambah air...kacau2 ...siap
yummmyyyy
lembut dagingnya
tabur daun sup ..ready to eat...hirup panas2 dapnyeeee