musim PKP ni tk dpt lg mkn kek...kt fb/IG asyik dok lalu lalang kek batik viral
kek batik mmg mudah je nk buat tp lama dh tk buat..
Skarang ni ada versi topping chocolate ganache ngan cheese...
Sedapnya tp musim PKP stock biskut Marie pn sold out kn
ni yg aku dok terliur Kek Batik Indulgence
nmpk tk lapisan cheese tu...melting sungguh
yg ni Kek Batik Chocolate Ganache
yg ni Original Kek Batik
korang dh try ke antara ketiga2 ni???
semuanya sedap. sekali masuk mulit, konfem susah nak berhenti.
ReplyDeleteHadoii... dah meleleh liur tengok ketiga-tiganya tu... berangan nak buat, tapi memang tak cukup bahan. Kena fikir banyak kali untuk lalui sekatan jalanraya nak cari bahan huhuhuuu... nantilah dulu!
ReplyDeleteYa ampun sedapnya... akak takat yg biasa retilah buat
ReplyDeleteBtl terliur tgk yg versi ad cheese. Tp fikir guna bahan byk grr sb bhn byk2 ni nk lengkapkan musim pkp ni ssh sikit nk dpt semua. Versi kek batik biasa je bt jadi la kan.
ReplyDeletesgt betul.
ReplyDeleteaida carik gak biskut marie semlm kat mydin.
takde :(
beli la biskut lemak biasa. nak buat cheesekut jer nanti.
Hahhaa...kan kat Seremban pun sama stok biskut marie dah susah nak jumpa.
ReplyDeleteKena tukar biskut lain kot tukar resepi baharu
Singgah sini kejap. Hehe.
ReplyDeleteSaya suka kek batik original. Nak buat yg jenis lain tu lain kalilah ada duit lebih boleh beli bahan². 😅 Dulu selalu srh org buat or beli,rupanya bila buat sendiri senang je. N lg puas hati.
Nampak pun dah menyelerakan
ReplyDeletetiga2 da try...tapi dua yang atas tu, try makan aje...try buat sendiri, belum..hahahah
ReplyDeletekita pun terliur. dapatlah buat haritu kebetulan tinggal satu pek je biskut marrie. memang laku keras biskut marrie musim PKP ni.
ReplyDeleteHari tu anak ada menyebut nak buat kek batik indulgence ni tapi masalahnya dari hari tu tak dapat beli creamcheese. Gi Aeonbig asyi habis jek
ReplyDelete