Wednesday, September 22, 2021

Tomyam Kepala Ikan Merah

 ikan merah biasa makan masakan menu kari kepala ikan or sup ikan merah

ni MIL masak tomyam kepala ikan merah

yg ni plak husband masak tomyam
ada isi ikan merah + ayam + udang +sotong


korang pernah makan tomyam ikan???
aku 1st time la mkn ni sbb biasa makan tomyam campur or tomyam seafood 


13 comments:

  1. Oh saya baru tahu boleh dibuat tomyam, selalu kari saja saya buat

    ReplyDelete
  2. x penah mkn tomyam ikan... selalu kalau kepala ikan ni buat kari je.. hehehe

    ReplyDelete
  3. tak pernah nampak org buat tomyam ikan..boleh tiru ni

    amy nanti re-follow blog baru ammi ye. blog lama dah kene removed

    ReplyDelete
  4. memang rare ni kak, biasa masak asam pedas atau kari...
    tapi tomyam pun cun jugak, sebab ada rasa pedas masam kuah tomyam tu mesti sesuai dengan isi ikan merah tu

    ReplyDelete
  5. selalu masak asam pedas, kari or sup je. x pernah try lagi masam tom yam kepala ikan merah ni.. emmm..

    ReplyDelete
  6. Unik ini kepala ikan buat tomyam.

    ReplyDelete
  7. Memang puas hati la dapat meratah ni. Nak pula time hujan.. Sedapnya !!

    ReplyDelete
  8. Boleh jadi idea memasak ni NA.... Tak bolehlah tengok lauk pauk tu semua sebab tak boleh nak tahan selera... Semua nampak sedap! Kebetulan hari ni hakak pun masak sambal telur

    Berkomen menggunakan laptop barulah tak hilang....emmm

    ReplyDelete
  9. Berapa RM MT....hari tu akak beli kat NSK baru Rm5.... tapi bukan ikan merahlah, ikan apa tah, janji kepalalah kan hihi..... Tapi Rasa berbaloilah sebab ingat mahal kepala ikan ni. Rasanya tengok jenis jugaklah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah murah tu dpt rm5 utk kepala ikan kan..tk sure la kepala ikan merah ni brp..MIL yg beli

      Delete
  10. Wah lain dari yang lain rencah tomyam ada kepala ikan merah.

    ReplyDelete
  11. Wuishhh menarik tomyam kepala ikan. Tak pernah makan lg

    ReplyDelete
  12. x penah lg mkn tom yam ikan... selalunya ayam or daging je laa x pn seafood

    ReplyDelete