Lama tak makan menu Sup Ekor....
sedih btul sbb kedai tu je yg sup ekor nya byk isi
mkn kt tmpt lain slalunya isi ciput ๐คจ
so kita masak sendiri puas mkn....beli ekor dkt St Rosyam Mart
sebelum ni chef husband pernah dh buat sup ekor ala thai
so kalini aku plak yg masak sempat la record video utk rujukan mendatang
guna Noxxa senang...lebih kurang mcm masak sup tulang noxxa juga
guna fungsi High Pressure selama 65 minit
cara2 , bole refer dlm video aku share
siap utk dihidangkan
wajib ada sambal belacan & ikan masin
Betullah, tak puas makan sup ekor kat kedai baik masak sendiri. Guna noxxa senang empuk dagingnya.
ReplyDeleteMemang sedap ni sup ekor. Masak sendiri puas hati sebab bahan boleh letak banyak2.
ReplyDeleteSenang nak masak daging ada pressure cooker macam Noxxa. Sedihnya kedai tu tutup masa PKP. Apa khabar la agaknya owner kedai tu ya.
ReplyDeleteaduh sedapnya kak oi
ReplyDeletesedapnya sup ekor!
ReplyDeleteDulu asisten saya yg lama pandai buat sup ekor. Kami sebut sop buntut di sini. Tapi dah resign dia, asisten baru pula tak terlalu pandai masak ๐ . Jadi dah lama saya tak makan ini. Kalo teringin sangat, pergi ke restoran yg jual ๐
ReplyDeleteya Allah sedapnye sup... feveret lady ni...
ReplyDeleteSaya pun sama kak... prefer buat sup ekor lembu sendiri dari makan kat luar skrg ni. Kadang2 makan kat luar ekor lembunya masih liat la, terlalu pedas la, atau tak cukup ramuan la. Kalau teringin saya selalunya order dari Man & Meat dekat Pasar Chow Kit.
ReplyDeleteJarang order sup ekor....selalu order sup tulang...bolehlah try..
ReplyDeleteYumyyy.. ....
ReplyDeleteMasak sup ekor or daging guna periuk Noxxa?? Mudah, cepat