disebabkn kt KL ni jarang nk jumpa
kalo ke pasar ramadhan
ayam percik klate yg kuah putih
kebykkn yg kuah oren(cili)
so kena la buat sendiri
kalo jumpa pn mayb tk sesedap mn
ahad lps kami smua adik beradik berbuka kt gombak
spt kebiasaan menu utama WAJIB ada ayam percik klate
tak penah makan yg kuah putih ni
ReplyDeletesedap nye.. kak nk resepi bole?
ReplyDeleteyang oren x penah putih pon x penah..kikikikih...
ReplyDeleteamboiii,,,mcm sedap je! guna santan ke kak??
ReplyDeletememang ak pernah jumpa & tak pernah makan..kira tak pedas ek?
ReplyDeletewahhh sedapnye....
ReplyDeletekta tak penah rasa..tapi kat bazaar ada jual nnti nak beli la...
owh kuahnya putihhh.
ReplyDeleteadeh tetiba jadi lapar...harus berbuka la ni kan...hehehe
ReplyDeleteMasz kalau cakap ayam percik klate mesti ingat YATI AYAM PERCIK jer..hehehe
ReplyDeleterajin mma ko
ReplyDeletetgk ayam pn gebu gebas
kalo kt param tu ayam cinonit jek
salam, baru mkn smalam ayam percik kuah putih nih..husb beli kt PARAM kat sentul..sedapp..
ReplyDeleteAlahai dapnya, pekena balik ni best ni hehe
ReplyDeleteperghhh... terliur weiii...last makan aritu masa kenduri kawin...bess sangat tapi kita sorang jer yg makan... apak ngan ank2 dok make pon...pelik kata nye..hehehe
ReplyDeletebiase ayam percik warna dia ade cili2 sikit kan...
ReplyDeleteni kompom sedap ni sebab oghe klate yg buat resepi original hehe
ReplyDelete