menu berbuka puasa 1 ramadhan..hubbyku bakar ikan cencaru dlm air fryer
just lumurkan garam lps tu lapik dgn aluminium foil..
sapukan skit minyak kt ikan supaya tk kering nanti
setkan suhu 120-130 & 20 minit...lpstu tgk la hasilnya...
kalo rasa tk ok..tambah la lg 10 minit
kuah pencicah air asam aku buat...yummmy
menu lain smlm yg MIL masak ada gulai lemak nenas udang + ikan tenggiri
kacang panjang + tauhu goreng & pengat pisang
**smlm 1st day ramadhan smp umh 4.38pm
shah alam ke keramat..not bad..ni tk ujan la...syok btul blk 4pm
bestnya tak jem
ReplyDeleteMenu Ni menyelerakan.. mmaa pun nanti nak bakar ikan guna air fryer
ReplyDeleteBest2. Saya guna halogen oven untuk bakar membakar. Memang best!
ReplyDeleteSaya follow sini!♡
[Jemput blogwalking blog saya] :)
Ahad nanti nak buat ikan bakar la..baru order pes ikan bakar mak pon...esok lusa sampai la tu
ReplyDeleteMasak lemak nenas udang tu mengancam sgt kak.
ReplyDeleteIkan bakar makan dengan air asam memang ngam kan. Sedaap!
ReplyDeleteSeronok kan ade air fryer. Next time nak try guna alumunium foil pulak lah. Senang sket kan nak bersihkan lepas tuh.
ReplyDelete