Followers MamaTisya

Friday, February 24, 2017

hujan lebat, sedap hirup Tomyam Ayam



smlm lebat giler hujan...smp umh hubbyku masak tomyam ayam
hujan2 hirup tomyam, nikmat btul


view kt lobby opis ptg smlm ..lebat, angin pn kuat
aku mmg fobia kalo driving time hujan...
pokok2 sekitar jln pn byk...ada dgr kete yg park belah luar gate kena hempap smlm
kesiannye....smoga kita smua dilindungi
pg ni p dr umh ujan lebat gk tp nasibaik area opis xujan
hrp2 ptg ni tk ujan la mcm smlm...dh la jumaat...sure bertambah jammed kalo ujan ptg

Thursday, February 23, 2017

Kafe UAK @ Glenmarie, Shah Alam


kt shah alam ni mmg byk tmpt mkn best, tp nk pegi mkn tu xkesempatan
so baru2 ni kami try ke KAFE UAK....dkt sgt la ngan opis...4 minit je naik kete
kalo jln kaki 14 minit tp berpeluh la hehe


smp2 je kt kawasan area kafe ni...ala2 mcm kafe kontena gtu...nice view



view sekitar KAFE UAK...ada tmpt yg berhawa dingin, ada juga tempat yg "open air"
so bole la uols nk pilih dok meja yg mana
kami pilih yg berhawa dingin sbb cuaca panas nk pilih tmpt yg "open air"
kalo pegi waktu mlm sronok juga pilih tmpt yg "open air"
kalo nk wat majlis, ada bilik khas utk korang tempah



kafe ni kepunyaan Ustaz Abdullah Khairi...
tu psl nama kafe ni UAK sempena nama ustaz ni


view tmpt berhawa dingin berdekatan ngan cashier...
tepi tu ada jualan mcm tudung dan produk



ni menu makanan & minuman
90% menu western 


spaghetti carbonara beef rm 17.90
yee mee rm 11.90
nasi goreng kampung ikan sekoq rm 8.90
 chocolate milkshake rm 8.90
vanilla milkshake rm 8.90
teh ais rm 3.90
hot lemon tea rm3.50


gmbr bersama makanan masing2 :)
menunya not bad...licin belaka......insya allah bole dtg lg try menu westen lain plak


gmbr wajib geng kami...sebelum & selepas mkn :)
buat mcm restoran sdiri berposing ..hehe


kt area kafe ni ada juga go-kart lupa nk snap gmbr
mkn sambil beramal kerana sebahagian dana akan disumbangkan ke Pusat Tahfiz UAK 
kwn2 yg nk merasa makanan  kt sini, bole waze KAFE UAK

Alamat:
Kafe UAK
Lot No. 16858 (Glenmarie) Seksyen U1. Shah Alam, Selangor 
Waktu Operasi : Sabtu - Khamis : 11am-11pm 
Jumaat : 3pm-11pm
012-9786908 (utk booking)

Wednesday, February 22, 2017

wordless wednesday #332






ahad lps dh setel redeem Roasted Marshmallows Chocolate Cheese Tart



dpt invitation dr MBO...complimentary screening


rezeki staff dpt 5 kg gula kasar & 1 kg gula merah lembut


lastweek 16/2, setel sign dokumen ngan lawyer bank...
alhamdulillah dipermudahkan urusan rumahselangorku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...