Followers MamaTisya

Friday, January 22, 2021

Training thru Microsoft Teams




1st time kena attend training thru Microsoft Teams
almaklumla musim PKP dan work from home smuanya online kn
so rabu lps aku ada training selama sejam
so kena scan barcode utk sahkan kehadiran


peserta dlm senarai training total 167 org..tp yg join aritu dlm 153 je..
mayb ada clash ngan meeting lain kan


kiranya 1st time la aku dlm VC yg ratusan org mcm ni...
biasa meeting department tk de la ramai..kurang dr 10 org je



ni adik aku share ada meeting AGM kt taman area perumahan dia..
ramai juga dlm 70 org katanya


mmg kita kena melalui kehidupan baru mcm ni smua
tp keberkesanan tu susah juga...sbb bkn smua benda ok melalui online ni
tp dh PKP ni mmg kita tk bole berkumpul ramai2 nk training bagai kan
rindunya training kt hotel...part mkn paling dirindui :)
smoga Allah permudahkan urusan kita semua..aamiin

 

homemade Aiskrim Goreng Chocolate Chip Air Fryer



lama tk share resepi..kalini nk share resepi dessert paling senang..
bahan pn mudah je..ok jom tgk aku buat aiskrim goreng


roti nk expired so moh ler buat aiskrim goreng


letak aiskrim 1 scoop kt tgh2 roti 
lps tu tekap guna cawan bila dh kapit roti tu


dpt la 4 ketul aiskrim goreng..
make sure masa tekap tu tk terbuka tepi tu tau
kalo tk, nanti meleleh plak aiskrimnya


sejukan kt freezer dlm 3-4jam.. lagi lama lagi bagus
lpstu bole bakar dlm air fryer jimat minyak..

tp yg tkde air fryer bole je goreng dlm kuali
tp make sure minyak kena btul2 panas...
dan hanya 10 saat je kalo goreng dlm kuali


panaskan dlu air fryer utk 10minit suhu 200
tp sebelum tu sapu butter dulu, baru masukkan aiskrim goreng 
yg dibekukan td dlm air fryer selama 5minit..



so tkde la rupa aiskrim goreng pucat sbb korang dh sapu butter
sbb hasilnya nmpk mcm goreng dlm minyak kn


aiskrim goreng chocolate chip is done ..ok kasi zoom skit
sejuk di dalam, rangup di luar 
alhamdulillah menjadi 1st trial homemade aiskrim goreng



ni anak dara & ayah dia plak nk mkn bersama 
so musim pkp ni bole la korang cuba....pasti anak2 suka


Thursday, January 21, 2021

celebrate birthday DILA @ Chili's, Citta Mall




harini 21 Jan birthday my bff ~ Dila..so kitorang celebrates kt Chili's, Citta Mall
actually gmbr2 ni masa celebrates birthday dila thn 2018...
byk entry dlm draft tk sempat update...hah 3thn dok dlm draft :-p
memandangkan skarang pkp so kita throwback je la ye birthday celebration ni


kalau yg follow blog aku mmg tau geng kitorang ni mmg suka bertema
so utk birthday kalini birthday girl pilih color purple
spt biasa...posing dulu sebelum mkn 


kitorang order 4 menu je...kn order sorg satu tk abis



lapar la plak tgk menu2 ni...lama tk mkn kt Chili's
pilihan air ~ strawberry mojito, chocolate shake, coke
 oreo shake, guava juice & mango juice 


Texas Cheese Fries


Triple Dipper


Salmon Grilled


Bbq Beef Ribs & Chicken


Molten Chocolate Cake utk birthday girl


happy birthday Dila
smoga dipermudahkan urusan dan cpt bertemu jodoh
birthday celebration ni pn belated juga..
birthday dila Jan tp feb br celebrates sbb masing2 bz


sebelum kek cair...posing dlu



dessert ni mmg wajib order kalo mkn kt Chili's
rindunyaaa Molten Chocolate Cake kt Chili's ni 



dr opis kitorang ke citta mall naik grab car...sbb masing2 mls nk drive
sempat lg posing sambil tgu grabcar smp :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...