Followers MamaTisya

Thursday, November 23, 2017

TAK BERBALOI ke Movie Animation Park Studios (MAPSPERAK) Cuti Sekolah ni !!!




Ramai yg xsabar tunggu review pasal #movieanimationparkstudios Ada yg whatsapp/DM/PM πŸ˜‰ Ok ni update pengalaman aku pegi #191117 ye. Sebelum pegi mmg aku google dulu review tp xbanyak pn yg latest update. Kebanyakan review hanya masa opening #June yg lalu. Utk yg plan cuti sekolah akan dtg nk bawa anak2 ke #movieanimationparkstudios aku tak suggest la sbb apa.. TAK BERBALOI dgn harga tiket yg mahal tapi #themepark tu tak sepenuhnya buka sbb masa opening June pun ada baca review beberapa zone xbuka lagi pastu pengunjung dpt complimentary ticket smp #September tp masih xbuka juga sepenuhnya. Aku pi #November tinggal "DREAM ZONE" yg belum buka (tgk maps total ada 6 ZONE) Tunggu la siap buka sepenuhnya ye rasanya baru berbaloi dengan harga tiket yg dibayar. Tp kes aku lain sbb aku dpt TIKET FREE MENANG CONTEST SETAHUN YG LALU #April2016 ... akhirnya lebih setahun menunggu hadiahnya, #September2017 baru dpt info dr @maps_perak utk redeem TIKET FREE sebelum bulan #December2017 .. Itupun jenuh juga la dok PM/DM tp tkde feedback dr mereka. Dpt 2 TIKET FREE dewasa , jimat la (rm288 sbb tgk online harganya rm144 each ) cuma beli tiket utk #alyabatrisyia rm114 (beli online ada promo) tp kalo korang duit terlebih, nk pi juga, ikut suka la.. Duit masing2 kn.. Aku kalo tak menang contest, rasanya tak sampai lagi kot tp sbb tiket kena redeem sebelum expired so sampai jua kami ke #mapsperak pada #191117 walaupun DREAM ZONE xbuka lagi. Semua game dlm tu kebanyakan mmg kami dpt main smp lebam sbb xperlu beratur lama sbb mmg tk ramai orang. Yg menarik adalah BOBOIBOY 4D ADVENTURE & LIVE STUNT πŸ˜‰ yg lain2 biasa2 je la. Tp gambar & video banyak juga utk kenangan. Utk #gengcontest yg nak redeem tiket free, HAVE FUN , jgn lupa bawa extra duit sbb dlm tu makanan mahal , beg kena check nanti, NO OUTSIDE FOOD/DRINK, dlm tu xde watercooler, yg anak kecil standby topi or payung, towel... Panassss πŸŒžπŸ’†πŸ’†πŸ’† More details lagi tunggu aku mengarang kt blog (bila kelapangan) 1st time karangan pjg sgt kt IG ni πŸ˜‰ Review ikhlas dr #mamatisya yg dh merasa #themepark di #legolandmalaysia #universalstudiosingapore #everlandthemeparkkorea #bukannakcomparetphakikatnya #jangankecamsis
A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

Sebab dh rmi yg tanya...ni aku update skit sbb tk lama lg cuti sekolah kn..sbb ada yg plan nk bw anak2 ke Movie Animation Park Studios time cuti sekolah yg akan bermula nextweek,  hrp info ini dpt membantu anda...ada byk lg nk update tp sbb kt IG xleh tulis panjang kn..tp atleast ada point la di situ, wat masa ni TAK BERBALOI melainkan korang ada PASS MASUK SETAHUN OKLA sbb xbuka sepenuhnya lg yg 1 ZONE tu (DREAM ZONE

Kalo by DECEMBER 2017 dh buka bole la uolsss terjah nanti....tp dr gaya staff tu ckp masa aku tanya bila nk buka yg DREAM ZONE tu , mcm xde jawapan sbb yg sebelum ni dpt complimentary tiket masa opening June dan katanya by Sept akan buka..tk buka2 juga sepenuhnya.

Tp kalo uolsss nk pegi juga ..tk kisah la...duit korang kn....just sharing my experience :)

**kalo ada soklan nk tanya, bole email amyryna@gmail.com if tkmo tanya kt komen :)

Wednesday, November 22, 2017

Nasi Kapit Kuah Kacang Klate yg sedap !!!!




"nasi kapit" tu ore klate panggil..kalo org KL panggil "nasi impit"
susah nk jmpa kt kl org jual nasi kapit mcm yg kt klate ni
sbb apa aku ckp susah nk jmpa sbbnya nasi kapit klate ni die ada mcm sambal kelapa tu


hah ni la rupanya bila kita nk mkn..sambal kelapa gaul skali ngan kuah kacang tu
dapnye weiiii....lapar blk bila tgk gmbr ni....bff aku bg rasa sbb ada opismates yg belikan

Horlicks McFlurry


skarang kt mcD tgh ada Horlicks McFlurry ......biasa aku beli Oreo McFlurry
aritu cuaca panas, mmg nk mkn dessert sejuk22 la kn


close up skit....rupanya aku pernah mkn tp dh lama sgt thn 2012 so aku lupa rasanya :-p
tp bg aku yg horlicks ni manisss lg suka yg oreo and durian....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...