Followers MamaTisya

Friday, September 4, 2015

Anniversary Dinner di Thailand


sakan aku berjln sempena anniversary kn
smlm entry ke TOKYO...arini ke THAILAND plak :-p
dlm 1 hari bole pegi 2 negara ...hebat kn....hehehe
alhamdulillah rezeki dinner sempena anniversary kami yg ke-9
kenyang btul...byk tul menu utk 2 org ni


dari starter, main course & dessert...mmg kenyang smp esoknye hehehe
rsnye kalo mkn 4 dewasa pn cukup ni
menu smua ni bkn kami yg pilih....sebelum dtg aku dh wat reservation
so die dh tau la menu apa utk hidangkan pd kami
tk sangka plak sebegitu byk camni sbb menang pn dinner utk 2 org
ingtkn ada 3 menu je ke...hehe


kalo uolsss pencinta makanan thailand..
bole la try mkn  kt Restoran Chakri Palace
yg aku pegi ni outlet pavilion..2 lg outlet ada kt klcc & alamanda


starter mieng kham


aku tk brp sgt mkn mieng kham ni..hubbyku la sakan mkn
aku ckp jgn mkn byk sgt..byk lg menu akan menyusul :-p


ice lemon tea hubbyku punya


watermelon juice aku punya...tisya nk minum sky juice je 


seafood tomyam kuah merah


seafood tomyam kuah putih



mixed vegetable


kerabu mangga


sizzling blackpepper beef


ikan siakap tim limau



dessert yg sedap, red ruby water chestnut 
dlm tu ada nangka & eskrem jugak

  
sbb byk sgt menu tu kn...so kami tapau menu daging, tomyam kuah putih & sayur
mmg sedap2 belaka...hubbyku suka btul menu ikan stim tu
mmg ratah la...nasibaik la laki bini kuat mkn :-p
lpr blk tgk menu2 yg sedap ni ...hehe

menang Honor Smartphone :)


mcm lama je tk join contest sbb bz pindah
ni pn lastminit gk sbb dh nk tutup br tertengok kt FB Honor Malaysia
kena snap gmbr kreatif bentuk H 




aku send gmbr 2 ni je la yg ada rupa bentuk H
tk sure yg mn 1 pilihan juri tp rs mcm gmbr 1st tu ..kreatif skit bentuk H ... :)




mmg pantas resultnye..close contest 1/9......
ptg smlm 3/9 result dh kuar...alhamdulillah nama aku tersenarai di situ
adiahnye Honor Smartphone...nanti dh smp adiahnye aku share ye


**kemenangan ke-42 utk 2015

Thursday, September 3, 2015

tgk wayang PIXELS & INSIDE OUT



lama tk kuar jln2 kn...ni citer last 2 weeks sebelum aku pindah opis
kami ke pavilion nk tgk wyg 
spt biasa parking kete kt opis sbb aku mmg ada season parking
 parking pavilion mmg mhl
tp lps dh pindah opis ni rsnye tk jejak dh kot ke pavilion :-p
sayu benor je bunyi nye...mcm jauh je tercampak dr kl kn hahaha


anak dara ni dh byk kali dok ajak nk tgk INSIDE OUT
tp aritu kami tgk PIXELS....tu merajuk posing kt poster tu
actually citer INSIDE OUT tgal row depan je
tu yg kami tgk PIXELS ...walau pn seat 4th row dr dpn tp ok skit la dr seat dpn skali kn
best gk cite PIXELS ni...tisya pn sakan gelak..
walaupun pd awalnya moody sbb tk dpt tgk INSIDE OUT
kalo korang suka main game PAC-MAN...sila la layan cite PIXELS
aku dlu2 mmg suka main game PAC-MAN


bdk merajuk sbb tk dpt tgk INSIDE OUT
so bg die mkn menu fav nye spaghetti meatball white sauce
mkn kt food court republic pavilion


aku & hubby layan ni je cukup
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
ni aku layan INSIDE OUT
ngan opismate ari lastday kt opis lama lps dh setel ngemas brg
time lunch pi tgk cite ni..ada balance 1 lg tiket menang contest
blk umh saje nyakat tisya tunjuk gmbr selfie kt poster ni..trus die nangis hahaha


tkde org, mmg wyg kami yg punya....tp lps tu ada la dlm 5 org yg msk  dlm cinema ni
 bg aku citer ni boring skit  sbb xde musical sgt
slalu cite kartun ni byk jugak lagu2...tp kalo bw bdk2 suka la kot
bdk2 ngan kartun berpisah tiada...ada ke bdk tk suka kartun hehe
aku bole terlelap gk tgh tgk wyg mayb sbb penat pk kena pindah opis agaknye :-p



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...