Followers MamaTisya

Friday, February 5, 2016

Nasreen Seafood Songkhla @ Port Dickson



kt PD ni byk tmpt mkn seafood...so aku google juga la
sbb ada certain tmpt mahal...mahal sedap tkpe..kalo mhl tk sedap mmg frust la kn
so dinner kami try mkn kt Nasreen Seafood Songkhla


lps maghrib trus kuar sbb dh lpr..penat melayan anak dara mandi pool kn
alhamdulillah time kami smp xrmi lg org...lebih kurang dlm 8.10 pm camtu kami smp


tp ada byk meja yg dh reserve mayb group yg rmi kn


ni kt menu ada no phone tu, in case uolsss dtg rmi nk booking dlu ke


byk juga pilihan makanan...pilih la apa korang nk mkn


ni harga ikan yg ada...kami pilih kerapu


kt sini bole order pulut mangga, somtam, kopok and mcm2 lg


sementara tgu makanan...kita selfie skit


jus tembikai & jus epal rm 2.50 each
air kosong FOC


tomyam poktek rm 8.00


kerapu 3 rasa rm 35


telur dadar rm 1.40


sotong telur masin rm 10


kailan goreng rm 5.00


total termasuk nasi 4 pinggan rm 70...sedap menunya...menepati citarasa kami
hubbyku paling suka menu ikan tu...aku tgk byk meja order menu ikan 3 rasa camtu
tomyam & sotong tu pn sedap....alhamdulillah licin smuanya


time kami nk blk mmg makin rmi org dtg....ada juga yg menunggu meja kosong
so aku nasihatkan kalo tkmo tgu lama, lps maghrib cpt2 la bersiap
alhamdulillah kami smp time tk rmi org lg & xde la tgu lama makanan smp
lebihkurang 15 minit mcm tu dh dpt makanan sbb ada juga aku bc review kata servis lambat kn

restoran ni pn tepi jln je...guna waze gk...atas skit je dr Nasi Kukus Ayam Panggang

Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place @Port Dickson


aritu sebelum ke PD, dh google tmpt mkn apa yg menarik & yg dkt2 ngan hotel
sbb malas nk p mkn jauh2 kn..dh la cuaca panas
so sebelum check in hotel, kami singgah lunch kt Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place


smp2 je dpt parking ngam2 dpn tmpt ayam tgh panggang ni


kasi zoom skit....


ni harganya...bole la pilih ikut suka korang nk yg mn


berasap2222...dh la cuaca tgh panas kn


time kami smp tkde la rmi lg...lebih kurang kul 1 camtu
tp time kami dh nk blk..makin rmi org dtg mkn
tp meja byk tkyah riso...cumanya nk dpt yg dkt ngan kipas terhad la
nasibaik time kami smp tu, bole la pilih dok dkt ngan kipas
sbb bole tahan juga panas kn


ni menu kami order...amik 1/2 ekor rm 10
tp ayam tu mcm skit je..aku siap tnye..ni 1/2 ekor ke..die kata ye
mula2 amik nasi 3 pinggan lps tu tmbh lg 1 nasi..each rm 1
air ada jus tembikai & epal je rm 2 each
sos tu die pedas2 skit...sedap la bila di cicah ngan ayam panggang tu
total lunch rm 20
dh kata konsep cowboy so mkn dlm bekas polistrin ni
air tu rs mcm mhl je sbb air jus kn tp gelas kecik je camtu


ni kalo nk add on sayur ke..telur ke..bole amik kt sini...konsepnye layan diri


ada live band gk ms aku smp tu diorang tgh nyanyi...ni time tgh break la ni


ada tomyam juga tp ada time tertentu je
buka smp mlm tp belah mlm tk pasti lak ada ke menu nasi kukus ayam panggang
sbb kalo time lunch mmg smua mkn menu tu je


nmpk tk betapa panasnye cuaca, anak dara dh tkleh buka mata 
tp mama ajak posing juga :-p

kalo korang ke PD, nk try tmpt ni senang je cari...mmg tepi jln je
aku aritu guna waze gk la...mmg dkt je dr hotel aku stay

Thursday, February 4, 2016

Ole Ole Bali @ Empire Shopping Gallery, Subang



tk dpt pi Bali..moh ler kita mkn kt Ole Ole Bali
feel2 mcm kt Bali gk ni :)




bole pilih nk duduk tmpt ekon or tmpt tkde ekon
cuaca panas skarang wajib la pilih tmpt ekon
so kami ber6 yg tgal meja yg dok bersila ni



ada mcm2 menu...western pn ada juga


dessrt pn ada...menunya mmg dr belah indonesia sana la


Bali Trio rm 49
ada ayam, sotong, salad, sate lilit


Nasi Campur rm 37
ada ikan, ayam, udang, nasi, sotong, sate lilit

air kami smua minum cold water je...jimat




kami share je menu tu...order 2 menu share 6 org



meriah kalini sbb ika dr opis kl dtg join, kebetulan die cuti
so cukup la geng 6 org...meriah kalo bab bergmbr


last gmbr bersama bff masing2

ni outlet kt Empire  Subang, ada lg outlet tmpt lain...sila la google
sedap mkn sini cuma mhl skit la...kena share2 sbb portion beso
bole dtg lg mkn....lapar la plak



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...