Followers MamaTisya

Thursday, October 23, 2014

Fenomena Jeruk Mangga Asam Boi


hah dh jd Fenomena Jeruk Mangga Asam Boi 
asal buka FB je, rmi kwn2 share gmbr psl jeruk ni kn
sbb bahan2 nk wat senang je
tp kalo korang mls nk wat...ada je org jual kn
bkn org peknen je suka mkn ...org tk peknen pn suka gk


ni la resepi yg dh jd viral kt fb kn
aku pn blum try lg resepi yg atas ni
tp dh slalu mkn  homemade jeruk mangga yg mama ku buat
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
tp yg kt bwh ni homemade jeruk mangga
yg mama ku buat..xsama resepi atas tu


kalo blk gombak...mmg mamaku dh siapkn utk ank2...yummmmmmm


simpan dlm freezer jd beku mcm eskrem lg umppppppp


dlu2 mamaku buat jual eskrem mangga
tp tkleh mkn byk2 tau...mau sakit tekak or batuk2

ni pokok mangga kt umh parent aku...mmg puas la mkn ada pokok sdiri...
nanti ada masa bole la try yg resepi ada asam boi tu....

korang dh try ke buat????

Tuesday, October 21, 2014

bye2 Sandakan


sebelum ke airport, kami lunch dlu kt sabah hotel
sbb flight kami kul 2pm...so by kul 1130 pg kami dh siap packing
pg tu kami tk bfast sbb kepenatan...so perut pn lapar


so ni la menu lunch kami kt hotel aritu
ada sup seaweed tp aku tk mkn pn
pastu meehoon & kueteow, ayam sos tiram chinese style
yg bulat tu keladi, dlm tu ada ayam+mushroom+gajus
paling suka udang mayonis salad tu


sempat lg posing sekitar hotel b4 ke airport


flight kami sama ngan VIP...
Dato' Naemah, Ketua Kawalselia Padi & Beras pastu yg lelaki tu Ketua KPDNKK
so kami pn rs mcm VIP gk cz cpt je masa utk check in tu :)


seat semestinya tepi tingkap:)
mmg suka tgk awan yg berkepol222 tu...cantik sgt


menu dlm flight tk brp menyelerakan...nasi lauk ikan sweet sour
tp xsedap...actually aku request ayam tp bila smp je kt barisan kitorang
steward tu ckp tgal ikan je...so terpaksa la amik gk
mkn skit je ...nasibaik dh kenyang mkn kt hotel kn


kacang pn ada...tp tkde plak cop MAS


lebihkurang 7 mlm gk smp kl
ni la antara rezeki dr sandakan...udang & beras basmati kainat


saper nk FREE Photobook...cpt grab !!!


lama tk bli photobook
smlm nmpk promo FREE photobook kt Groupon Malaysia  ni
apa lg...moh ler grab....tgk la tu dh 70k org grab
actually yg free ni size mini tau 6 x 6...sorg limit 2 photobook je
kalo nk size lain ada gk ...cuma korang kena byr la
yg free ni just byr utk delivery je
so saper2 yg nk dpt free klik>>>>>>>>>>>>>> Groupon Malaysia 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

koleksi photobook aku baru ada 3 je
ni size 8 x 6....besar skit dr yg free tu
gmbr byk tp masa nk mendesign tu terhad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...