Followers MamaTisya

Thursday, July 18, 2019

Necafe Tarik Kurang Manis


smlm tgk bff aku beli nescafe kurang manis
biasa aku minum nescafe tarik or nescafe tarik kaw
so tksure la rasa yg kurang manis ni camne
sbb aku mmg suka yg manis haha

tp kalo jenis "TARIK" ni aku lg suka KOPI TARIK WONDA :)

Brown Sugar Pearl @Street Churros



skarang ni tgh viral air brown sugar pearl ni
mcm2 la yg femes mcm the alley, xing fu tang, tiger sugar, daboba dan byk lg
tp aku tk kesempatan lg nk try


ni masa visit maktang kn kitorang dating kt Street Churros..
kt sini pn ada brown sugar pearl 


ika yg order  brown sugar pearl milk ngan stick churros


aku order fries seaweed churros


sedap juga airnya ni...pearl tu pn lembut


ni maktang minum hot chocolate


korang dh try mcm2 ke jenis air yg tgh viral ni??
actually air bubble tea lama dh ada mcm chatime & tealive
ni skarang makin ada mcm2 lg spt  the alley, xing fu tang, tiger sugar, daboba ..
tu yg viral blk la...nanti la ada kesempatan aku nk try gk yg lain2 tu

Wednesday, July 17, 2019

#prayforbabycyanamoose


semalam rombongan cik kiah ke spital visit maktang





A post shared by Cyanamoose (@cyanamoose) on


doakan Baby Elhan cepat sembuh...masih di NICU dari sejak lahir 27 June hingga kini
ada masalah pernafasan....semoga dipermudahkan urusan Cyana & Baby Elhan


kami dating kt Cafe Street Churros  kt lobby sebelum tu maktang ada appointment jumpa doktor
mmg hari2 ulang alik ke spital hantar susu sbb baby Elhan kena minum susu thru tiub


actually kami tkde plan pn ke spital
sbb nk pi coffee bean di aeon shah alam..dh smlm sedondon plak pepel
dh mcm celebrates birthday plak :)

wordless wednesday #434


name cards baru dh smp....ni kali ke-2 aku dpt free 100pcs
tq PIXAJOY

korang kalo nk free klik

wordless wednesday #433


bertambah cousin tisya sorang lagi....
alhamdulillah adik ipar dh selamat bersalin smlm 16 julai
ikutkan duedate 14 julai tp dh lewat 2 hari
last dpt msg adik aku ptg smlm katanya doctor soh czer sbb tkde bukaan dr 4cm 
tp dia kena induce la...tp alhamdulillah dpt msg subuh td...bersalin normal
tahniah hanim & adikku utk kelahiran baby baru

Friday, July 12, 2019

rezeki pagi jumaat...yummy




pg ni rezeki nasi lemak daun pisang & onde-onde



tq makwe utk nasi lemak & kuih pg ni


mix box party 24pcs rm50...order 2 box...so ada 4 flavour
inti tk kedekut...melimpah...yummyyy


bos kata nk mkn sandwich..
so aku suggest order sandwich sedap dr oven & loyang





beef blackpepper sandwich
cheezy mushroom egg sandwich


tuna spicy sandwich 
cheezy chicken grill sandwich


lama bff tk wefie :)

Thursday, July 11, 2019

makan-makan penghujung syawal

citer syawal byk lagi nk update
ni 26 syawal pi beraya umh pakcik hubby


meriah lauk pauk utk lunch
ada kerabu mangga, smokey bbq chicken, sambal udang petai, rendang ayam,
menu kacang pool pn ada, buah-buahan



 
selfie dlu ngan ank dara


ada burung puyuh goreng juga...yummmyyy


hah ni die kacang pool


kuih fav popiah basah & popia sira


biskut raya,kek buah, kek lapis sarawak, popcorn pn ada


kita zoom skit...yummmyyy


lps dh abis makan..ada coffee maker...peminat kopi suka la
tp yg tk suka kopi ada juga perisa coklat tu


Wednesday, July 10, 2019

wordless wednesday #432


selamat ulangtahun kelahiran yg ke 94 tahun utk Perdana Menteri kita
semoga sentiasa diberikan kesihatan yg baik untuk terus menerajui Malaysia


peace yo dari TUN M di IG nya


kenangan my wedding 2006...TUN M antara tetamu VVIP yg hadir

wordless wednesday #431


ni baru sebahagian staff HQ...kalau semua kt stage tu mau roboh


event kelmarin ada alif satar ....gmbr lain tunggu la dlu ye...penatttt lagi



bukan selalu sis naik stage ngan retis :-p

Tuesday, July 9, 2019

sakit kaki!!!!!


ya ampunnnn..kaki masih sakit sbb smlm berdiri melayan tetamu 
kalau dpt ke spa urut2 kaki ni bestnya



arini juga start trial upsr utk anakdara..smoga dipermudahkan utk menjawab soklan

Monday, July 8, 2019

Happy 25th anniversary BERNAS


smlm 07.07.19 genap 25thn anniversary BERNAS
aku plak dh berkhidmat selama 17tahun :)


pagi ni kt opis kami ada sambutan sempena 25tahun BERNAS
aku salah seorang yg akan bertugas untuk menyambut ketibaan tetamu
selfie dlu dgn pin 25 tahun tu
nantikan update event arini ye...

v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

v


Friday, July 5, 2019

11 Syawal ~ Potluck Raya


walaupun syawal dh abis..tp entry beraya masih byk lg nk update ni...
mau smp raya haji :-p ok jom layan.....


11 syawal geng kami potluck raya kt rumah makyong di setia alam
masing2 bawa menu...lapar blk tgk menu2 ni


mak2 bz sediakan makanan...aku prepare fruit cocktail..dessert senang buat ni :)


ada nasi lemak, satay ayam & daging, nasi impit, kuah kacang, mini crosaint,
buah, fruit coktail, ayam kfc, laicikang




sementara kaum bapa makan..kaum ibu posing2 dulu :)


tisya melayan darina time mak2 bz berposing...ank2 yg boy smua dok main dlm bilik


makyong dh slamat bersalin lastweek..sepatutnya duedate die 7 julai & arini lastday kj
tp baby dh kuar awal lastweek 27 jun


tuan umh bab deco mmg suka sgt..tgk la bekas biskut raya ada sticker tu :)


sebelum blk bergambar beramai2..missing my hubby...
die tk dpt join sbb ada emergency kena blk klate ngan MIL


sempat lagi ootd raya 2 beranak ni..kakak bawa adik beraya :)

Wednesday, July 3, 2019

wordless wednesday #430



pg2 on PC kuar wallpaper 25thn anniversary BERNAS ni
nextweek kami ada sambutan sempena ulangtahun ni
ikutkan aku nk mc arini sbb dr smlm pening & rasa nk muntah....cuaca panas ye juga


tp memandangkan nk setel psl jemputan majlis anniversary ni..so gagahkn jua la ke opis
pg td smp awal..sempat la baring jp kt surau
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
smlm ada majlis raya opis...so cuaca panas sbb bwh khemah kt perkarangan opis majlisnya
bila rasa panas...masuk opis amik angin ekon..tu agaknya bertambah pening sbb jp panas jp sejuk kn


awal pagi posing dlu sebelum kepanasan


aku tlg order aiskrim malaysia ni utk majlis raya smlm

nanti cite lagi...byk gmbr & video....tu pn br skit update kt ig story mamatisya
nanti tgu aku update details ye...nk setelkan psl jemputan anniversary tu dlu


Tuesday, July 2, 2019

19 Syawal ~ meriah nya menu


kl kan raya sebulan..tiap2 minggu ada jemputan open house
ni masa 19 syawal aritu, geng sek menengah aku jemput kwn2 rapat
aku antara yg smp awal...moh layan menu2 yg pelbagai...meriah btul


nasi tomato, ayam masak merah, dalca, acar


mee kari


nasi putih pn ada


ada ayam buttermilk, rendang daging, roti jala, serawa durian


dessert, kek, puding, fruit tart




sebelum tuan umh bz melayan tetamu..kita selfie dlu


antara menu yg aku makan...sbb aku smp awal sambil tunggu kwn lain2 yg stuck jammed


missing ana...sbb die skarang dok kt ipoh...kami sama sekolah dr sekolah rendah & menengah
last kitorang jumpa tahun 2014...dkt 5thn xjumpa..tp still kee in touch thru whatsapp


sempat la jumpa kwn2 sekolah yg lain
TQ Fienaz for having us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...