Followers MamaTisya

Friday, September 13, 2019

Kempen Bulan Kebangsaan BERNAS 2019



ingat tk aku update pasal Skuad Kembara Bernas aritu
so start 11-13 sept dh bermula kembara mereka 
mengikut lokasi yang telah ditetapkan seperti posting ini.
 Setiap lokasi sekitar 30 minit sahaja.
 Jawab soalan mudah yang disediakan, anda akan dapat hadiah misteri!

posing dulu ngan kenderaan Skuad Kembara BERNAS sebelum mereka berlepas aritu


kibarkan jalur gemilang


Skuad Kembara BERNAS  ready to go


geng kami sempat lg wefie dgn Dato' Chairmain BERNAS


meriah semua...ni baru sebahagian je




kami bersama rakan media yg turut serta dlm Skuad Kembara BERNAS 


geng aku tk sah kalau tk byk posing kn


lps flag-off Skuad Kembara BERNAS , disediakan nasi lemak hari kembangsaan
kobinasi dari 3 jenis beras ( beras putih tempatan, beras bario & beras wangi)


mkn2 kt cafe..semua dh lapar...

Thursday, September 12, 2019

order Pizza Hut & KFC thru FOOD PANDA

aritu biras aku order pizza hut & kfc thru food panda
biasa kalo pizza hut ni direct order je kt outlet...
katanya sbb ada diskaun kalo thru food panda
aku pn bkn pernah order thru food panda ni
tp masa utk kfc tiba2 reject plak..so biras p je la beli kt kfc terdekat
time tu pizza hut dh smp dlu...lps mkn pizza tunggu plak kfc :)


3 regular pizza, garlic bread & 1 botol air


15 pcs ayam (yg best byk plak part drumstick)
 2 coleslaw, 2 mashed potato , 1 botol air
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v

yg ni plak kisah pizza hut juga lg
tp yg ni order kt outlet...lps mkn2 dessert kt mykori
mama nk mkn pizza hut


so dinner mlm tu layan pizza utk busday mama


bli 2 personal pizza & chicken bites


wefie dlu sebelum mkn 

skarang ni senang..order makanan di hujung jari guna apps kan mcm food panda or grab food
korang biasa ke guna apps camni....aku tk pernh guna...slalu tgk kwn2 je order :)

Nasi minyak ada lauk kari tulang lembu...yummmyyyy




cuti pjg aritu blk gombak...mama aku masak menu nasi minyak
biasa ayam masak merah & dalca daging tp aritu mama masak kari tulang lembu


aku just buat fruit cocktail & sirap bandung


yummmyyyyy


kasi zoom skit


lpr blk tgk gmbr ni


tauhu begedil ni adik aku order

Wednesday, September 11, 2019

wordless wednesday #439



artikel dari BERNAMA >>>>>>>http://bernama.com/bm/news.php?id=1766156


event pagi td... Flag-off Skuad Kembara Bernas
aku sebelah Dato Chairmain yg kibarkan bendera tinggi tu :)

wordless wednesday #438



ramai yg update smlm psl maths kertas 2...moga2 graf turun huhu
ada juga yg update student muntah & pening...moga dijauhkan la dr ank2 kita
sian bdk2 struggle...apa2pn arini last paper dh utk upsr kertas sains 1 & 2
smoga dipermudahkan...yg dh lps tu kita doa baik2 je la sbb die pn dh cuba yg terbaik


muka senyum skit dpt coklat tu...walaupun dlm hati sedih tu


buka puasa smlm bg die mkn menu fav kerang bakar

Tuesday, September 10, 2019

Free Classic Shibuya Honey Toast @ Mykori Sri Gombak




 Classic Shibuya Honey Toast
bole pilih 2 jenis aiskrim...aku pilih vanilla & mint chocolate


kalo korang ada Mykori Loyalty Card, bila time birthday korang bole redeem
 Classic Shibuya Honey Toast bernilai rm 16.50 secara percuma
dgn setiap pembelian rm40 kakigori


ada mcm2 jenis lagi pilihan toast tu..tp utk yg free tu  Classic Shibuya Honey Toast 


lg 2 kakigori order red melon rm 26 & chocoreo large rm 20





ni menu & harga terkini..dh naik harga skit


ni kalo nk order yg jenis sihat skit sbb ada cereal


17 ogos aritu birthday mama yg ke 62thn


anak sulung mama


3 generation ~ mama, anak & cucu


tisya with tok pa & umie



adik bongsu aku pn ada ..die tgh cuti semester


tisya request nk yg oreo ni


so die just ltk dlm mangkuk je gtu..
tu psl kalo korang tgk rege kt resit tu rm 23.40...normal price rm 26


yg aku pi ni outlet kt Sri Gombak


biasa bw adik2 aku kn..yela bila dgr dessert ni sure org tua ingt manis2 je
kt mykori ni manisnya manis buah...just nice

Friday, September 6, 2019

alhamdulillah..rezeki di pagi jumaat

alhamdulillah rezeki di pagi jumaat
smoga terus diberkati & dimurahkan rezeki 


nasi lemak utk staff Bernas pg ni


nasi lemak biasa


nasi lemak kangkung


nasi lemak sotong


kuih koci & donut


meehoon goreng & kuih kaswi


buah nangka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...