Followers MamaTisya

Wednesday, August 12, 2020

French Creme Brulee Sundae @ FamilyMart


perisa baru eskrem kt FamilyMart
French Creme Brulee Sundae....nk kata sedap sgt tu tkde la..
tp kalo compare aiskrim ngan dessert..aku suka lagi mkn dessert creme brulee


cuaca panas dpt eskrem ni sejuk tekak...skarang kn cuaca panas btul
familymart area opis ni


bole pilih samada nk dlm kon or dlm bekas mcm aku beli tu
yg kon rm 3.90 yg dlm bekas tu rm 4.90
sebelum ni aku pernah try perisa hokkaido melon & sweet potato cheesecake sofuto
tp aku suka yg hokkaido melon sofuto lagi sodap




 

Monday, August 10, 2020

AidilAdha 2020


AidilAdha thn ni tk mcm2 thn sudah
sbb ibadah korban ada limit sbb pkp kn
kebiasaan kt surau dkt umh parent aku ada ibadah korban
tp thn ni tkde..hanya kt masjid besar jauh skit la dr umh
so thn ni tkde la dpt tgk lembu dikorbankan spt thn2 sudah


sebelum tetamu dtg sempat la wefie 

cousin tisya dh 2 bln lebih


nasi kerabu kuning


tetamu yg dtg...ipar duai
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
lps zohor baru blk gombak..ikut DUKE jln clear
sbb MRR2 dgrnya jammed




nasi kerabu biru


along, acik & adik...angah je tkde sbb dia beraya umh mertua kt kedah
susah btul nk bergambar ngan anakdara skarang ni
blk gombak baru la bole OOTD sbb ada adik aku jd photographer :)
raya haji mmg tkde bj raya pn..mmg slalunya pakai jubah je

Nasi Kerabu Kuning & Nasi Kerabu Biru


jarang2 tersama menu time raya haji
aritu kt umh mertua ngan umh family aku..dua2 menu NASI KERABU
cuma beza color nasi ngan lauk2 je :) 

 

kt umh mertua ~Nasi Kerabu Kuning 

masak2 bersama MIL & husband

husband masak kambing bakar, aku masak ayam percik kuah putih
selain kambing bakar & ayam percik ada telur masin & solok lada


yummmyyyy



v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
lps zohor balik gombak umh parent ~ Nasi Kerabu Biru
ayam goreng, ikan celup tepung, telur masin & solok lada
tp cuaca panas ..nmpk air sirap je hausss
kek coklat lama mamaku tk buat...dadih honeydew adik ipar buat

Thursday, August 6, 2020

Garlic Cream Cheese Bread yg sedap !!!



Viral kn.. So kena la try sedap ke idok.. 
Masuk microwave, makan panas22.. Yummy.. Sedappp 
 garlic cream cheese bread...korean food ni tp skarang ramai org jual



korang kalo suka cheese bole try


gabungan garlic & cream cheese


beli kt LaBoheme Aeon....bole repeat lg sbb sedap


Wednesday, August 5, 2020

Daftar dan Tebus e-Penjana bernilai RM 50 Kredit



hah korang sure dh maklum pasal e-Penjana ni kan..dh apply ke belum??
utk yg belum apply bole la CLAIM cpt2 utk dptkan RM50 kredit ni
tempoh utk CLAIM rm 50 ni bermula 31 Julai 2020- 24 Sept 2020
dan kena guna sehingga 30 Sept 2020



nmpk tk aku punya baki ewallet tu dh ada rm54.00
so dh masuk la rm50 kredit pd 1 ogos 2020 aritu


utk e-Penjana ni korang kena register apps MySejahtera juga tau
aku aritu pn br je register 31 Julai tp sbb ramai tgh apply
 so lambat skit approve tu sbb kena tgu OTP number..



1 Ogos pagi baru approved..petang trus masuk RM50 kredit ..alhamdulillah


so bole pilih la samaada nk masuk kt Touch n Go, Boost or GrabPay
aku mmg guna Touch n Go sama mcm e-tunai dlu juga



Monday, July 27, 2020

jumpa Doktor Pakar Orthopaedic & layan Nasi Beriani Amral




ingt tk lg entry aku tk sihat 20 syawal aritu ... klik link  utk info >>> SINI
so 26 June aku ada appoitnment ngan doktor pakar


1st time ke spital musim PKP ni


ada social distancing kt kerusi menunggu tu


aku org pertama menunngu turn nk jmpa doktor


Alhamdulillah dipermudahkan urusan, selesai jumpa Doktor Pakar Orthopaedic 
 terima kasih semua yg mendoakan kesihatanku
Doctor pesan jgn angkat benda2 berat yg bole menyebabkan sakit belakang

actually aku ada history jatuh dlu..lps2 tu aku sakit belakang
riso juga kot slip disc.... tu yg doktor kt klinik soh refer doktor pakar....


v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v


blk dr checkup, singgah tapau Nasi Beriani Amral fav parent
blk gombak mkn sana..rm 10 sebungkus
nasi beriani ayam goreng rempah & ayam madu

balik kampung & order online Domino's Pizza


 

 selalunya parent aku beli Pizza Hut..
aritu aku blk kampung gombak , sebelum tu aku dh order online Domino's Pizza


order online lpstu just pick up outlet berhampiran
ada social distancing sementara menunggu giliran nk pick up order


new normal


social distancing


1 pizza extravaganza thin crust 9"
1 personal pizza 6" dpt  free pilih hand toased smoky beef & chicken
chicken wing bbq


v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v



menu mama masak laksa klate& lauk pauk kegemaran





Friday, July 24, 2020

Nasi Minyak & Laksa + Laksam Klate


pagi 1 syawal tu dkt umh mertua dulu..
yg belum tau mmg aku stay ngan mertua ...dh masuk tahun ke 14 stay ngan mertua :)
ada entry sebelum ni ada komen nanti raya haji kt umh mertua kan :)
mmg ari2 kt umh mertua :)

lps mkn2 pg raya tu dkt tgh hari juga la br blk umh parent aku kt gombak
keramat-gombak tk jauh...so bole rentas daerah time pkp aritu :)


ni menu mak aku masak 1 syawal...
nasi minyak, ayam masak merah, dalca daging + perut & acar


satay daging & ayam aku order 60 cucuk


pg esoknya breakfast menu laksa & laksam klate










ore klate kalo mkn laksa or laksam ni 
gaul2 dgn tgn dlm pinggan je , tk perlu guna sudu garfu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...