Followers MamaTisya

Tuesday, July 31, 2018

Nasi daging merah selambak & kailan ikan masin sedap


mmg fav ni..lama xsinggah mkn sini 


mmg byk dagingnya...rm5.50 tp harga terkini xsure
mmg sedap..org dtg mkn kedai ni mmg order menu ni la


kailan ikan masin pn sedap sbb xkedekut ikan masinnya
certain tmpt xbrp rs sgt ikan masinnya


lokasinya kt medan selera blkng Fiske Steakhouse Keramat
gerai die yg hujung...ada bendera negeri Kelantan
tutup hari jumaat...buka start 1pm smp mlm

Monday, July 30, 2018

bila tiba2 terasa lapar :)

mlm td konon2 xnk mkn tp bila hubby tanya..
nk mkn beger tak.... aku tanya beli ke nk buat 
die kata Chef Shahril buat mcm yg kt kedai la...
 kemain kan...tkmo kalah 
okla moh la layan sbb ada chef rajin nk buat beger kn


hah siap homemade beger daging special
chef punya tebal sbb daging double
cumanya salad xde tp chef goreng bawang...yummmm
tq husband :) hah camne bini tk mok2...mkn je kn..:-p


ni plak menu ankdara sbb die jeles tgk ayah buat beger utk mama 
ujan2 dpt maggi mmg yummmyyyy

Girl's Day Out ~ Jom DIMSUM




lama tk layan dimsum fav kitorang...saper suka dimsum bole tgk


eh ada boy sorg...ingtkn tk join sbb die ada tournament bola tp sempat abis awl..
ikutkan aritu nk bw adik aku yg riyadh blk cuti mkn dimsum
tp tk sempat die bz ngan openhouse kwn2 die kn..
so bertiga je la..adik aku yg uitm tapah pn tgh cuti


ni gmbr sebelum adik aku smp..sementara menunggu kita posing dlu




smua dh lapar tk sbr nk mkn..tp gmbr rmi2 sebelum mkn wajib ada :)


1st round


2nd round


3rd round ~ dessert


4th round ~ red velvet cake


setel redeem voucher rm 300 dr food review Grand BlueWave Hotel
kiranya total dimsum dlm rm282 lps tu ada baki lg
tu yg take away kek tu rm 12 per slice kiranya ada baki lg rm6..tp yg tu aku burn je la


tisya with cousin..kemain ngan handbag tu kn


delisha mmg menurun sgt posing maklong part bengkok kaki tu hehe


dh jom balik


biasa la si kecik tu over..siap tanya lg mommy nya 
bila lagi maklong nk bw pi hotel
insya allah ada rezeki, kita dtg lg


ni yg tapau mkn kt umh je


1st time mkn red velvet cake ada chocolate chip..sedap

Friday, July 27, 2018

Nasi Lemak @ Village Park Restoran


cite sebelum puasa aritu
ada geng opis nk tlg tapaukan nasi lemak dari village park restaurant ni
so pg tu kami dpt la mkn nasi lemak yg mmg penuh aje restorannya


ni geng opis yg tgh tgu nasi lemak utk tapau....seawal 7pg restoran ni buka
mmg ramai org tau..nk2 kalo weekend..smp ke atas jln raya diorang buka meja
sbb terlalu ramai sgt org dtg mkn sini


ni la nasi lemak lauk ayam yg femes tu
mmg portion ayam tu beso...harganya pn bole tahan la mahal..rm 10++
sedap juga la tp tkleh la slalu mkn kalo mahal camgitu kn
selain dr nasilemak ada je menu2 lain
tp rata2 org dtg mkn sini mmg makan nasi lemak lauk ayam ni la

lokasinya kt damansara utama...xsilap neelofa ada partner share juga
tktau la terkini masih lg or tk..tp TUN M and celebrity pn rmi juga mkn sini
korang pernah ke mkn nasi lemak village park ni???

HUSNA si perampas !!!! #JanganBenciCintaku


hah sape yg layan drama Jangan Benci Cintaku
sure meroyan ngan husna yg sibuk nk rampas suami org
episod smlm gedik giler...kemain la buat2 sakit kepala
sure die perangkap shah tu..adoi..shah pn lembik ..pi biar husna tido umh die
hah ciklily pn dh terjebak sbb asyik tgk status aku je kt fb marahkan husna :-p

A post shared by Datuk Aznil Hj Nawawi (@aznilnawawihm) on


tgk paknil pn layan kecam haha


actually tk follow cite ni dr awal...dlm 2weeks cite ni start br tertengok
mmg hampeh husna & nek pah..watak yg di kecam dlm drama ni


plakon cilik ni ~ ainin batrisya ank kwn ...die slalu jd model iklan, majalah 
tp skarang dh terlibat juga ngan drama tv

 hah ainin pn komen die teamfika :)


ada lg 8 episod nk abis...

Sinopsis:

Perkahwinan Rafeeqa (Zahirah Macwilson) dan Shahrizal (Saharul Ridzwan) adalah aturan keluarga ketika usia Rafeeqa masih muda. Dia yang tak bersedia dengan komitmen menganggap perkahwinan itu sebagai bebanan. Lantas, Rafeeqa tidak teragak untuk melanjutkan pelajaran ke Sunderland tanpa menghiraukan perasaan suami yang mencintainya. 

Lima tahun kemudian, Rafeeqa kembali ke Malaysia dan menyedari dia mula merindui suaminya dan bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri yang sepatutnya. Namun, Shahrizal sudah mempunyai kekasih hati iaitu Husna (Niena Baharun) dan Rafeeqa berjanji pada diri akan merebut cinta suaminya semula. 

Namun tidak semudah itu, dengan kemunculan Husna di antara dirinya dan Shahrizal, Nek Pah (Azizah Mahzan) yang tak pernah mengiktiraf kedudukannya sebagai cucu menantu dan juga Irwan (Daler Yusuf) yang tak habis-habis menempel untuk mendekatinya, semuanya menguji kesabaran. Apa yang berlaku seterusnya? dapatkah dirinya merebut cinta suaminya semula? atau adakah semuanya sudah terlambat buat Rafeeqa?

A post shared by Datuk Aznil Hj Nawawi (@aznilnawawihm) on

tgk ni paknil pn bengang ngan husna yg sibuk nk kacau suami org


smlm rmi geng drama dok update gmbr ni...hahaha

hubbyku ckp...dgr cite ramai perempuan emo tgk drama ni...slh sorang bini die ni :-p

menu baru & set combo @ Boat Noodle


lama xkuar lunch ramai2...smlm geng aku ada meeting kt glenmarie
so ajak la lunch sama...moh ler ke boat noodle
lama xmkn...last aku mkn Jan 2018...
bila lama xmkn ..mcm2 menu baru & skarang ada set combo


ni set combo utk noodle...so pilih la mn yg korang suka
skarang dlm noodle tu bole add topping


yg ni plak set combo utk nasi & dessert sangkaya


ni kalo yg tkmo amik set combo..bole la order mn yg rs nk mkn tu


ber4 je..2 org lg xde..sorang outstation sorg lagi xsihat mc


menu aku smp dlu...krapaw chicken rice rm12.20


yum mama ( kerabu maggi) rm 9


yg suka noodle ni tika & tiz


ni la yg aku ckp dlm noodle ada topping tu
yg kuah ni mcm kari gtu..khao soi nama kuahnya


yg ni yg biasa la sebelum ni mmg ada....
yg noodle ni each bowl rm 1.90
depa makan dlm 5 bowls


cha yen (thai iced tea), terer taro (perisa keladi), 
cha keow yen ( thai iced green tea) , kaffe yen ( thai iced coffee)
air ni each rm 8 tp 2 tu mmg set dlm combo


flamed grilled ayam legend...tp skarang makin kecik plak
yg ni dpt free kalo total bil lebih rm 35 ..yg ni geng aku download apps tk silap




dessert sangkaya jgn lupa ...yummmmm....panas22 celup2222
yg dessert ni pn amik set combo + air tu






makyong punya menu...tp lmbt smp...aku dh abis mkn nasi...menu die br smp
kaw pad super rice..yg ni makyong amik set combo nasi + air tu

Thursday, July 26, 2018

Restoran Big Brother @ Kota Damansara



lama dh nk try mkn kt Big Brother ni
tp tk smp2...aritu bff aku ada urusan dkt area sekitar kota damansara
so die tnya nk mkn mana.....aku ingt nk try Stalker Cafe yg fattah amin tu
tp pusing2 tk jmpa plak...pastu nmpk big brother ni...moh ler singgah lunch sini


kami smp mmg br je buka..so mmg tkde org lg la
ok buat mcm restoran sdiri hehe





mcm2 menu ada..so belek la apa yg nk di order


dh pernh masuk jjcm


mmg femes juga la restoran ni


sementara tunggu makanan smp..kita posing2 dlu dlm restoran..lgpn tkde org kn


ada set lunch juga..so kami pilih menu set lunch je la
sbb dh termasuk sopu of the day + air


menu kami

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



mmg tenang je mkn sbb tkde org lg time ni


set lunch dpt free soup of the day 
aritu kami dpt pumpkin soup + garlic bread


set lunch bole pilih teh o ais or limau ais shj
dua2 air ni xminat benornya tp tula dh mmg termasuk dlm set lunch kn


aku mkn spagheti carbonara beef


julia mkn grilled chicken chop


 kitorang aritu waze je..tp area sini mmg payah skit parking..
kami aritu nasibaik dpt parking dkt juga la ..tu pn rasanya dh 3x la pusing2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...