Followers MamaTisya

Friday, July 21, 2017

22 Syawal ~ openhouse & majlis pertunangan



ahad lps ke hulu langat ada openhouse & majlis bertunang anak sepupu hubby


tahniah Hazwana...selamat bertunang..insya allah majlisnya thn dpn
die ada kembar Hazwani ..dgrnya bln dpn akan bertunang
aku pn tk brp sure yg ni kakak ke adik ..tkde plak gmbr ngan kembarnya 


alhamdulillah kenyang


tisya ada geng..nagiha & amar
amar ni ada adik perempuan tp aritu xde nmpk plak..
comei dua2 pernah masuk Majalah PA & MA


color dh sedondon ngan shawl aku kn , moh ler kita selfie

Thursday, July 20, 2017

21 Syawal ~ beraya di rumah baru @ Semenyih


trus ke semenyih nk p openhouse umh baru cousin hubby
disebabkan tgk waze jammed jln highway, makanya hubbyku ckp ikut jln dlm
nanti tgk video last kt entry aku update view perjalanan jln dlm :)


menghampiri pukul 5 juga la smp
makanan yg terhidang jom tgk



ada nasi ayam, meehoon soto & ketupat palas


2 org ni kalo dh jmpa tk ingt nk mkn..main je la kejar sana sini
bila dh nk blk , br ckp lapar ..sbr je la kn



lepak2 belah luar ..amik angin ptg


walaupun dh 6 lebih time ni tp sinaran matahari masih menyinar gtu
bkn senang nk ada gmbr berkonsepkan pacaran cahaya matahari gni kn hehe



my little family


sebelum blk , kita bergambar ngan tuan umh
tq kak miah jemput dtg openhouse


ni la umh baru cousin hubby...dlu die stay kt balakong, pastu pindah ke semenyih ni



dr keramat ikut hulu langat....tk jammed la ikut jln dlm,
cumanya jln bengkang bengkok skit...
nyaman rasa tgk view kehijauan ada tmpt reaksi Sg Tekala..

Wednesday, July 19, 2017

duit raya dr New York :)



amboi2 kemain jauh dpt duit raya kn..New York uolssss hehe
duit raya utk tisya dr bff julia..sampul raya coach la dr New york tu :)


duit raya dr tinana....tq uolsss


ada  3 BE baru muncul 


 mmg 3 BE  ni je la yg tgh running.....apa2 pn tq Nuffnang

wordless wednesday #353


biasa order air kosong je tp disebabkan cuaca panas
haussss sgt trus tgk menu air sedap ni hehe
aku punya mangga susu , hubbyku ocean blue lemonade


vkend aritu dinner kt restoran fav ~ Barakah Pattani Tomyam
sbb lps raya mmg lama depa cuti..balik thailand gamaknye
menu fav semestinya lidah masak merah & telur bistik
hubbyku layan kuehtiaw kungfu, tisya  

Tuesday, July 18, 2017

21 Syawal ~ Open House & Birthday Party


 sabtu lps dpt jemputan dr nana..openhouse skali celebrates busday darwish




antara menu yg dihidangkan ~laksa penang, nasi impit, rendang ayam, rendang paru,
macaroni goreng, kek coklat, puding roti



pizza hasil nana menang contest, ada 10 box



aku antara terawal juga smp sbb lps tu aku nk ke semenyih
nasibaik ada geng yg smp awal si zura..so moh ler wefie ngan tuan umh sebelum tetamu lain dtg



birthday kek utk darwish dr hasiltgn mama nya



busday boy malu2 plak..tk sempat tgu smp potong kek sbb nk cpt ke openhouse lain plak


berdua ngan anakdara


 nk sama tgi mia & tisya..padahal beza umur sethn
dh nk blk br nmpk mia, tu br ada gmbr ni


20 Syawal ~ openhouse malam @ Cyberjaya


jrg orang buat openhouse mlm kn
nk plak lps kj & ari jumaat aritu...dh la jauh :-p
ni sbb openhouse umh mertuanya kt cyberjaya
so blk kj jumaat tu smp umh dlm kul 6 pastu siap2 la nk ke cyberjaya
mujur jumaat aritu xjammed


menu yg dihidangkan oleh adik aku~ nasi putih + ayam goreng kunyit, sambal belacan,
 soto, nasi impit kuah kacang, brownies, puding cocktail
order je...kecuali sambal udang tu die masak


adik aku jemput family & kwn2 kt KPJ..die dh nk blk Riyadh jumaat ni


oleh2 dr Riyadh utk kami sekeluarga
jubah utk hubbyku, pjamas hello kity utk tisya, perfume utk aku


wangiiiii....tq achik

Monday, July 17, 2017

14 Syawal ~ Meehoon Soto Begedil sedap !!!




beraya ke rumah paklong...menu fav slalunya meehoon soto begedil
nmpk tk begedil dlm mangkuk tu hehe....tp kalini ada menu lain lg...jom tgk


selain meehoon soto begedil, ada laksa penang juga...yummm
nenas mkn ngan laksa tu manisss sgt...sodap


penyejuk tekak...fruit cocktail...cuaca panas btul kt KL


kebetulan adik beradik FIL pn smua ada 4 beradik
sebelum blk, bergambar beramai2 dengan family paklong

8 Syawal ~ Puding Caramel fresh from oven


cite raya kt kampung tksempat lg nk update..moh ler layan cite openhouse di KL
KL kn raya sebulan...tiap2 minggu xpayah masak sbb ada jemputan open house
ni p beraya rumah family biras


hah dessert fav ni...puding caramel..biasa tgk org buat yg kukus...ni biras aku bakar buat thru oven



hah fresh from oven puding caramel ni
aku pn tk pernh try lg buat, tgk la ada kesempatan nk try nanti


biras aku masak nasi arab...yummm


ada lemang, rendang ayam, rendang daging, 
nasi impit, kuah kacang..sambal paru pn ada


yg puding caramel dlm bekas kecik2 ni sekejap je licin..
tu yg dlm oven biras aku tambah lg 2 bekas


tisya ngan cousinnya...yg 2 org lg tu kwn sekolah cousinnya



ni tisya snap gmbr ayah & adik ipar aku....katanya mama, ayah tengah "Brother Talk"

Friday, July 14, 2017

Ayam Kampung @ Seksyen 13, Shah Alam




masuk kj lps raya aritu, kedai makan yg fav xbuka lg
pastu tringat lama xmkn ayam kampung yg sedap kt Restoran A.Hassan  ni...
so moh ler ke seksyen 13, Shah Alam...dlu ada cawangan kt TTDI Jaya tp dh tutup
yg kt seksyen 13 ni mmg ramai btul org & parking pn susah juga...
aritu pegi nasibaik cpt dpt parking sbb ada kete nk kuar..



kalo dpt 2 ekor ayam kampung tu sodap kn...halusss
alhamdulillah kenyang...

lama tk makan nasi kak wok sedap ni !!!


kelmarin bos ajak mkn kt Kedai Nasi JJ...lama btul tk mkn nasi kak wok sedap ni
thn ni mmg lps raya ni la baru mkn...last mkn xsilap lastyear tu pn sbb ada meeting
opis aku asal ada meeting or ceramah, slalu gk order kt sini
sejak lama xdtg so skarang dh naik rege rm 6 sebungkus
air fav semestinya bandung hijau rm2


tu ada contact number kalo kwn2 yg nk wat tempahan..alamat pn ada tu kalo yg nk mkn kt sini
mmg lama xdtg mkn kt kedai sbb kebiasaan pjggggggggg Q & cuaca panas kn
tp pekerja cpt je membungkus nasi tu so lajuuuu la walaupun pjgggg Q
cumanya kena tahan panas skit la

naik kete bos...



opposite Kedai Nasi JJ ni ada jual mcm kuih
so depa tapau cucur bawang, cucur jagung & pisang goreng
suka cucur bawang cicah kuah kacang tu

Thursday, July 13, 2017

Cantiknyaaaa rumah ni :)


1st time aku pegi beraya kt rumah cantik ni thn 2013
lps tu kali ke-2 thn 2015...so thn ni adalah kali ke-3
biasanya akan dtg sini 1 syawal...rumah cantik ni kt area Pasir Mas
pernah masuk rancangan NONA Tv3



ownernya kwn pada Papa & Mama ku
suka tau tgk rumahnya yg konsep tradisional + moden
3x dtg beraya rumah ni mmg port sama la tmpt posing :)


menu yg dihidangkan ...ada nasi arab , roti cicah gulai kuzi, meehoon goreng,
ketupat palas , homemade jeruk mangga



tuan umh yg sebelah adik ipar aku tu
teh tarik tu sodap....selain ada air botol tu



mama ku pn suka wat jeruk mangga camni



dh selesai menjamu selera, apa lg..moh ler bergambar :)



adik-beradik perempuan aku..yg sorg lg blk klate raya ke-2



anakdara nk nyelit juga



bersama tuan umh yg tudung pink tu
tisya pn dh nk sama tinggi ngan tuan umh :)



kita ootd skit kt umh cantik ni :)

hah bkn senang hubbyku nk bergambar sama berdua ni
mujur die nk bergambar :-p



dh alang2 tu kena la posing bertiga juga kn :)

hah sebelum ke kete posing kt laman plak...cantik lanskapnye
mmg luas tau kawasannye....mmg cantik utk berphotoshoot


with anakdara kesayangan




eh last ada lg gmbr bertiga :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...