Followers MamaTisya

Thursday, January 17, 2019

jangan lupa Rate & Reward !!!

korang yg slalu mkn kt  The Chicken Rice Shop
tau tk psl rate & reward ni
kalau yg tk tau bole baca entry aku pernah share
ada kwn komen aritu, katanya certain outlet tkde tmpt scan tu kt meja
korang tkyh risau..korang taip je website tu..bole dpt juga


mkn kt oulet plaza masalam...dpt 2 pcs spring roll - popia


ni kt outlet subang parade...dpt 2 pcs chicken wings..tp mcm rentung skit
ikutkan nk komplen tp sure kena tgu lama lg..servis slow kt outlet ni
so redho je la aku mkn ayam tu...


hah ni yg aku dpt free kt outlet aeon shah alam..beza kan dgn yg atas tu
ni ada la rs madu..nmpk juicy juga compare yg atas tu !

ok jgn lupa tau kalo singgah mkn The Chicken Rice Shop
 nanti rate & reward dpt la menu free
menu free tu tk sama..tgk la apa korang akan dpt nanti

singgah lunch Vicchuda



Vicchuda ni tmpt fav kitorang lunch time opis lama dlu
kelmarin ada hal kt kawasan sekitar...moh ler singgah lunch


berdua dgn bff julia


cuaca panas..layan sirap bandung


skarang nasinya bentuk LOVE


fav aku daging masak merah


julia layan sup perut

 

sambal belacan


telur dadar 


outlet fav kitorang semestinya kt uptown damansara...
pernh mkn outlet lain..tk brp kena ngan tekak

Wednesday, January 16, 2019

Roti Canai Terbang by Remy Ishak


hah sape tgk kanda kt meletop smlm..kemain tebar roti canai ...
lps tu gelak2 sbb dh ada rupa mcm spender haha

hah episod Pujaan Hati Kanda smlm dh muncul FATI GILE ....
xsbr tgu sambungan ptg nanti sbb ending smlm yg bikin suspen...
apa FATI buat dlm bilik tiara haha 

Ayam Penyet Surabaya @ Taman Sri Gombak


blk dr checkup kt Pusrawi...singgah lunch Ayam Penyet Surabaya
nmpk tk ada cawangan di Bandung tu
masa aku holiday Bandung mmg aku ada mkn juga
tp yg kt msia ni tk pernh plak singgah hehe


ni la menu2 yg korang bole order


pilihan air....tu alamat restorannya


hubbyku punya - ayam kampung penyet rm 11.90


aku punya - ayam kampung bakar


aku minum jus mangga rm7


hubby minum soda gembira rm 6.50
tp 1st time air soda gembira tk sedap..rasa mcm ubat antibiotik
nasibaik air aku sedap..bertabah la hubby abiskan air ni :-p


muka org penat benor ni sbb teman aku setengah hari kt spital :-p


lapar sgt ni sbb puasa kan sebelum check up tu


operation hours


mmg dkt sgt la ngan umh parent aku....
kalo rindu ms makan  time holiday Bandung dlu
bole la aku singgah mkn sini :)

Tuesday, January 15, 2019

Nescafe Rose Latte




korang dh try ke Nescafe Rose Latte...limited edition ni..rm2.20 setin


payah juga nk jmpa...ni nmpk kt 7e...
beli la nk try apa rasa minum kopi susu perisa ros
ada yg ckp mcm ada rasa ros...aku tk brp rs...mayb sbb tekak tgh perit kot

korang dh try ke???

Medical Check-Up Percuma dari PERKESO


 ingt tk entry aku update psl 
aku dpt baucer ni bln sept...bln dec br kesempatan buat appointment
sbb doktor yg bertugas tkde ..ye la dh ujung2 thn doktor pn nk cuti


ni la 2 baucer yg aku terima..tp lps bulan 9 aritu,
 just check status kt website diorang akan send thru msg kt handphone je
2 baucer tu utk wanita sbb 1 utk mamogram, 1 lg utk check up biasa


korang bole je pilih kt mn korang nk wat check up tu
janji hospital or klinik tu panel Perkeso....
jdnya 10 dec aritu aku buat appointment kt Pusrawi


 doktor pukul 8.30 pagi tk silap..tp mmg aku smp awal..so kita daftar la dulu


lps tu dpt form ni ...kt Pusrawi doktor yg handle psl ni Doktor Norizan
aku buat pap smear..actually pap smear ni digalakan buat tiap2 thn...aku last buat tk silap 2016


sebelum buat pap smear tu...ada check tekanan darah, check mata
oh berat aku turun..maybe sbb kena puasa..
tp bila ckp kt adik2 aku berat aku tu..smua tk caya haha
katanya penimbang rosak kt spital :-p xcaya la tu kaka depa dh kurus haha


lps tu ke makmal plak


tgh tgu nama di panggil




urine test


amik darah


last skali buat mamogram


ni la mesin utk buat mamogram...1st time la ni 
mmg bila dgr org cite ..takut pn ada..sbb dr cite2 org kata sakit huhu
tp alhamdulillah semua dipermudahkan
lps dh buat tu..tkde la spt yg digambarkan seram tu
pengalaman aku rsnya ok..sbb aku dok terbayang sakitnya sbb breast kena kepit tu
bkn la tk sakit tp kiranya sakit tu okla

tp kalo korang tgh menyusu anak..mmg tkleh buat mamogram ni


lps setel mamogram ..kena pi makmal blk...sbb katanya kena amik darah lg
so kali ni kt belah kanan plak
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v

v
v
v

v
v
v
v




17 dec aku dtg utk amik result....alhamdulillah semua ok 
cumanya utk mamogram aku kena follow up buat ultra-sound
sbb ultra-sound tu dlm pakej Perkeso ms aku pi 10 dec tu die tk cover
so kali ke2 aku pi ni, guna GL company la
lps buat ultra-sound jumpa doktor pakar utk explain resultnya ~ Doktor Razipah


ms aku buat mamogram 1st time tu..
dkt screen mesin ada inform mcm ada something sebelah kiri
tu yg kena buat follow-up utk lebih details
risau juga la kot2 breast kanser kan
tp lps dh buat ultra-sound...alhamdulillah bkn kanser
syukur alhamdulillah....next check-up bln mac 2019

so korang yg dh umur 40thn ke atas....sila la buat mamogram...
mencegah lebih baik dr merawat kan

korang nk dpt baucer percuma ni..bole tgk entry aku sebelum ni



Monday, January 14, 2019

ralit kunyah Simpul Kasih inti Serunding Daging


kudapan di opis...simpul kasih fav
1/2 kg rm 25..geng kt opis amik dr kampung die kt kedah


sambil wat keje sambil ngunyah..sekejap je abis ni
aritu isi 2 bekas..tgal sebekas lg...jp2 ngap jp2 ngap
ada org jual inti serunding ikan or udang..aku tk suka
suka yg inti serunding daging....

Pujaan Hati Kanda #remyismylove




hah sape tgk Maharajalawak semi final jumaat lps 
sure tau psl Remy Is My Love pick up line dr mira filzah :-p



part yg pick up line tu tk sempat record...sbb ms tu aku kt dapur
ankdara panggil..tp sempat la tgk kanda ni kan :)


ramainye view kt ig story aku update aritu
peminat Kanda 769 org :)


layan la drama tgh hot skarang ni Pujaan Hati Kanda
nyampah tul ngan Nadine tu..model muslimah tp mcm tk brp kena je dgn kegedikkannya


aritu CikLily tgk live maharajalawak...tagged aku kt ig story 
tgk kanda tu pandang mamatisya kan haha



hah tagged juga kt fb ni :) 

drama lelaki kiriman tuhan pn layan juga
tp jenuh tgu sbb kt astro oasis sekali seminggu je
nasibaik ada pujaan hati kanda 5 hari seminggu haha

Friday, January 11, 2019

menu sedap, berselera semua makan


menu lunch aritu nasi ayam , adik ipar aku masak


yummmyyy


zoom skit ayam nye


semua dh tk sbr nk mkn...yummmyyyy




berselera mkn ramai2


ptg plak adik ipar aku buat kuih koci lemak berkrim
sedap betul...die mmg biasa buat niaga ms bulan ramadhan...ptt la sedap


malam plak menu mee kuah adik aku masak


zoom skit kuahnya..ada tulang, daging, fishball, tauhu




alhamdulillah....


ni kuar mkn ngan adik2 aku kt Sany Char Koay Teow Seksyen 19


bdk2 layan char kuehtiaw, menu lain ada beger, hotdog & kopok lekor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...