Followers MamaTisya

Saturday, February 17, 2018

Hari ni 17 February 2018 lastday....jom ke Malaysia and Thailand Halal Food Festival (MATHAF)



 kwn2 yg berada sekitar gombak jom ke Kompleks Muhibbah Taman Bolton Gombak
arini 17 Feb lastday dh...mcm2 makanan ada



utk info kwn2


ni aku pi khamis mlm aritu dlm 8pm..tk rmi lg org time ni


antara menu kami mkn...yummmmmm
kerabu maggi rm 7
teh thai ice rm 4
chocolate ice rm 4
kebab hotdog rm 5
char koeytiaw rm 6
pulut mangga rm 7


nanti aku update lg gmbr makanan kt sini...byk btul...
bole tgk video dlu sbb arini dh lastday kn
share utk kwn2 yg suka mkn makanan Thailand


Thursday, February 15, 2018

Happy CNY.... syok cuti panjanggggggggggggg



mood CNY kn..smua xsbr nk cuti pjggggggggggg


smlm geng aku smua mood CNY..RED Color :)
sepatutnya ber5 tp tinggal ber4 je sbb bff aku julia cedera


moh ler wefie kt tanglung


sepatutnya smlm nk pi layan dessert tp dh sorg cedera xjd la pi


berdua je la ngan bff dila


nasibaik pg lps bfast ada gmbr bertiga


time ni bff julia dh cedera sebenarnya
tp lps tu br pi klinik buat x-ray...tp serius plak sbb kena refer SJMC


nmpknye MC panjang bff julia...malang tk berbau


take care bff julia...selamat berehat...dpt mc 3 minggu 


uolssss cuti pjg ke mana???aku cuti pjgggggg juga...
nk tahu ke mana...tgu aku update...rabu  baru kembali bekerja

homemade TOMYAM POKTEK




smlm blk keje tgk hubbyku tgh masak Tomyam Poktek
tomyam poktek ni femes la kalo kt kedai mkn thai
beza ngan tomyam biasa..tomyam poktek ni ltk santan/susu cair
smlm tgk hubbyku ltk santan kotak je


ada yg tanya bli mana...yg ni FIL bli kt klate tp orinya mmg dr Thailand
tp aritu ada kwn komen ada juga jual kt KL..lupa dh kt mn


siap menu dinner smlm by hubby..kecuali sayur tu MIL yg masak
tomyam poktek + telur dadar + sayur campur



time record video ni saje edit masukkn lagu OST PASTI dr Cherpen Band 
drama Kekasih Paksa Rela...blum bole move on ngan pakcikAM haha


tgk ni sape yg komen...
IG Cherpen Band yg nyanyi OST PASTI  drama Kekasih Paksa Rela tu la :)

cek ke-17 dh terima tapi ada masalah skit




cek ke-17 dr Nuffnang dh slamat smp Jan aritu
tp bila aku tgk amount tk sama masa aku cashout
so aku ada cal Nuffnang tanya...lps tu bila diorang check katanya ada fraud clicks
beza dlm rm 14 juga la...kalo yg tk phm fraud clicks tu bole bc entry lama aku
so hrp xde yg buat fraud clikcs kt blog aku ni..


alhamdulillah ada  6 BE baru muncul utk permulaan thn 2018

now ada  6 BE yg tgh running..apa2 pn tq Nuffnang

Wednesday, February 14, 2018

wordless wednesday #375


excited ankdara smlm bercite die dpt hadiah SATU HATI 
melepas mama xdpt coklat choki choki :-p
dia ckp ingt mama xsuka sbb mama kn suka oreo cadbury...kemain dia



ni la budak yg dpt hadiah SATU HATI :-p
dh makin besar ni mcm2 kerenahnya

Joe Warung Mee Calong & Keropok Beserah @ Kuantan




cite holiday 2016 ke kuantan...spt biasa aku akan google cari tmpt mkn sedap
so ada la beberapa tmpt yg aku terjah
sebelum smp ke hotel, kita singgah mkn mee calong
namanya Joe Warung Mee Calong & Keropok Beserah


mee calong ni mmg femes la kt kuantan...dh masuk jjcm ni
ada mcm2 jenis menu spt dlm gmbr (harga thn 2016..tksure terkini amsih sama or tk)


sementara tgu makann smp..moh selfie


ni hubby punya meehoon calong rm 4


aku punya mee calong + telur rm 4.50


mee calong ni mcm mee sup la cumanya ada bebola ikan , tauhu & mcm keropok lekor
 bg tekak aku biasa2 je la rasanya..tktau la bg org lain..so uolss kena la cuba


ankdara tk mkn sgt..die jp rasa skit je sbb die dh mkn bekalan roti dr kl dlm kete
so kalo uolsss nk cari tmpt ni..just waze je..kedainya tepi jln je...senang nk jumpa

wordless wednesday #374


rezeki blogger mamatisya...alhamdulillah..smoga kita semua dimurahkan rezeki



aritu ank dara tanya bila mama nk bw pegi kidzania lg..mama ckp tgu mama menang contest
tup2 aritu dpt email jemputan ni so dpt 1 tiket dewasa & 1 tiket kanak-kanak


masih ada rezeki dgn Grand BlueWave Hotel Shah Alam
dh slamat redeem yg ni


lps tu dpt lg br2 ni..expired busday aku tu :)



fridge magnet dr venice...tq bos


tiket wyg dr bff...die tk sempat p tgk..so bg kt aku yg kaki wyg ni


menang voucher street churros dr Dikbee


dh smp lastweek...nk kena guna sebelum 20hb ni


ni plak menang juga dr blog ayu rafikah

*kemenangan pertama & ke-2 utk 2018

Tuesday, February 13, 2018

Pulut Kuning by Zarina Zainuddin


hah aritu aku share gmbr psl pulut kuning Zarina Zainudin ni
rmi kwn2 tanya mcm mana nk order...


ok ni ada nombor if korang nk buat tempahan


ada 3 jenis rendang
pulut kuning + rendang ayam rm 12.00
pulut kuning + rendang daging rm 15.00
pulut kuning + rendang kerang rm 15.00

harga tu tk termasuk delivery tau..so berminat cal la no aku share tu
ramai ckp sedap...aku tk order pn..ni aku tlg collect geng aku punya sbb depa tgh meeting
opis aku dh 2-3 kali pernh order...kalo repeat order maknanya sedap la kn
cuma ada yg ckp mahal ..mayb ada yg jual lg murah so terpulang pd uolsss
mahal sedap tkpe...kalo mahal tk sedap tu org komplen kn

Program Komuniti Digital NGO NegaraKu Edar 30 Ribu Kad Digital




Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) menyediakan 30 ribu kad NGO Negaraku untuk mula diedarkan secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar dan buat peringkat permulaan 50 NGO hadir untuk menyertai Program Komuniti Digital NGO Negaraku bertempat di Dewan Perdana Felda pada 10 Februari 2018.

Program Komunitt Digital NGO Negaraku turut memperkenalkan Mobile App NGO Negaraku yang hanya boleh diekses oleh pemegang Kad NGO Negaraku untuk menikmati tawaran pembelian barangan terpilih dengan harga terbaik, Mobile App ini mempunyai kepelbagaian aplikasi yang bersesuaian untuk digunakan oleh NGO dan ahli-ahli termasuklah aplikasi pengumpulan derma dan sumbangan secara digital untuk tujuan membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.


Mobile App NGO Negaraku ini dibangunkan bagi membentuk kerjasama antara NGO - NGO khususnya dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui jalinan usahasama dan penawaran berkelompok.

Pengasas KSP, Dr. Mohd Zamri Noordin berkata, program ini merupakan acara sulung yang disediakan khas untuk semua ahli NGO di Malaysia dengan keistimewaan yang luar biasa.

"Mobile App ini dibangunkan untuk memupuk perpaduan Masyarakat khususnya kalangan Ahli-ahli NGO dan Koperasi. Program Komuniti Digital NGO Negaraku diurus secara sosial enterprise bagi memastikan setiap peserta dapat menikmati manafaat yang berganda," jelasnya.



Dalam pada itu,  Ketua Program Komuniti Digital NGO Negaraku Dr Nur Hadi berkata,

"Penyampaian mesej sepenuhnya program ini turut dipaparkan melalui reka bentuk Kad NGO Negaraku yang secara umumnya membawa ke arah pembentukan Masyarakat yang bersatu padu."

Pada peringkat pengenalan ini terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan tawaran harga terbaik termasuklah Ez Ride, Kaspersky, comfort reflekxologi,




Antara tetamu kehormat yang hadir pada majlis ini termasuk Datuk Ismail Kijo (Ketua Umno Sahagian Ampang), Datuk Abdul Halim Tuah Rahmat (Pengarah Biro 'Reapid Response' GST Jabatan Perdana Menteri), Datuk Abdul Fatah Abdullah, Presiden Angkasa, wakil persatuan, ahli, pengeluar produk dan sebagainya.

Latar belakang Kelab Sahabat persaudaraan

Kelab Sahabat Persaudaraan adalah sebuah kelab yang berdafar di bawah Pendaftaran Pertubuhan atau ROS. Kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarelawan Profesional dan kumpulan berpengalaman untuk bersama mencurahkan idea dan kepakaran bagi melahirkan Program-program berkualiti berteraskan Pendidikan dan Kebajikan untuk diperkenalkan kepada Masyarakat.

Mengembangkan ekonomi digital dan transaksi tanpa tunai.

Program Komuniti Digital NGO Negaraku diperkenalkan oleh Kelab Sahabat Persaudaraan berteraskan 3 Prinsip:
  • Menghubungkan Kerajaan, NGO dan Ahli-ahli NGO termasuk Koperasi dalam era digital berteraskan semangat Negaraku.
  • Mengeratkan keijasama dan memupuk semangat bantu membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.
  • Mendidik Masyarakat untuk berbelanja secara bijak dan berhemah. 

Konsep Komuniti Digital NGO Negaraku

Membentuk sebuah Rlatform bagi menggabungkan kerjasama diantara NGO-NGO termasuk Koperasi di dalem aktiviti sosial dan ekonomi melalui Jaminan Usahasama den penawaran berkelompok.

NGO serta ahli-ahli bekerjasama dan membentuk gabungan kumpulan yang kukuh den berkesan dengan manfaat e-platform & Fin-tech, bermatlamat untuk menghubungkan Kerajaan dan NGO di atas platform digital. 


SYARAT PENYERTAAN.

1. Ahli NGO atau Koperasi sahaja.
2. Wakil sah NGO berminat dan hadir pada Majlis ini akan diberikan 150 kad untuk diedarkan kepada Ahli-ahli secara percuma.
3. Ahli NGO yang telah mengaktifkan Mobile App NGO Negaraku boleh terus menikmati faedah ditawarkan selama 2 bulan.

FAEDAH SEGERA.

1. Pembelian Produk & Perkhidmatan terpilih dengan penjimatan +>40% dari harga sebenar.
2. Hadiah percuma untuk yang mendaftar pada hari tersebut dan pebagai lagi tawaran menarik.

SELEPAS 2 BULAN PENGGUNAAN SECARA PERCUMA.

1. NGO boleh memilih untuk membayar sebanyak RM150 secara one off untuk setiap Ahli yang berminat untuk menikmati faedah dan tawaran tambahan.

FAEDAH TAMBAHAN SELEPAS PEMBAYARAN YURAN SEBANYAK RM 150.

1. Pengguna berhak memilih barangan atau Perkhidmatan bernilai tunai RM150-200 yang ditawarkan secara terus dan percuma.
2. Penjimatan berterusan melalui tawaran di platform “Beli & Jimat”.
3. Platfom Derma (donation platform).
4. Teknologi kewangan (Fintech Platform) melalui e-wallet.


 Untuk muat turun aplikasi Mobile App NGO Negaraku, sila kepautan INI


Monday, February 12, 2018

Luncheon with REMY ISHAK & episod akhir "Kekasih Paksa Rela" petang ni



hah smlm ada majlis lunch bersama Remy Ishak


amboi seronok yg dpt jumpa PAKCIK AM kn
gmbr2 ni aku tgk kt IG REMY



hah saper nk holiday ke SPAIN ngan PAKCIk AM ???
sila la tgk details kt ig die
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v


tk sbr tgu ptg ni episod akhir....ada tgk sedutan td ...nmpk ros mengalah
nk soh AM ceraikan dia tp AM xnk sebenarnya...nk mereka bertiga hidup bersama
apa2pn tgu la ptg nanti kn....


episod stress minggu lps...haru btul ngan shiqin mental...die plak over dr ros

dinner awal smlm sebab nk tengok #AJL32



ptg smlm parent aku singgah umh mertua aku lps tu kitorang ke jusco kejap
then dinner awal dlm 6pm...aku bawa mkn kt Restoran Barakah Tomyam tmpt fav kami


jus tembikai & mangga susu


ni baru sebahagian...ok jom tgk lauk2 lain


siakap masak barakah...ni kali ke2 la aku order menu ni
die mcm gambungan percik + rendang gtu...sedap


telur bistik


kerang bakar


daging masak merah


kailan ikan masin


tomyam campur


up lg skali air fav aku sedap ni...mangga susu

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

tq papa utk dinner smlm...kenyanggggg


**pg ni smp awal opis...so sempat la nap kejap kt surau....
gara2 kopi vietnam smlm...2 jam je lena
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...