Followers MamaTisya

Wednesday, February 28, 2018

Shell Out sedap & tengok wayang Black Panther



biasa buat sendiri je shell out..tk pernh lg mkn shell out kt restoran sbb tau mahal
tp aritu bila tgk menu tu mcm not bad ..moh ler try


konon2 dating berdua


eh nk nyelit juga ankdara ni kn


shell out for TWO ...kuah die tu sedap.....ada ketam, udang, lala, kupang
sayur plak ada brocoli & jagung


teh ais tarik & honey lemon


aku dh biasa mkn kt Box Office Cafe ni tp biasa order menu goreng2 and western
tp dh ada menu shell out ni..tu yg try
ada 3 pilihan shell out tu...aku  pilih yg paling murah sbb riso kot tk sedap :)


lpstu tgk ada set yg ni plak ada air
so order  set Family Feast yg ni la rm 59.90
shell out utk 2 org dptnasi 2, air 2 ...
aku tk add on pn nasi..aku share nasi ngan tisya
selebihnya ratah shell out tu la...air bole pilih yg dlm list aku snap tu je la


hah licin...kuah tu aku hirup ..sbb sedap sgt ..hehe

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



Box Office Cafe kt dlm wangsa walk....level atas skali sebelah dgn TGV
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v

lps mkn tu redeem voucher TGV , tgk wayang cite Black Panther...best juga cite ni
tq bff julia bg tiket wyg ni..just add on tiket bdk je


sebelum ke wangsa walk tu, singgah umh biras jp, tgk firash yg dh 3 hari warded
tp time ni die blk umh kejap...smoga cpt baik...die demam lps tu naik ruam2 mcm alergik gtu

1st time meeting thru Video Conferencing



isnin aritu aku ada meeting ngan org sabah & sarawak 
tp ada yg tk bole dtg ke opis HQ KL sbb ada meeting lain
so kita meeting thru video conferencing


pihak IT yg tolong setup kn


1st time la aku meeting thru video conferencing ni
jimat masa la utk yg jauh kn..tkyh la fly ke HQ
nmpk tk..kuih memanggil2222 :-p


setel meeting ..moh minum ptg


hah serimuka durian dok bau je dlm bilik meeting..moh ler ngap hehe

siapa nak simcard unifi FREE dapat 20GB data???


khamis lepas hubbyku pi collect simcard unifi free ni kt tm point....1 nama bole dpt 5 simcard FREE..
setiap simcard tu ada 20GB data, 10 minit calls, 10 sms...
dh MIL aku pn pi so register juga trus dpt lg 5 simcard FREE..nombor blkng korang bole pilih...

so sape nk dpt simcard  FREE ni sila download Mobile@unifi di  playstore lps tu register..

promo ni smp 31 Mac 2018 ( while stock last)

**hubbyku dh activate 2 simcard..utk die & tisya....aku punya blum lg
tkde expired date as long as korang active nombor tu

More details bole baca kt website UNIFI atau pun link kt bwh ni
https://malaysiafreebies.com/mobileunifi-app-free-sim-card-cimplimentary-20gb-data/

Tuesday, February 27, 2018

jom makan aiskrim Baskin Robbins dapat 10% diskaun



slalunya singgah Baskin Robbins bila time pink day iaitu ari rabu sbb ada promo murah
kalini nk share promo juga bole dpt 10% diskaun



hah saper ada maybank card bole la guna..promo ni smp April 2018
minimum purchase rm 31.00 tau


ni la tukang bayar aritu...Tq Tiz blanje eskrem Baskin Robbins


1 scoop tk silap rm 8++
aku punya ~ jamoca almond fudge ( yg dpn skali ni)
tijue ~ cookies n cream (yg blkng color biru tu)
 tidil  ~ blue raspberry sherbet ( yg biru)
tinana ~ maui brownie madness (yg dark coklat)
tiz ~ love potion (yg kon tu)


yg ni tika punya cotton candy ..die smp lewat so xdpt la diskaun :)


sekejap je licin


sebelum & selepas mkn dessert ..apa lagi selfie, wefie :)


makin lama makin mahal tp mmg kek Baskin Robbins sedap
kalo yg paling beso tu rm 200++ gk..yg kecil xsilap dlm rm 90++...skali skala tkpe la....
pernah la celebrates busday bff ngan kek BR tp yg cute mute
time tu murah lg dlm rm 55++ 

lunchdate with Angah, Acik & Adik @Agehan Japanese Restaurant, Grand BlueWave Hotel Shah Alam



yg dlu besar skit biliknya sbb rmi kn..kalini kecik skit


nk p jepun tktau bila..so kita ke restoran jepun je la amik feel dlu


aritu adik aku yg kj kt Riyadh blk m'sia..tgh cuti so aku bw die lunch menu jepun..
die dh bosan menu arab kn hehe


garlic fried rice 5 mangkuk..each rm 16...dh kata smua lapar tp lps tu tk abis
patut order 3 je sbb portion byk juga..nasibaik bole tapau


squid tempura rm 23.50


deep fried prawns order 2 set ..each rm 34


deep fried prawn & salmon tu cicah sos + mayonis
wasabi mmg tk mkn...sebelum ni ada sos mcm bbq
tp aritu tnya katanya xde sbb chef dh bertukar


futomaki 8 pcs rm 22.50 
tori katsu maki 8 pcs rm 18


deep fried salmon rm 38



wefie lg sebelum mkn



alhamdulillah kenyang...total bil rm 250++ guna voucher rm 200 just byr rm 50++


ada rezeki kita dtg lg ye 


along, angah, acik & adik
beza kami 6thn cuma yg acik & adik tu je beza 8thn
tp kdg2 ada ingt aku adik :-p


like mother like daughter..anakdara nk juga posing ngan handbag kn



korang kalo suka makanan jepun bole singgah 
Agehan Japanese Restaurant, Grand BlueWave Hotel Shah Alam
skarang tgh ada promo All You Can Eat ~ Teppanyaki, Teriyaki & Sushi 
bole baca link di bawah : 

Monday, February 26, 2018

Bercuti di De Rhu Beach Resort @ Kuantan & jumpa celebriti



ok baru kesempatan update holiday ke Kuantan..tp ni yg pi thn 2016 tau
yg baru2 ni belum lg ..tunguu tau


ni masa cuti hari merdeka 2016..tp aku check in 1-3 sept 2016
suka sofa kt lobby tu ada cushion biru ijo tu syok lepak situ
kami smp otel ..bilik dh ready...moh ler landing


Superior Room...ada 2 katil single..bilik kami level bawah ujung skit
masuk2 je bilik tgk dinding color merah jingga..biasa kn bilik color putih or pastel color
tp ada kejadian seram ..bole baca SINI


tv flat screen


dlm toilet tkde bathtub..just shower
yg penting kt toilet ada pili paip




ada extra bantal....hanger pn byk


ada peti ais, air mineral, iron..wifi pn free tp kdg2 line tk brp ok


actually ms aku stay sini...ada shooting drama Arluna..
pelakonnya Anzalna & Saharul Rizwan
drama ni dh tayang kt astro prima...ni gmbr kami dh nk check out


posing lg sementara tunggu ayahnya amik kete kt parking


aku bli voucher masa matta fair...
dpt rege rm 150 semalam...normal price rm 195 xsilap

**next entry view kt pool

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...