Followers MamaTisya

Tuesday, September 19, 2017

jarang masak on weekend


aku kalo weekend mmg jrg la masak sbb slalu kuar jln2
tp bila tk kuar, ada juga la aku masak tp jarang sgt la kn
tp weekdays pn jarang masak juga sbb MIL or hubby yg masak
ok moh ler layan menu2 yg aku masak ni


3menu je...mkn bertambah2 nasinya :)


lama xbuat ikan masak kicap...slalu ayam masak kicap je


gulai lemak udang cili padi fav ankdara juga



aku kn aritu br je baik dr demam so mkn xde slera



dpt hirup sup ayam + kentang ni mmg pembuka slera utk org tk sihat
tp daun sup tkde..janji dpt hirup sodap



kacang buncis goreng



ayam masak merah menu fav anakdara...kalo menu fav die mesti la die ckp
"mama masak macam masterchef"  :)

Mamatisya jadi "Nurse"


jumaat lps dlm 4 pg camtu hubbyku kejut katanya sakit kt peha..tgk2 merah
rupanya die update dh dkt seminggu die rs sakit tp xde plak die update kt aku
katanya die rs sakit lps main pingpong... die rasa sakit kt peha ke betis
lps tu die ltk ice pack...pttnye ltk kejap je ice pack tu nk bg release sakit tu..
sudahnya smp tertido pastu ice pack plak berbalut ngan knee guard 
so kiranya tkde udara masuk...tu psl la jd gtu...bila tersedar tu yg sakit...
pg tu die p klinik tp sebelum tu die whatsapp gmbr dh menggelembong part yg merah td...
aku tgk gmbr pn ngeri..tk share la kt sini kot gerun korang tgk
kalo korang tgk gmbr bwh ni..dh mcm melecur terbakar gayanya
mujur la kt umh mertua aku ada peralatan ubat-ubatan


ptg aku blk kj tgk gelembong tu mcm makin beso...
MIL aku kn ex-nurse so dok cuci la air bisa yg lps cucuk gelembong tu....
sabtu tu aku plak la jd "nurse"....gerun juga tgk jarum tp cuba la juga...
ni tisya yg snap gmbr ms aku tgh cuci air bisa....lps tu ltk krim & balut
arini still lg xok sepenuhnya tu...hrpnye cpt la baik...kalo tk, kena p spital gamaknye
time cuci tu aduhai menjerit juga ler hubbyku ...aku pn terkejut..padahal dh wat sehabis slow :-p
kalo p spital sure lg ganaz di buatnya..mau lg kuat jeritan kot :-p

Monday, September 18, 2017

Teppanyaki @ Melawati Mall



aritu p Melawati Mall...kitorang singgah mkn kt TEPPANYAKI...lama giler tk mkn
dlu2 opis kt area PAVILION slalu la mkn kt sana...nasibaik kt Melawati Mall ada

 
antara menu yg korang bole order
menu fav aku semestinya chicken chop set
 

kalo meja dpn chef tu..ati2 skit sbb mkn panas2 kn

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

 

set chicken chop ada nasi, sup, ayam, sayur tauge & sayur ijo...
tp aku xmkn sayur ijo...pahit

 

so order 3 set chicken chop....air tu order kt stall kt food court tu
sbb air kt teppanyaki mmg limited ...sirap bandung rm 3 each
chicken chop set tu rm 15.90 each...mama aku xmkn
 sbb die dh kenyang sbb dh lunch kt umh sblum kuar
teppanyaki ni terletak kt level 3 kt Food Empire

Coklat Cadbury perisa Oreo yg baru ...korang dh cuba??


hah korang dh try tk Oreo Cadbury yg baru ni...sedapppp
aku sukaaa tp tkleh mkn byk2...gigit skit2 sbb manis tp yummmmm
aku kn xsihat aritu ...tekak pahit xsedap rasa...dpt cekelat manis2 ni sedap la

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on




aku bli yg size beso rm9.50


yg ni yg size kecik rm 3.50

tp untung lg bli yg size beso..ni aku bli kt giant..aritu tgk kt jusco tkde stock



yg Oreo Strawberry Cadbury ni pn sodap
tp yg ni xde lg kt msia...ni aku dpt ole2 dr australia

Friday, September 15, 2017

Bawa birthday girl layan Dim Sum @ Grand BlueWave Hotel Shah Alam



korang suka mkn dim sum tk???
hah penuh meja ni...ada lg menu tk smp ni...nanti tgk gmbr kt bwh ni ye aku share


birthday mama aku 17/8 aritu tp pi mkn ni belated seminggu sbb aku p holiday anniversary 



ok sebelum mkn kita posing dlu...mmg restoran ni kami yg punya ..tkde org :)

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



hah kita zoom gmbr2 menu dimsum...sedap2 belaka
paling fav yg tgh2 tu vietnamese roll


nmpk mcm skit je kn..tp percaya la kenyang kami smua mkn



pencuci mulut longan with coconut sea


set yg aku mkn ni namanya Ho Ho Chiak
minimum utk 2 org so aritu order utk 4 org
total bil rm 240++ ...byr guna guna voucher rm 200 so just add on rm 40++
korang kalo nk cuba bole contact Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Thursday, September 14, 2017

Setiap hari sushi hanya RM3 @ Sushi King Express, Prima Sri Gombak


hah lama xmkn sushi..aritu blk gombak moh ler singgah sushi king express


kemain suka ank dara sorg ni nk order menu fav die


selain sushi ada juga set meals mix & match bento..so pilih la nk mkn apa



ni je la menunya...ankdara punya yg udang tu smp 3 piring..kemain kn
aku layan egg mayo, golden ball, salmon skin

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on


7 piring rm 3...air pn rm 3...total + gst rm 25.44


tu psl skarang aku dh tk pi mkn sushi time bonanza
 sbb kt sushi king express ari2 bole dpt rm3
tp outlet mmg limited...ada kt prima sri gombak, petaling jaya & subang jaya
so anytime je bole mkn sushi murah..kalo dlu2 tgu time bonanza br dpt murah hehe

Wednesday, September 13, 2017

Tisya jadi Model Product Southern Lion




hah nmpk tk model dlm gmbr kt atas tu...TISYA in action :)
jgn lupa join Peraduan Sambutan Ulang Tahun ke 30
Beli & Menang...hadiah wang tunai menanti anda
nk tau details baca syarat2 di website http://www.southernlion.com.my/


ni antara product di bawah Southern Lion


pengalaman tisya jd model bersama "Papa Ayin & Mama Putri & adik Rania"
yg model sbg Papa & Mama tu slalu sgt tgk mcm2 iklan kn
actually photoshoot lastyear lg...nanti ada kesempatan aku share gmbr masa sesi photoshoot ye


teruja tgk muka die sendiri kt form contest tu

Tuesday, September 12, 2017

Cheese naan melelehhhh & browies kedut utk birthday girl


time raya haji aritu kn busday adik aku
so mlm kami layan cheese naan best in town...lama giler xmkn...
tp bgs pn lama xmkn...xleh mkn slalu muak nanti haha


cheese naan, ayam tandoori & beef keema


busday girl happy layan cheese naan...tarik jgn tk tarik


mlm minggu ...mmg full house


wefie dulu...pastu smua pakat posing sambil tarik cheese naan tu...yummmm
tq adik ipar blanje busday girl & kami smua




adik ipar aku br 1st time mkn cheese naan best in town ni


mmg best tul la mkn cheese naan yg xkedekut cheese ni kn


 8 cheese naan ( rm 6 each)
 6 ayam tandoori ( rm 10 each)
2 beef keema (rm 10 each)
2 jug air sirap bandung (rm15 perjug)
1 gelas milo panas (rm 2.50)

total dlm rm160++ lps diskaun 50 % + gst so kena byr rm 89.90
kalo korang nk dpt 50% diskaun, sila dtg mkn time busday korang
masa bayar sila tunjuk ic kt cashier


mlm minggu mmg full house..sebelah tu restoran NZ tp xrmi pn org
nasibaik la skarang outlet RSMY Danau Kota dh extend sebelah tu
kiranya luas la skit tmpt berhawa dingin...yg meja belah luar pn byk juga
tu pn aku cal ptg utk booking 10 mlm tu, tp masa smp pn still kena tgu sbb mmg rmi la
tp ownernya Datin Ida dh reply update kt aku meja fullhouse
kalo tk booking, lg la lama kena tunggu sbb kami kn rmi dlm 14 org
so kalo korang dtg ramai, sila cal utk booking meja ye


ni aku sertakan menu utk rujukan korang yg nk pi mkn sini
harga masih sama mcm aku last mkn thn 2015


more detail bole view 
http://instagram.com/rsmy_
utk booking : 012-3345548 (Datin Ida)

 *********************************************************************************

ni sebelum maghrib...mkn2 brownies kedut


kasi chance romantika lebih skit...almaklum la 2 thn xdpt celebrates bersama
sbb kebiasaan tiap2 thn adik ipar aku bertugas musim haji ke makkah tp thn ni hanya di kl 



sronok 3D sbb thn ni daddy ada sama time aidil adha


ank2 buah makngah nk suap brownies kedut


kemain smua xsbr nk ngap brownies kedut


sekejap je licin brownies kedut ni...busday girl yg buat

Monday, September 11, 2017

jom tgk ibadah korban & daging lembu fresh ...jom masak !!!



ok sambung cite aidiladha 2017....kt gombak ibadah korban diorang buat sabtu
sbb jumaat tu mcm singkat nk solat jumaat kn..tu psl jumaat tu lepak umh je la
so pg sabtu tisya & cousinnye dh tk sbr nk tgk lembu


sebelum ke padang tpt ibadah korban...ni mama ku dh siapkan tempahan dr jemaah surau
yela kn penat dok sembelih lembu lpr plak kn...so jemaah surau ada order homemadefrozenfood


excited yg si kecik smua nk tgk lembu disembelih
ari sabtu tu busday adik aku so husband die kata
 tema hari korban kena posing kt ngan lembu hehe



thn ni mama & adik aku korban...1 bahagian rm 700...
lembu kitorang yg putih paling kanan tu..thn ni ada 5 ekor lembu yg dikorbankan
papa aku ada buat juga korban kt kemboja

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on



adik aku yg bj kuning...lembu yg kitorang ni mcm mengganaz juga la


sesi melapah daging lembu


daging fresh ...moh masak



gotong royong adikberadik, ipar duai

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on

dpt sirap mmg sejukkk tekak

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on


cuci perut lembu..menu exotic yg ditunggu2 stiap kali aidiladha

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on
kita rebus dulu






singgang tulang




perut muda air asam


lps dh kenyang smua pn melepak dpn tv...almaklum la ujan aritu



geng simpul towel lps mandi


dinner ...lpr blk tgk smua lauk2 ni...yummmmmmmmmmm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...