Followers MamaTisya

Tuesday, September 15, 2009

english style & vantage deco


entry kali ni psl english style & vantage deco
khas utk POSH yg tgh bz deco raya
so nk share some deco at my mum's house
naper umh mama bkn umh aku
pd yg blum tahu... aku tkde umh sendiri
cz aku stay ngan inlaws dr sejak kawin lg

jom layan gmbr2...


Hall 1
posh..jam ni sama kn ngan kamu punye cuma tkde word 'WELCOME"

piring teko tu ada yg di gantung & dilekatkn kt dinding

cermin kt dining hall




Hall 2

wing chair ni dlu fabriknye kolor pink kotak2
tp bila mama ku bli almari vantage so tukar fabriknye
cz nk bg sama wing chair & almari tu

table lamp yg cute

cermin yg kt hall ni kecik skit

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mama ngan anak2 perempuan
(gmbr time openhouse lastyear)

mama with 2org cucu
thn ni dh 4 org cucu smua nye

even tisya mamaku jg
tp alhamdulillah die tk usik
smua perhiasan kt umh tu
riso gk kn ada yg pecah,
pnt mama nk ganti...ehhehehehe




19 comments:

~~@lyci@~~ said...

wow, banyaknya perhiasan.. alycia pun minat jgk English style, tp applykan kat ruang dapur.. sbb my hubby suka moden kotemporari.. so kat ruang tamu guna konsep moden kontemporari..

zura@iwan said...

wahhh...so cantik la umah yr mom ye...english style...rajin la mama eryn....

zh-ena said...

ramai yg suka english style nie kan

Nana said...

dah macam kat kedai KK & romatika je tgk.hehe..mmg cunz

POSH76 said...

tq sis...ur MIL mmg kelassss I like...jenuh cuci mata...leh ler simpan as an idea....

I tak ler semeriah ur MIL...baru nak berjinak2...

Psst: Ur mIL vantage dealer ker....suker sgt wing chair tu...

Ni yg semangat kobar2 nak mendeko2 lagi ni....

CT said...

wahhhhh very d english.... i likeeeeee
ct pun teringin nak mcm tu..tapi memikirkan nak memantainkan mengelap from habuk what so ever...x mampu den nak buek mcm do...kensel la niat den gitu gamaknye...:)

mai amik kad kat blog kite ye...:)

mama_umar said...

sebelum terlmbt,selamat ari raye erynn!!!maaf zahir batin!!!

Shifa said...

waa memang vantage betul..
jam yg 1st tu lebih kurang saya punya tapi saya punya hitam putih je.. hubby sgt x suka pink.. sampaikan brg rumah pun dia xnak ada kaler pink.. hehe..
anyway sgt rajin la mak akak decorate.. kagum saya..

mama tisya said...

alycia...oo ada byk konsep la ye...bgs2

zura...mamaku mmg suka sgt ngan english style

ena...mmg rmi yg suka..kena bli skit2 lama2 byk la koleksi kn

nana..kedai KK ye..ehhehehehe

posh...ni umh my mum bkn umh mil..tk bc btul2 ni :-p my mum mmg dealer vantage..rmi yg suka wing chair tu

CT...hah mmg kena rajin mengelap la...:-)

zt..slamt ari raya

shifa...oo color itam ye...org lelaki mn suka pink2 tp tkkn perhiasan tkleh kot..hehehe..my mum mmg suka decorate

lia said...

alahaiiiii.... jam gmbr yg pertama tu la yg lia da idam2 kan dekat setahun.... dua2 belah muka jam tu ada jam kan? err phm x> he3....

xsbr nk masuk umh sendiri, nk beli jam2... tp xminat engish style, cmner tu?

mama tisya said...

lia..jam tu mmg ada 2 side..uiks tk minat ke english style..kebykkn org minat :-p

J@J@ / Bini The Rock said...

Aku dah pergi ricky2 dah brg2 ES yg dijual ni. Mak datoookk mmg cantek2 la..termasoklah jam 2 side tu..

Tp bila aku pikir balik...tak blh la aku beli brg kecit2 ni..kang jahanam! lagi pulak time anak2 sedara blk kg...hadoiii!!

Tp aku dah psg niat, taun depan ingat nak beli langsir ES la..nmpk lembut je kan...

Mrs. Adz said...

bestnye tengok..daku pun suka english style ni..tapi ade anak kecik ni semua pasu yang cantik2 kena simpan dalam almari la..kalau tak habis la berderai..

ummumishkah said...

owhhhhh... cantik!! Really love it!!

Intan said...

Cantek!!! I likeee english decor too :)

Reflisia said...

cantiknya..kita suka sangat..

M@L@ said...

pergh cantek nyer umah mama erynn... suker bul ler dgn style english ni... tp harge mahai kannn..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cantik,menarik ,tertarik dah ni...hehehe

Delimasari said...

rajin betul mengumpul yerkkk...
mmg cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...