Followers MamaTisya

Tuesday, September 15, 2009

english style & vantage deco


entry kali ni psl english style & vantage deco
khas utk POSH yg tgh bz deco raya
so nk share some deco at my mum's house
naper umh mama bkn umh aku
pd yg blum tahu... aku tkde umh sendiri
cz aku stay ngan inlaws dr sejak kawin lg

jom layan gmbr2...


Hall 1
posh..jam ni sama kn ngan kamu punye cuma tkde word 'WELCOME"

piring teko tu ada yg di gantung & dilekatkn kt dinding

cermin kt dining hall




Hall 2

wing chair ni dlu fabriknye kolor pink kotak2
tp bila mama ku bli almari vantage so tukar fabriknye
cz nk bg sama wing chair & almari tu

table lamp yg cute

cermin yg kt hall ni kecik skit

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mama ngan anak2 perempuan
(gmbr time openhouse lastyear)

mama with 2org cucu
thn ni dh 4 org cucu smua nye

even tisya mamaku jg
tp alhamdulillah die tk usik
smua perhiasan kt umh tu
riso gk kn ada yg pecah,
pnt mama nk ganti...ehhehehehe




19 comments:

  1. wow, banyaknya perhiasan.. alycia pun minat jgk English style, tp applykan kat ruang dapur.. sbb my hubby suka moden kotemporari.. so kat ruang tamu guna konsep moden kontemporari..

    ReplyDelete
  2. wahhh...so cantik la umah yr mom ye...english style...rajin la mama eryn....

    ReplyDelete
  3. ramai yg suka english style nie kan

    ReplyDelete
  4. dah macam kat kedai KK & romatika je tgk.hehe..mmg cunz

    ReplyDelete
  5. tq sis...ur MIL mmg kelassss I like...jenuh cuci mata...leh ler simpan as an idea....

    I tak ler semeriah ur MIL...baru nak berjinak2...

    Psst: Ur mIL vantage dealer ker....suker sgt wing chair tu...

    Ni yg semangat kobar2 nak mendeko2 lagi ni....

    ReplyDelete
  6. wahhhhh very d english.... i likeeeeee
    ct pun teringin nak mcm tu..tapi memikirkan nak memantainkan mengelap from habuk what so ever...x mampu den nak buek mcm do...kensel la niat den gitu gamaknye...:)

    mai amik kad kat blog kite ye...:)

    ReplyDelete
  7. sebelum terlmbt,selamat ari raye erynn!!!maaf zahir batin!!!

    ReplyDelete
  8. waa memang vantage betul..
    jam yg 1st tu lebih kurang saya punya tapi saya punya hitam putih je.. hubby sgt x suka pink.. sampaikan brg rumah pun dia xnak ada kaler pink.. hehe..
    anyway sgt rajin la mak akak decorate.. kagum saya..

    ReplyDelete
  9. alycia...oo ada byk konsep la ye...bgs2

    zura...mamaku mmg suka sgt ngan english style

    ena...mmg rmi yg suka..kena bli skit2 lama2 byk la koleksi kn

    nana..kedai KK ye..ehhehehehe

    posh...ni umh my mum bkn umh mil..tk bc btul2 ni :-p my mum mmg dealer vantage..rmi yg suka wing chair tu

    CT...hah mmg kena rajin mengelap la...:-)

    zt..slamt ari raya

    shifa...oo color itam ye...org lelaki mn suka pink2 tp tkkn perhiasan tkleh kot..hehehe..my mum mmg suka decorate

    ReplyDelete
  10. alahaiiiii.... jam gmbr yg pertama tu la yg lia da idam2 kan dekat setahun.... dua2 belah muka jam tu ada jam kan? err phm x> he3....

    xsbr nk masuk umh sendiri, nk beli jam2... tp xminat engish style, cmner tu?

    ReplyDelete
  11. lia..jam tu mmg ada 2 side..uiks tk minat ke english style..kebykkn org minat :-p

    ReplyDelete
  12. Aku dah pergi ricky2 dah brg2 ES yg dijual ni. Mak datoookk mmg cantek2 la..termasoklah jam 2 side tu..

    Tp bila aku pikir balik...tak blh la aku beli brg kecit2 ni..kang jahanam! lagi pulak time anak2 sedara blk kg...hadoiii!!

    Tp aku dah psg niat, taun depan ingat nak beli langsir ES la..nmpk lembut je kan...

    ReplyDelete
  13. bestnye tengok..daku pun suka english style ni..tapi ade anak kecik ni semua pasu yang cantik2 kena simpan dalam almari la..kalau tak habis la berderai..

    ReplyDelete
  14. owhhhhh... cantik!! Really love it!!

    ReplyDelete
  15. Cantek!!! I likeee english decor too :)

    ReplyDelete
  16. pergh cantek nyer umah mama erynn... suker bul ler dgn style english ni... tp harge mahai kannn..

    ReplyDelete
  17. rajin betul mengumpul yerkkk...
    mmg cantik...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...