Followers MamaTisya

Tuesday, June 30, 2009

Blogger Gathering part 3

last entry psl gathering
kn ada yg bosan lak tgk entry byk2...ehehhehe

sesi tukar2 adiah
aku dpt adiah dr kak heze
adiah aku plak sweetdarling yg dpt
time nk posing si momguess & ayu nk nyelit jugak

b4 tu sessi bergmbr beramai2


acara games aku tk dpt join cz terpaksa blk awl
aku kn nk kena p kenduri kawin so harus ler blk awl
kalo tkde hal, sure aku tgu smp abis majlis
mintak maaf la ye terpaksa pulang awl

so time trima adiah dr ayu tkde la gmbr kn
tp tkpe yg penting awl2 sessi kenal udah bergmbr berdua


***************************************************************************


tag nama aku

aku dpt 2 mug yg cantik
gmbr di bwh close up skit

yg coklat dr kak heze
siap ada link blog lg..kelas gtu

yg cute miut ada teddy bear ni dr ayu
thanks a lot
pd sweetdarling sudila kiranye
trima adiah dr mama tisya yg tk seberapa itu
tanda kenangan kita ye...

last but not least
tq pd smua2 org kuat yg menjayakn event blogger gathering ni
mmg pnt kn cz aku pn pernh jd organizer handle gathering
so fhm ngan situasi korang mcm mn
syg aku tk dpt tgu smp abis majlis
cz terpaksa blk awl nk p kenduri kawin
kalo tkde hal, sure aku tgu smp abis...
sorry tk sempt jmpe smua org b4 blk
tp sempt ler inform beberapa org

pd yg tk sempt bergmbr berdua tu jgn ler sedih2(sedih ke...heheheh)
and pd geng2 blogger bujang lelaki (bujang ke tp rs mcm bujang je)
tk sempt nk beramah mesra...

mohon maaf if ada slh dan silap sepanjang gathering aritu
so keep in touch ye..
lenkali ada apa2 event jgn lupa inform..
ada kelapangan bole la join lg....


-TAMAT-





Blogger Gathering part 2

entry ni byk gmbr2 si kecik plak sessi suai kenal...hehehehe

tisya ngan smua org die nk pegang kn
tisya kena tarik rambut ngan aqeel
suziey..aqeel suka tarik rmbt org ye...hehehehe
aqeel putih mcm ibu die ler...
sedih je die dk dlm buggy sorg2 tu cz ibu nye bz...

yg ni nama nye tisya jugak...die tua sethn dr tisya
tisya tu peramah mcm mamanye
siap pegang tgn ajk posing sama...hehehe

damia main cak-cak ngan tisya
siap nk tlg ikatkn rmbt tisya ye ....

tisya suka tgk bj cartoon yg betty pki
tu yg siap pegang lg tu
batrice takut ke ngan tisya...
lekat je topi batrice tu
kalo tisya jgn hrp ler....

4 org anak dara tgh lepak2

tiba2 dtg si teruna nk lepak sama...hehehe

anak teruna saper ni dikelilingi anak2 dara itu??

yaeesh wt per tu???
tisya takuttt...ehhehehe
actually yaeesh nk hug tisya
agaknye tisya terkejut kot
bila di temukan...ehhehehe

tisya kusyuk tgk yaeesh dk tiup buih belon ni

toddler super model girl& boy dk dating...heheheh
actually time ni yaeesh nk minum pastu time die nk buka kasut
aku soh die stay jp nk snap gmbr ngan tisya
kebetulan tisya tgh dk mkn mamee
mmg trademark yaeesh posing tayang gg & wt 'peace'

tisya yg kusyuk tgk kuda siap terlentok2 lg
tp tisya panggil kuda tu "cow"
cz die kalo nmpk yg seangkatan ngan "cow"
even bkn cow....die akn sebut "cow"



more pictures in next entry.....




Blogger Gathering part 1

arini br aku nk update psl blogger gathering ahad aritu
cz smlm aku cuti so tk sempt ler nk update gmbr2 sekitar gathering
cz dk melayan tisya..die mmg pantang kalo aku on je laptop,
sure akn menyibuk je so harus ler postponed utk update blog
tp wajib wt entry kuar paper dlu...dh kata glamour kn....hehehehe
sempt jua ku terjah blogger2 yg sudah update gmbr2 di ari kejadian

actually aku lastminutes join blogger gathering
cz aku kn ada kenduri kawin on that day
so mula2 mcm tkleh je nk pi
tp semangat nk jmpe blogger tu membuak2 kn
so b4 kul 3pm jmaat lps, aku dh inform suzie yg aku akn join
siap ajak nana lg...ada geng yg kenal ok skit la...tk ler segan...hehehehe

aku & nana awl jugk la smp tp ada yg smp awl lg dr kami...
time tu tk brp rmi lg...dr jauh kami mencari2 tmpt yg dituju
riso gk kot slh tmpt cz cr org pki bj pinky2 ni tk brp kelihatan....

jom layan gmbr2 yg sempt aku snap....

antara menu2 yg di bw oleh blogger2
mmg byk tul makanan
tp aku tk sempt rs smua makanan

para suami kena tlg gantungkn banner
suami siapakh itu??

akhirnya banner siap digantung
tp ada lg 1 banner tau..kelassss gtu...smp 2 banner

wajib posing kt banner dlu


***********************************************************************************


dh smp awl so sessi suaikenal sementara tk rmi org
so dgn cergas aku pn ngajak posing2 bersama2
so bila blk umh leh imbas kembali siapakah gerangan orgnye
cz time ni tk dpt lg tag nama kn
so bila org ckp nama tu aku ingt2 lupa la kn...hehehehe


SUZIEY http://szsh.blogspot.com/
dr jauh ku dh nmpk ibu aqeel ni...bz almaklum ler penganjur kn
tp nasibaik sempt jugak ngajak posing dlu

NIZA http://coretanummi.blogspot.com/
tgk dlm blog lain rupanye..tgk live nmpk lain
siap aku tnye "ni niza mama aqil&damia kn"... hehehe

KAK ATY http://attyfir.blogspot.com/
anak daranye yg sporting tlg snap gmbr kitorang

KAK HEZE http://hezesuze.blogspot.com/
cute & comel je akk ni...time tukar2 adiah,aku dpt dr kak heze

NANA http://ibudamia.blogspot.com/
ni mmg dh kenal...ehhehe..tq tumpangkn kita ye


OLI http://sawsawlady.com/
b4 ni dh pernh jmpe oli time busday kyra ank yul
tp time tu die tk kenal aku...aku je kenal die...ehhehehe

CIK JEELA http://selangseli.blogspot.com/
cik jeela ni pernh join contest father's day aku wt aritu

JAJAZUZU http://hajazuera.blogspot.com/
pemalu gtu orgnye tp die slalu bersama cik jeela..agaknye bestfriends kot

AYU@SIDRATUL MUNTAHA http://iceboxrivet.blogspot.com/
ni la org yg sudi sediakn adiah utk smua blogger yg dtg
thanks a lot...

WANIE http://cintawanie.blogspot.com/

klakar tul bdk wanie ni
ptt ler tgk kt blog suzie tkde pn link blog wanie
rupanye kedtganmu ke gathering surprise gtu ye



KAK MASVIONA http://www.masviona.com/

tisya berebut belon ngan damia ank kak masviona

ZANA http://mezanna08.blogspot.com/
akhirnya ketemu jua ngan zana
kenal dr fp lg smp ler ke blog

ZH-ENA http://zh-bucuk.blogspot.com/

sian ena umairah tk brp sihat
tp demi blogger gathering,gigihkn jua dtg ye

SWEETDARLING http://sweetdarling79.com/
nama amy mcm aku jugak rupanye
hah saper2 nk tmph t-shirt yg ada design cartoon tu leh la cr die ni

NURQASEH http://nurqasehcinderella.blogspot.com/
pemalu jugak orgnye


WATIE http://www.mummyaeesh.blogspot.com/
dpt jugak jmpe ngan mummy vouge ni
aku suka tul tgk si yaeesh ni...trademark die "peace"

MUMMYSYA http://mummysya.blogspot.com/

pernh terjah blognye b4 ni
tk sangka die pn join gathering ni
die siap sponsor buih belon utk ank2 kecik...


aku mmg suka berposing kn
rmi jugak ler sempt aku ngajak posing berdua..hehehe
so pd yg tk sempt snap berdua tu hrp maaf ye
mayb time tu dh rmi org
so tk sempt nk beramah mesra
tp apa2pn gmbr beramai2 ttp ada kn...





more pictures in next entry......





Monday, June 29, 2009

muka aku kuar paper???

hah muka aku kuar paper arini...hehehhehe
sebab apa??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sebabnye psl aku ada join
BLOGGER GATHERING
smlm kt ttwangsa

hah pg ni excited nk bli paper cz smlm SUZIEY ckp psl
BLOGGER GATHERING
akn kuar paper arini...so pg ni aku p kedai cr paper la
tgal 2 naskah je...nasibaik sempt aku rembt satu...
agaknye rmi geng2 blogger yg bli kot...heheheheh

close up
aku yg dk depan 3 dr kanan

tq pd pihak penganjur ye..
glamour gtu nama ko terpampang
dlm paper ari ni SUZIEY

kot2 ada yg tkdpt bli paper SINAR HARIAN
so aku rajin copy paste penerangan psl gmbr gathering


KUALA LUMPUR – Perjumpaan penulis blog yang dihadiri 29 blogger bersama keluarga masing-masing di Taman Tasik Titiwangsa, dekat sini, semalam meriah apabila buat julung kali mereka bersua muka.

Penganjur, Siti Suziyanti Ahmad berkata, perjumpaan itu bertujuan mengeratkan silaturahim dalam kalangan blogger yang sebelum ini hanya berhubung melalui blog masing-masing.

Menurutnya, walaupun sudah beberapa bulan mengenali antara satu sama lain, tetapi itu merupakan kali pertama mereka bersua muka dan berkenalan dengan lebih rapat.

“Kebanyakan blogger yang hadir pada hari ini (semalam) berasal dari Kuala Lumpur dan ada juga dari Johor serta Kedah,” katanya pada program berkenaan.

Siti Suziyanti berkata, mereka semua sangat rapat dan kebanyakan perbualan harian melalui blog adalah berkisarkan keluarga, karier, anak-anak serta kehidupan seharian.

Beliau berkata, kebanyakan mereka menggunakan nama samaran dalam alam maya dan dengan adanya perjumpaan itu dapat bersua muka serta mengetahui latar belakang masing-masing, di samping bertukar-tukar pandangan.

Beliau bercadang untuk mengadakan perjumpaan sebegitu dengan lebih kerap di lokasi berbeza di seluruh negara supaya dapat berkenalan dengan lebih ramai antara blogger.

Menurutnya, pada perjumpaan itu pelbagai aktiviti dijalankan antaranya kenali pasangan, mencari barang, cabu-tan bertuah dan bertukar hadiah.



saper nk sign autograph mama tisya sila beratur ye...ekkekekeke



more story and pictures akan di update later ye...


Saturday, June 27, 2009

mkn dpt duit...saper nk???

kt mn tu???
mkn dpt duit??
kt IRC...
IRC???aper tu...yg aku tau IRC ni psl chatting
dlu2 zaman mula2 kenal dunia chatting
smua org sibuk ngan IRC-Internet Relay Chat
tp yg ni bkn ler aku nk citer psl chat tu
IRC yg aku nk ckp ni adalah satu tmp mkn2
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
IRC-IslandRedCafe

lunch td aku mkn2 kt cni cz ada org nk blanje
bole tahan sedap jugak mkn kt cni

aku p ngan syana

IRC ni dh byk cawangan
so aku p ni kt cawangan setiawangsa
cz dkt ngan umh kn
mcm2 menu ada kt cni
jom cuci mata apa kami mkn


aku order chicken chop black pepper

syana order rib eye black pepper

IRC iced blended-syana punye

green apple kasturi iced blended-aku punye
sgt sedap...

kitorang mkn dlu cz tgu org yg nk blanje tk smp2 lg kn

ini la orgnye yg blanje kami mkn
tq..lenkali leh blanje lg...:-)

depa smp lewat cz kete rosak
kami dh abis mkn so order air lg cz tekak makin dahaga...hehehe
apa ntah nama air ni lupa tp dlm air tu ada nata de coco

apa yg menarik yg aku nk kongsi ngan kwn2 ialah
sambil mkn&blanje org mkn....kita leh dpt duit
hah korang pernh dgr ke??
so kalo nk tau lebih lanjut leh deal ngan aku ye
aku leh blanje korang mkn ....
kalo yg dok luar kl pn aku leh blanje mkn gk
sambil mkn kita dpt duit...

stakat ni dh ada 30 cawangan di semenanjung msia
and diorang akn tmbh lg
target diorang utk thn 2009 adalah 100 cawangan

so saper2 yg berminat sila inform aku ye
samada ym/contact no
nanti aku set time utk blanje korang mkn
tk rugi blanje org mkn..murah rezeki tau....


Friday, June 26, 2009

Baby twins : Damia Arissa & Danish Asyraaf

nk update gmbr2 baby twins
spt yg aku dh inform b4 ni aku dh dpt ank buah kembar kn
so ari aku nk bertolak blk dr langkawi ke kl dpt msg dr papaku
yg menyatakan adikku dh slamat melahirkn bb twins - boy & girl
so sabtu 20 june a.k.a busday tisya
kitorang p melawat kt HUKM
b4 p spital ada kenduri kawin cousin hubbyku
so p mkn2 dlu tk sempt pn tgu ketibaan pengantin
cz nk cpt gerak ke HUKM

berat damia 2.68

berat danish 2.65

mummy & daddy twins


tk brp sembab sgt muka adikku

yg ni baby twin tk seiras...ehehhehe


**********************************************************************************

bb twins in the house
gmbr2 ni time dh kt umh mamaku
cz adikku berpantang kt umh mama

suka sgt tisya ngan bb twins
skit2 dk panggil "baby...baby..."
kalo ada rezeki nanti mama bg tisya adik ye...insya allah
korang doa2kn la utk aku ye...:-)

tisya praktis jd kaklong
ada gaya ke tisya jd kaklong...ehhehehe
ngaco bb twins ada ler...
tkleh bygkn nanti kalo tisya ada adik camner...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...