Followers MamaTisya

Friday, September 3, 2010

biskut raya 2010


next week je kita nk raya kn
so sure masing2 bz persiapan terakhir kn...
sure dh byk korang buat biskut raya
aku thn ni buat 1 jenis je
tk mcm thn2 lps...
actually thn lps aku tlg mamaku buat biskut raya
di samping ada org order
tp thn ni tk amik order cz mamaku kn tk sihat
dh tk bole buat kj berat2

actually 1st week ramadhan lg aku dh buat biskut raya
mls nk buat lmbt2 kn kelamkabut:)


Chocolate Chips Cookies

dpt la 5 tray lebih kurang 300 biji

anak dara ku yg tukang rasmi dlu
b4 bakar pn die mkn
lps dh siap bakar lg la byk mkn :)

ni mama ku order je
thn2 lps mmg smua ni buat sendiri
biskut tart nenas, biskut oat & biskut badam

comel tk bakul di hiasi bunga purple ni :)

dlm bakul tu isinye 5 bekas biskut raya
FIL ku dpt dr Tun Mahathir time berbuka puasa br2 ni...




korang dh buat brp jenis biskut raya or just bli aje???





21 comments:

  1. satu beli yg lain amik kat umah mak jer..he he he

    ReplyDelete
  2. rajinya akak nak membuat, ieda memula berkobar2, sampai skang habuk pon tarak, huahuahua! :)

    ReplyDelete
  3. alahaii..sangat la beli jeee! Tak reti nak buat la kak!!

    ReplyDelete
  4. aida semua nyer beli! tak dpt buat pun hi hi hi... da le beli, bahagi dua dgn adik plak tu hmmmm... kedekut nyer aida ni kan?

    ReplyDelete
  5. canttik tu bakul berisi kuih tu..
    ayu buat kat umah ibu ari tu..plus ada gak beli 2, 3 jenis...

    ReplyDelete
  6. kitorang tak beli..kitorang tunjuk je..ahahahha

    ReplyDelete
  7. mcm best r biskut cokolat akak tu...
    uhhh rasa nk buat je nih

    ReplyDelete
  8. tadak oven la nak buat kuih[alasan] so beli ajer..hehehehe

    ReplyDelete
  9. me beli jek...sonok kalo ada masa lebih leh wat kuih sendiri kn...

    ReplyDelete
  10. haha beli je semua kak..tak kose nak buat..

    nmpk cam sedap lah cookies akk tu..mcm femes ames!! senang tak buat dia?kt pnh buat dlu, tapi tak jadi lah.keras kematu jadi nya, baling dinding pon, tak pecah, dinding yg lekuk..miahahaha..ye sies, mmg keras..adeii tu yg jadi mls nak mengukis tu..

    ReplyDelete
  11. sya x buat pon biskut raya.. b4 kawin dulu slalu buat tp lps kawinx buat.. MIL yg rajin lepas pencen nurse dia jerr dok buat.. hehhee...

    ReplyDelete
  12. beskut choc cip tu nampak sedap la..nk minta resepi bole x???
    lawa gile hamper raya tu
    pepel lak tu kaler peberet tu
    kita wat 2 jenis je yg len bli

    ReplyDelete
  13. aku confirm beli nya...tak der keminatan nak wat semua benda alah tu huhuhuhuhu :)

    ReplyDelete
  14. uish...sodap tu...

    bab kuih nie.....feveret zana tak lain tak sure kuih tart....uissshhh...cam terasa2 plak kat tekak nie...

    zana main order jer kuih raya...tak dan nak buat...

    ReplyDelete
  15. kuih tunjuk jer...lagipun ayu n hubby tak suka sgt makan kuih...kuih paling suka almon landon lah...

    ReplyDelete
  16. biskut beli dari nana .. beli biskut srg semut .. terlebih rajin buat 2-3 jenis ;-)

    ReplyDelete
  17. wah.. dapat biskut dari Tun M..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...