Followers MamaTisya

Thursday, April 18, 2019

kejadian di pagi ISNIN #150419 :( :( :(




dh la aku lama tk sihat aritu..lama tk masuk opis kan
ni minggu ni kejadian di pg senin aritu...dh kena EL
kt area bangsar kete aku tersadai..tgk2 tempreture naik huhu
time ni dlm kul 7.20 pg camtu..nasibaik time tu aku kt lane kiri dh
senang la nk stop tepi jln tu kan


nasibaik ada bus stop..dpt la duduk sementara tgu rescue dtg
kete aku kt belakang bas tu


mula2 call husband aku..die pn tgh demam...dia nk dtg
 tp aku ckp tkpayah sbb aku call adik aku opis dkt2 area kl sentral


isi air tp ada leaking...lps tu nk towing tp call insurance aku tk dpt2
husband aku ckp drive slow2 cumanya kalo tgk tempreature naik kena stop...fuh neves



slow2 la drive tp aku dok perati je la tempreture tu..tgk2 naik...mmg stop la tepi jln ni


fuh matahari pn dh naik tp panas pg ok lg..tp peluh la juga...neves btul tepi jln ni
aku isi air skit..lps tu husband aku call ckp soh stop tmpt selamat skit
mmg 1st time aku buat ni...biasa kejadian sure bkn kt tgh2 jln camni....



lps tu aku drive dpn skit..stop kt bawah jabatan yg dkt parlimen ni


nasibaik redup skit bwh jambatan ni



 lega bila husband aku dh smp


aku drive slow..husband escord kt blkng


lega smp kt bengkel


lps tu beli minyak hitam (rm49) , oil filter (rm 10) ngan getah hose (rm18) yg licking tu


tukar getah hose tu...kipas radiotor tu tk jln..huhu
tukar kipas tu dlm rm150..charge servis rm 40


ekon pn tk rasa sejukkk


nasibaik bkn masalah kt compressor
kalo tk..sure lg byk duit melayang


laksam ni aku beli utk bfast tp lunch baru mkn ...lapar + penat aritu
2hari aku kena EL setelkan urusan kete
nasibaik la cuti byk kan...terima kasih utk yg medoakan urusan aku aritu

tgh pk2 ni nk tukar kete baru huhu..ye la usia kete ni pn dh 14thn

4 comments:

  1. pelbagai kejadian hari isnin kan. memang selalu macam tu. hehe. tapi alhamdulillah penutup hari bagus jugak tu ^_^

    ReplyDelete
  2. bab kete rosak mmg lieya surender amy...betul le org kate perempuan tau bawak kete je hahahahaah...penah kene mcm amy ni 2 kali jugak le...kes tayar bocor, pastu lagi satu kes leaking ape ntah sampai meter suhu naik tka turun2....panik i youuuu....i tau dok tepi pegang payung je hahahahaahah

    ReplyDelete
  3. Kesian Amy...by the way maybe bleh pertimbangkan untuk tukar kereta baru...kesian tgok sebab banyak kali dh rosak kan...kalau SA bab kereta ni mmg x pandai la

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...