Opismate br balik outstation dari Pahang
bawa ke opis menu ikan patin masak tempoyak
kwn die buka restoran kt temerloh yg bagi menu ni kt dia
nama tmptnya ADF Kitchen, Temerloh
tempoyak yg makan dgn ulam , aku mmg tk makan
tp kalo dh di masak dlm gulai mcm ni ok bole hirup kuahnya
ikan patin ni ada 3 jenis yg aku tahu...ikan patin baung, sangkar & buah
yg ni ikan patin sangkar
semangkuk besar ikan senangin masak asam rebus
& sayur kangkung belacan Yusof masak
tp 2 menu ni aku tk makan
opismate dpt battle aritu...dpt la aku merasa sbb aku masih tk dpt lg beli
utk yg kuat makan pedas...rendang nyet ni tk pedas berapi la ..aku suka
so lunch masak nasi kt opis lps tu depa pi beli lauk tambahan
ada paru crispy, sambal tempe + kentang
kacang buncis goreng, ayam goreng, sambal belacan
alhamdulillah rezeki dikongsi bersama
korang suka menu ikan patin??ni baru kali ke-2 aku makan
Rindu zaman ofis dulu - dulu makan - makan ramai - ramai macam ini terutama pada hari jumaat. Sudah tinggal kenangan
ReplyDeleteSebulan 2-3 kali SA makan ikan patin, masak lemak, masak tempoyak atau masak asam pedas..PZ la suka..
ReplyDeleteada lagi 1, patin kolam.. yang ni selalu orang jual murah, tp rasanya x sedap dan ada bau hanyir.. kalau dah biasa makan yang ori pahang (sangkar etc.), mesti dapat bezakan rasa dia.. rela beli yang mahal ckit, janji kita makan puas hati.. pengalaman dari penggemar ikan patin.. ^^
ReplyDeleteSedapnya semua lauk ni Amy. Semua lauk ni kita makan. Kalau ikan patin, pilih bahagian ekor.
ReplyDeleteSpecialnya menu lauk pauk yang menyelerakan..
ReplyDeleteSukaaaaaa. Kalo di sini ikan patin dimasak pindang, atau masak dalam bambu dengan bumbu kental. Itu makanan khas Kalimantan. Sedaaap memang
ReplyDeleteAlhamdulillah, seronok dapat makan sama-sama di ofis. Saya suka juga ikan patin. Kalau jumpa, mesti ambil. Sebab nak masak, tak lah. Saya seorang yang suka lauk tempoyak ni, dalam famili.
ReplyDeletefuhhh dah dapat gulai tempoyak, dapat pulak rendang KA
ReplyDeleteAlhamdulillah rezeki dikongsi bersama, sedap semua menu.
ReplyDeletewarghhh sedapnya ikan patinnnn
ReplyDeletefav sy tu
tapi kalau boleh nak kuah dia masam sket...
tau2 nanti dah bertambah nasi yg ketiga hehehe
Wak ikan patin biasanya goreng aje sebab tak makan tempoyak
ReplyDeleteKalau siapa pergi Pahang, wajib tapau patin masak tempoyak kan. Saya bukan peminat ikan patin, tak makan sebenarnya. Kalau ikan baung saya makan. Padahal lebih kurang je ikannya pun. Agaknya tak biasa makan patin kot terlalu berlemak. Best betul makan ramai-ramai banyak lauk pauknya.
ReplyDeletesaya suka ikan patin tp yg versi masak asam pedas
ReplyDelete