Followers MamaTisya

Tuesday, February 9, 2010

jalan-jalan WANGSA WALK


sabtu lps kami jln2 ke WangsaWalk
br je buka lastyear....
dkt ngan Carrefour WangsaMaju

1st time la kami jln2 ke situ
lpsni leh la jln2 sini plak selain dr Jusco Setiawangsa
cz ni antara shopping mall yg terdekat ngan umh la
besar gk tmptnye...kedai2 pn byk dh buka
tmpt mkn pn byk pilihan
tp AWAS cz lantainye licin & mcm menurun gtu
means tk brp rata la
kami 3 beranak asyik nk jth je...huhuhu
b4 ni aku jln2 shopping mall lain
tkde lak lantainye licin mcm kt cni
so ati2 ye korang...nk2 ibu2 ngandung
lg 1 kt sini tkde parking basement
so sila sediakn payung ye
if ujan sian utk mereka yg ada ank2 kecik

tujuan utama nk main bowling kt sini
cz WangsaBowl ni pn br je buka
ratenye bole tahan mhl gk
weekend utk 1 game=rm7 tk termasuk kasut
tp rmi plak senarai waiting list
so mls nk tgu so kami jln2 cuci mata
tklama lg TGV akan dibuka
so tkde la jauh nk tgk wayang
dlu kalo nk tgk wayang kami akan p TGV KLCC

cantik la bunga pink ni
sedondon ngan tudungku & bj tisya
nk gk posing cni :-)

msk POPULAR jp cz hubbyku nk cr buku-buku psl IT

anak dara sorg ni pn bz gk dk belek buku
pastu nmpk buku yg ada cartoon
mcm mickey mouse or pooh suka la
pastu nmpk beg cartoon plak
siap ckp "icha nk beg..nk sholah"

aku tk bli pn cz kt umh dh byk buku & beg sekolah
kusyuk plak die tgk kt segment novel remaja :-)

lps tu jln2 lg, tisya nmpk 1 buku ni
hah buku apa lg kalo bkn buku psl Upin & Ipin
kusyuk tgk gmbr2 dlm tu
siap nk dk atas lantai lg

pegi shopping mall kalo tk naik benda alah yg ltk coin ni
mmg tk sah...kalo dh naik...mmg pyh la nk ajk turun...huhuhu
terpaksala ayahnye dukung..tu pn dh meronta2 nk turun

kt sini ada F.O.S kids...
aku suka cz dress gegurl cantik gk
tp aritu tk bli pn just cuci mata
lgpn dress tisya byk lg
hubbyku plak msk F.O.S yg utk dewasa

saper nk jd SUPERSTAR???
kami la 3 beranak...hehehehe
tkdela...SUPERSTAR ni tmpt karaoke
hubbyku ajk karaoke tp biasala weekend sure penuh kn
nk kena waiting list gk...lenkali je la
aritu time br2 buka ada promo
tksilap rm2 utk 1 jam...murah kn

hubbyku tgh cr casing utk Blackberry kt cni
tp tkde yg sesuai...
ingt nk p tgk sales h/p
kt area parking WangsaWalk tp ujan plak
lgpn tisya pn dh ngantuk time ni....

on the way blk...kami dpt adiah...
saper yg baik ati bg adiah kt kami????
tguuuuu next entry :-)



15 comments:

e!ya said...

kita pon dah pegi 2kali coz dekat dgn umah..hehehee..

[-suziey-] said...

hmm nmpk happening wangsa walk ni..ni yg dekat tgh2 dekat ngn lrt wangsa maju tu eh?eh ke silap:p

comel la plak bunga2 pink tu..hehe..sedondon gitu ngn model:p cute la tisya bahasakan dia dia icha..i likeee.manja gitu

[-suziey-] said...

pstt: oo jd tutor eh..kt mane? mmg mencabar kan ngajo student beso2 ni kan..huhu..kita kena lg pandai dr dorang..tu yg gerun tu:D bestler dh ade pengalaman..kot2 nnti terbuka ati nk jadi tutor or lecturer:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah mcm menarik jer tmpt nieh ..tp jauh dr rumh kita nieh

Alimaz-Kembara Terasing said...

best la kalau mall dekat rumah....

SyaNa said...

mcm happening je situ ye..bleh la pegi..

Nana said...

hehe..wangsa walk ni jiran kami...heheh...tp time lunch xpenah g mkn sini malas.dah dekat malas plak kan..org jauh2 lg datang hehe...

bowling lom try main, karoke dah 2x masuk.tak sabo tunggu wayang buka.pasni xyah g jauh2 dah nk tgk wayang.FOS kids tu banyak tol bj lawo2 kan

pastu ada 1 lg keda baju optimo bj2 sepasang murah2 je pesen2 tangan kembung2 tu seblah FOS

beebkiez said...

a'ah... kita pun dh g dh... siap gi mkn2 @ Luisana Kitchen - Popeye. Sedap!! Cubalah...

POSH76 said...

best gak wangsa walk ni yer....nanti nak terai ler superstar tu

Iena said...

buzz! lama x komen kat blog ko. hehhehe...
aku stuju ngan ko... lantai di sini adlh licin n x rate. x sokak!

M@L@ said...

mcm best jer tpt shopping ni.. tp licin yer lantai.. kena hati2 mcm ni yer..tak psl jatuh tergolek nanti...malu jer..

** atie + farid + aisyah ** said...

mcm syok jek jenjln kat situ... tak penah pegi lagi.. dgr2 org cte jek... kak, bunga pink tu cantek ar... menarik betul.....

tisya..tisya.. same jek mcm aisyah, nampak beg, nampak buku sibuk nak g skool... nnt leh ar g skool sesame ek... eheehehhee

mummy_ayu said...

mcm best je..nak la ajak daddy bawak ian & iris jenjalan kat sana

julia@ratu78 said...

ralit aku baca story ko pasal wangsa walk ni hah :)

cantim baju nyah, tak pernah nampak pun ko pakai, bila beli weh ?? pandai tul ko beli baju hah....

ajak karaoke, ajak bowling tp 2-2 tak dapat, kalau idak sure lagi panjang story wangsa walk ni :)

sWeEtDaRLinG said...

mobile station tu aku beli casing henpon kulit babi... harga kat situ pun mahal, so better tak payah beli sana... beli kat c4 lagi murah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...