Followers MamaTisya

Wednesday, May 16, 2018

Berbuka puasa ditemani deruan air sungai @ BBQ Lamb KL, Kemensah


smlm dh kuar pengumuman , kita semua akan mula berpuasa pd hari Khamis 17 Mei 2018
ok pg ni nk share tmpt berbuka puasa yg lain dari yg lain 
kenapa lain dr yg sebab nya ..bila berbuka puasa kita ditemani deruan air sungai
nyaman je rasa kan...ok sila baca smp habis entry ni dan lihat sendiri keindahan permandangannya



ok ni salah 1 set iftar yg ada di BBQ Lamb KL Kemensah 
yg bakal dinikmati oleh pengunjung yg ingin berbuka puasa di sini



chef tengah membakar hidangan untuk pengunjung yg datang


Set Iftar ini akan bermula pada 19 Mei - 12 Jun 2018 
 terdapat 3 Set Iftar untuk para pengunjung membuat pilihan iaitu :




1. Bird Set RM168  
Burung Puyuh, Chicken wings, Organic Chicken & Smoked Duck


Set ini sesuai untuk 4-6 orang. Hidangan termasuk :-
🌼Kurma
🌼Coctail buahan
🌼Puding
 🌼Salad / Coleslaw
 🌼Lamb soup
🌼Herb rice
🌼Drinks


2. Seafood Set RM188  
Salmon, Ketam Lembut, Sotong Bakar, Udang Galah bersalut cheese


Set ini sesuai untuk 4-6 orang. Hidangan termasuk :-
🌼Kurma 
🌼Coctail buahan
🌼Puding
 🌼Salad / Coleslaw 
 🌼Lamb soup
🌼Herb rice 
🌼Drinks


3. Meat Set RM188  
Lamb Rib, Short Rib, Lamb Cut & Beef Tanderloin




Set ini sesuai untuk 4-6 orang. Hidangan termasuk :-
🌼Kurma 
🌼Coctail buahan
🌼Puding
 🌼Salad / Coleslaw 
 🌼Lamb soup 
🌼Herb rice 
🌼Drinks


setiap set iftar akan dapat 2 jug air...boleh pilih beberapa jenis air jus buah





jus tembikai & chocolate shake




dragon fruit shake & epal asam boi





terima kasih En Zainuddin (baju kuning) dan isteri
menjemput kami untuk mencuba set iftar disini..mmg sedap ketiga-tiga set yang aku cuba tu
so korang yg peminat seafood ataupun lamb, chicken ni
boleh la mencuba set iftar di sini dengan membuat tempahan di talian 012-2114100
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v



permandangan sebelum malam....jom layan...nyaman rasa bila dengar deruan air sungai

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on





kami tiba kt sini dh lewat 7pm tp masih cerah....cantik sgt pemandangannya


nampak tk ada kolam tu, boleh juga mandi tau 
kebetulan masa aku dtg aritu ada meja diorang setup utk candlelight dinner


syok btul tgk air yg kt blkng tu...rasa nk terjun je :)


hah romantik kn....nanti kalau korang ada nk celebrates special event, bole request juga


terletak di belakang Zoo Negara..korang waze je "BBQ Lamb KL Kemensah"

kemudahan surau dan tempat parking disediakan untuk para pengunjung

Untuk maklumat lanjut  boleh layari :- 

 BBQ LAMB KL KEMENSAH
 Ulu Kelang, 68000 Ampang Jaya, Selangor 
 Telefon : 012-211 4100 

23 comments:

  1. perghhhhhhhh best ni amy...mmg lain dari yg lain...teringat mase makan kat kg daun di bandung...makan sambil dengar deruan air terjun...aman jeeeee.....

    ReplyDelete
  2. Terliur tengok semua set food tu suasana pun nampak nyaman dan segar.
    Adoiii... jauhnya kalau Mrs. A nak pergi hahaha...

    ReplyDelete
  3. Bestnya suasana dia.siap ada air lagi.airah dapat bayangkan lepas makan lepak tepi tu rendam kaki dalam air bestnya.makanan dia pun semua nampak sedap

    ReplyDelete
  4. Best...memang lain dari yang lain..nanti next nak pi makan kat sini lagi..nak cuba yang makan dalam air tu

    ReplyDelete
  5. Hah tempat nihlah saya teringin nak pergi makan kak. Makan dalam sungai.rare sangat.menu pun nampak sedap sedap belaka kak

    ReplyDelete
  6. Tengok ramai rakan-rakan blogger dok upkan tempat ni, naik jeles sis dibuatnya..hehehe. Mesti seronok kan berbuka kat sana..dengan pemandangan yg cantik serta dengar deruan air mengalir..tenang je rasa

    ReplyDelete
  7. waited since last year to try. still no time to go as children time for tuition taken up alot. Shall find a day to go dine.

    ReplyDelete
  8. Wow! A meat lover's paradise. What else tops having perfectly grilled meat by the stream. Awesom place to spend a family day out

    ReplyDelete
  9. Liez suka dgn smoked duck dia... mmg sedap moist la.. nak kena repeat lagi. Next time boleh la berkelah sebab mmg port dia cantik sgt

    ReplyDelete
  10. Memang best giler dapat berbuka dengan suasana sebegini dan harganya memang sangat berbaloi serta murah kot. TQ share pasal ini. Maybe Rawlins akan melawat ke sana kelak.

    ReplyDelete
  11. Wahhh syoklah dapat berbuka sambil menikmati deruan air sungai yang menenangkan. Tak sangka ada tempat sebegini di malaysia kn. nak kne cuba nie

    ReplyDelete
  12. Makan dikelilingi alam sekitar
    Memang best. Apatah lagi hidangan bbq memang terasa kenikmatannya

    ReplyDelete
  13. best yer dapat berbuka kat BBQ Kemensah ni. Damai dan tenang jer. Mesti udara pun fresh dan sejuk jer kan. Menu pun ya ampun...terliur dah ni tengok..Ada nyamuk tak kalau malam-malam makan kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis makan aritu tkde nyamuk...tp hubby ckp die kena gigit nyamuk :)

      Delete
  14. wah seronoknya . macam tenang je kan sebab sungai ni sebenanya terapi tau. fuhh makan panas-panas kena pulak bayu hutan. best tu

    ReplyDelete
  15. Makan buka puasa cenggini punya menu,confirmed Raya tak muat baju MT. Nampak sedap ek daging panggang tu

    ReplyDelete
  16. Oh yes!!! tempat ini memang best! The surrounding memang sejuk and nyaman, terbaik for buka puasa with family during weekend.

    ReplyDelete
  17. Sukanya tengok menu kambing kat sini dah lah favorite tau. Semua nampak sedap dan menyelerakan. Yang paling best menikmati hidangan kambing dengan view yang menarik. Terbaik lah!

    ReplyDelete
  18. One of my favorite place. Been here one and planning to go again. It kinda attract me when I arrived there and the food amazingly delicious

    ReplyDelete
  19. Seronoknya dapat makan di suasana begini.. memang best dapat grill makanan di tempat macam ni.. makanan pun rasa lebih enak.. kan?

    ReplyDelete
  20. Banyak jugak jenu-menu yang ada aat sini ya. Dah lama plan nak p. Mungkin next time kna betol2 lah.

    ReplyDelete
  21. sukanya tngok suasana mcm niii.. cntik sngt view dia..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...