Followers MamaTisya

Friday, February 8, 2019

Aiskrim RARE @ Hungry People Fresh Food Mart, Damansara Utama


korang pernah tk tgk aiskrim mcm ni...tkde jual kt supermarket biasa
aiskrim tu range dlm rm 10++ ke rm 12++ tk silap tgk smlm


smlm sempat la aku singgah tp sbb aku puasa..tkde la beli..kn cair plak
ada tk yg dh pernah try beli aiskrim kt sini...apa komen???


masuk2 mmg tuju kt tmpt aiskrim je hehe




aiskrim toblerone cone & stick
aiskrim kinder bueno cone


aiskrim daim stick


aiskrim oreo cone & aiskrim daim cone


ni plak yg jenis kek tu...dapnye...tringat kek daim yg femes dlu kt ikea
tp skarang tkde dh kek daim tu


bersebelahan je dgn family mart
masa viral dulu mmg ramai juga org....


smlm ms aku singgah tkde org pn..
kt sini pn ada oden & aiskrim mcm kt family mart
cuma color je lain la...gmbr dr google & IG


lokasinya kt damansara utama...korang waze je pasti smp

lupa nk update..lokasinya ada 2
yg aku pi ni kt damansara utama....lg 1 kt bandar sunway

Hungry People Fresh Food Mart Uptown:
 No 14G, Jalan SS21/39, Damansara Utama, 
47400 Ptaling Jaya, Selangor. 
Opening hours: 11.30am – 3 am

Hungry People Fresh Food Mart Sunway: 
No 16G, Jalan PJS 11/28, Bandar Sunway, Sunway Metro,
 46150 Petaling Jaya, Selangor. 
Opening hours: 7am – 1 am


27 comments:

  1. OMGGGG!!!! i mmg gile ice cream! AND I AKAN PERGI TEMPAT ni!! omg omg.. thanks for sharing!! husband i pun gile ice cream.. so kite tgk nanti borong camaner.. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah jrg husband suka aiskrim...nanti pegi share tau apa yg sis borong hehe

      Delete
  2. Ya Allah, aiskrim bueno pun ada! Haha.

    Hungry People ni ada satu je ke atau banyak outlets lain macam Family Mart.
    Rasa nak cari tapi nak ke Damansara nu jauh. Hehe

    ReplyDelete
  3. Tak pernah jumpa lagi Amy...nampak sedap eskrem tu semua..mahal sebab jenama kot..outlet ni pun rasanya selected area je ada kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hungry People Fresh Food Mart ada 2 cawangan je

      Delete
  4. Persoalannya..nak cuba..terliur..tapi kenapa ada dua cawangan je..hehehehehe...moga tak berbawa sebabak dalam lenaku ni..owh sekerim..

    ReplyDelete
  5. wah!! syurga ice cream. kene pergi weekend ni borong ice cream yang rare tu. Teringin nak cuba ice cream kinder bueno dan oreo.

    ReplyDelete
  6. Wahhh...sedapnya panas-panas ni makan ais krim.. Yum.. Yum..

    ReplyDelete
  7. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Wehhh ni boleh pengsan kalau jumpa aiskrim macam tu. Kinder bueno tuu ahhhh. Habis laah. I mmg fail kalau bab eskrem ni.

    ReplyDelete
  9. Icecream.. Sedap tu.. Kalau anak anak kita nampak, memang tak berganjak la kalau tak dibelikan.
    Mama dia kalau makan sekadar merasa je.
    Sebab tak tahan manis manis pulak sekarang ni.

    ReplyDelete
  10. Semua nampk sedap. Paling nampak sedap giler kinder bueno..harga agak pricey tapi sekali sekala makan..

    ReplyDelete
  11. dah lama dah cari aiskrim rare tu.. macam flavour daim tu confirm best gila. susah betul nak cari aiskrim mcm ni

    ReplyDelete
  12. Wowww...kegilaan sis ni. Harus terjah semata nak beli aiskrim, macam2 ado

    ReplyDelete
  13. Nasib je jauh kedai eskrem ni....ni kalo dekat ngn umah ni...mmg selalu je laaa kesini....Bonda mmg suka eskrem ni...

    ReplyDelete
  14. Yummy! I love ice cream. My favourite all the time.

    ReplyDelete
  15. wah. imported. patut la mahal, amy.
    kalau yg local pun now eskrem tak dpt dah singgit dua hinggit, kan.
    baru nak tanya best ke tak?
    nanti tak puasa, cuba tau. review satu-persatu.

    ReplyDelete
  16. Tertarik betul dgn kedai Hungry People tu. Baru tahu. Mmg nk kne terjah! Teringin rasa aiskrim warna kuning tu.hehehe.

    ReplyDelete
  17. Love the idea of this mart - I am not an ice cream person myself but totally intrigued to try the choices available there ! Thank you for the info.

    ReplyDelete
  18. Aiskrim2 macam ni kat village grocer citta mall ada. Tak semua villagr grocer ada jual mcm ni. Mcm village grocer kl gateway takde. Tp yg dekat citta mall ada jual.

    ReplyDelete
  19. Astaga. Banyaknya pilihan aiskrim kat situ. Nasib baik la tak dekat dengan rumah Rawlins - kalau tak, memang dah serang dah.

    ReplyDelete
  20. Pernah kak, beli kat Jaya Grocer. Memang sedap, tapi mahal. Tapi sebab sedap, maka berbaloi lah.

    ReplyDelete
  21. I nampak ais krim daim... memang rare sebab memang takkan pernah nampak di local stores.. aduh nanti ill go visit sebab mengadakan sis krim macam ni.. too many choices yang Rare !!

    ReplyDelete
  22. woaaah !!!! kite sukala nak cuba eskrim2 gitu. amekkk haa penuh satu peti.
    sedia duit je nak bayar. penah beli kek yang macam Toblerone tu tapi Daim nye..
    x kena ngan tekak sebab banyak naw kelapa. tapi yang Toblrone tatau..

    ReplyDelete
  23. Baru mentioned dalam blog baru ni tiba tiba hari tu nampak dekat Instagram kak Amy pergi sana. Heheh. Teringin jugak nak rasa aiskrim dekat sini. Hari tu tengok dekat Village Grocer ada jugak jual aiskrim macam ni tapi dia jual sekotak terus. Tak jadi nak beli. Hahah!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...