Followers MamaTisya

Wednesday, January 15, 2020

Wagyu Tomahawk bernilai rm 1,067.20


kalau korang ke Restoran Me'nate Steak Hub
hah jgn terkejut tgk harga Wagyu Tomahawk bernilai rm 1,067.20
time aku pi aritu, mmg daging wagyu yg ni la harga paling mahal
bole makan utk 5-7 orang katanya

kan 1 ketika dlu pernah viral psl makan mahal kt Me'nate 
kalo korang pilih daging wagyu ni mmg ler mhl
tp ada je daging wagyu yg murah dr yg ni..dlm ratus2 la
nk lg murah jgn pilih yg daging wagyu la....
tp daging wagyu ni mmg sedap & lembut tau


daging wagyu mmg mahal harganya..
daging bergred tinggi & di ternak di Jepun
aku pernah 2x makan daging wagyu kt restoran jepun

tp kt Me'nate aritu..tkde la order yg beribu tu..
nanti aku update entry makan2 kt Me'nate ye


kali pertama makan daging wagyu



kali ke2 makan daging wagyu



korang pernah tk mkn daging wagyu??

9 comments:

  1. mahalnya.. sebulan gaji sy bru blh merasa mkn daging wagyu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Tak pernah makan..terterik pulak tengok..nampak sedap je tu.

    ReplyDelete
  3. Pernah..SA pernah makan masa dept SA menang project, big boss belanja kat Starhill, mmg pilih daging wagyu dan hidangan yang SA makan tu harganya RM500++, Tapi memang sedap giler la...lembut, cair dalam mulut..

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan kak, takut dengan regenya... kalau puluh-puluh ringgit mampu la kalua sampai ratus ke ribu aduhai...

    ReplyDelete
  5. Wagyu rm 1,067.20 dah rupa beberapa bulan belanja dapur..

    ReplyDelete
  6. Bila Mrs. A baca kenapa wagyu tu mahal patutlah lembu-lembu tu memang dijaga diet mereka hanya terdapat di jepun kat jepun bukan setiap negeri ada hazab sangat hahahaaa... #takpernahmakan

    ReplyDelete
  7. belom lagi mampu hehe.. kena menabong dulu sebab memang tingin.
    penah makan yg jenis sliced tapi seketul cemni belom.. oohhh uwang !! dimana dikau !!

    ReplyDelete
  8. aida lom lagi makan sini.
    mak abah dah merasa la menate ni, kakak bwk.
    hu hu hu hu kakak kata, abah mak punyer pinggan lebih rm100.
    sedap. tapi tak la aida nak gi - mahal naw.
    anak2 plak tak la brape makan steak. order, tak abis, nangis i!

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba lagi daging wangyu ini.. Memang mahallah makanan sedap kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...