Followers MamaTisya

Wednesday, November 25, 2020

Masakan Thai sedap @Cafe Hostel Pantai, Kelantan


rindu kan nk jjcm..cptla berlalu covid19 ni ..nanti dpt la kita jalani hidup mcm biasa
tp smlm kes paling tinggi dh cecah 2188...selangor paling tinggi kes huhu
smoga kita smua dijauhkan la dr wabak covid19 ni

okla ni nk update etry jjcm masa aku blk  klate awal Jan dlu
fuh lama btul entry dlm draft kn..actually byk lg entry..sbr ye...pelan2 aku update


mmg lama dh tringin nk mkn kt Cafe Hostel Pantai ni
sbb ramai sgt ckp sedap2 kan..aku pantang dgr sedap mesti nk try :-p


disebabkan kedai ni viral, mmg ada baca ramai tunggu lama 
sbb meja penuh lps tu tunggu makanan smp lambat juga..almaklum la ramai kn
so aku dh ckp kt husband nk mkn sini kena sbr haha

yela kn tgu lama die bebel plak kn...nasibaik rezeki aku aritu pantas
tgk betapa panasnya time aku smp ni...kiranya kedai ni buka 3.30ptg
aku smp 4 ptg org dh ramai la...nasibaik dpt meja kosong


mcm2 menu korang bole pilih


air pn ada mcm2 juga pilihan


hah penuh meja kitorang..ni brp org mkn ni byk btul lauk kitorang order
almaklumla pg tu bfast lps tu tk lunch...mmg lapar la
kiranya late lunch, early dinner la ni..mmg kenyang smp mlm


ok gmbr dulu ngan makanan sebelum mkn


hah nmpk tk betapa panasnya..lps tu staff kedai dtg turunkan bidai belakang aku tu
redup la skit..br la tenang nk mkn kan



husband order kiwi laici...aku plak order teh beng madu
cuaca panas dpt air ni...sejuk tekak
anak dara tk suka minum air manis...mmg die minum air kosong je


ni antara menu yg ramai org order ~ siakap miang pla
sedapnya..ikan tu panas2 garing ngan kuah cicah tu...fuhhh mantop


ni lg 1 menu yg mmg aku nk try ~ daging harimau menangis
mmg sedap juga...puas hati la mkn..mula2 nk order 2 pinggan
nasibaik tk tamak...sbb order menu lain pn dh byk :-p


udang telur masin...sedap juga


tomyam campur sedap juga


kerabu sotong ni okla..tkde la sedap sgt


hah byk btul order ni kan...ni masa nk byr bil 
tk silap total aku mkn aritu dlm rm90++ ...tk smp 100 pn dgn lauk2 yg byk tu


masa ni kitorang dh nk blk dlm 5 lebih mcm tu...makin rmi yg dtg
tp rasanya skarang tk rmi mcm awal2 dlu...lgpn skarang ada limit kn sejak2 PKPB ni
sbb masa aku pi ni bln Januari sebelum start PKP
mmg dr lastyear org dok viral ramai org & lama tunggu berjam222
tp rezeki aku aritu mmg tklama pn dlm 15minit mcm tu
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
tp awal oktober aritu ada tgk tokey update kt IG dh tukar nama kafe ni
tp lokasi masih sama kalo korang pi waze Kafe Hostel Pantai
tp katanya akan pindah lokasi juga
apa2 korang bole tgk IG suwarinjindacafe
sbb kdg2 dia update kafe tutup 


SUWARIN JINDA CAFE
operation hours: 3.30 pm - 11.30 pm
buka hari rabu sampai isnin ( selasa cuti)
telefon : 014-2104995 / 011-10681821

21 comments:

  1. Tengok gambar pun dah sedap... teringinnnya nk jjcm kelantan... 1-1nya negeri dlm malaysia yg kakmim blom pernah sampai lg

    ReplyDelete
  2. dok bangkok dulu, rindu makanan malaysia. now dah balik rindu makanan siam plak
    dah try kat sini dah, tak sama la...ahhh, rindu nak gi bangkok..sbb nak gi makan.

    ReplyDelete
  3. sedapnya... meleleh tgk air ais dia.. pekat nampak.. menu lain pun bestttt nampak

    ReplyDelete
  4. semua menu yang amy pilih tu memang sedap dan teringin nak cuba, hmm daging harimau menangis tu yang paling diidamkan sangat

    ReplyDelete
  5. waaaaah sedapnyaaaa. semua nampak sedap. famous jugak kedai ni tapi belum pernah try

    ReplyDelete
  6. Aduh kak tengok ikan dan sotong tu sangat sedap dan segarnya hurrrmmm best lah memang teringin sangat nak pergi tapi kalau dekat dah lama terjah hehehehe best harga pun berpatutan...

    ReplyDelete
  7. menangis rasa tengok daging tu.. tegoda hehe..
    sedapnya lahai mmg dah lama x lepak kedai makan2 macam ni..

    ReplyDelete
  8. Ya ampuuun! Sedapnya miang pla pao dengan daging harimau menangis tu! Uwaaa... kena nanges dulu ni baru boleh makan di sana!

    ReplyDelete
  9. sedapnya tengok semua seafood, besar pastu nampak fresh pulak tu. Memang puas hati lepas tunggu lama. Hilang craving tu

    ReplyDelete
  10. Menu-menu masakan thai memang kegemaran kita, semua nampak sedap dan buat terliur....Daging Harimau Menangis tu nampak mengoda sangat.

    ReplyDelete
  11. Adoiiii dok geram dengan kerabu sotong dan daging tu jeee..lain tak pandang hahahah..
    Rindu juga nak JJCM..Kelantan kalau pergi memang susah nak lapar kan hahaha

    ReplyDelete
  12. Aduyai... Awak dah buat kita terliur tau! Daging menangis dan udang telur masin tuu menyelerakan sungguh! Kita dah save nanti nak ke sini bawak family

    ReplyDelete
  13. I like Thai food too. The food there look so yummy. Wish to visit Cafe Hostel Pantai, Kelantan for yummy Thai food too

    ReplyDelete
  14. kerabu stong tu ...adui memikat sungguh tau.. betul2 sama2 dsoakan covid19 ini berlalu pergi..semoga kita dapat nikmati kehidupan normal semula.

    ReplyDelete
  15. Banyak Amy order. Semua nampak sedap. Daging harimau menangis tu mmg nampak sedap

    ReplyDelete
  16. Siakap miang pla tu memang nampak sedap sgt..terliur plak tgk. If makan sedap camni memang berbaloi bawak family

    ReplyDelete
  17. dekat kelantan kalau nak cari makanan thai memang mudah sangat dah lah berjiran je

    ReplyDelete
  18. Mengancam semua gambar makanan tu! Nyummy!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...