Followers MamaTisya

Friday, May 24, 2019

kejadian 17 Mei 2019 bersamaan 12 Ramadhan

dh seminggu berlalu...so aku abadikankt blog
kejadian 17 Mei 2019 bersamaan 12 Ramadhan
senang nanti esok2 dia dh besar bole baca kan
so aku copy dr ig story yg aku update ni la..mls nk taip byk kali


masa ni aku kt opis..aku yg cemas bila dpt panggilan psl kejadian yg berlaku :-p


mama yg emosi lebih dr anak :-p
gtula hati seorang ibu...tk tau la org lain...aku ni mmg gtu


so mlm tu br aku update cite details walaupun ramai dh dpt meneka
v

v
v
v
v
v

v

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v


ni masa aku update 2thn lps time tisya 10thn...
ramai kwn2 yg share pengalaman ank2 prempuan mereka yg dh period





ada yg mak nangis..ada ank yg emosi...so mcm2 perasaan
ada yg seawal darjah 3....aku selalu doa supaya ankdaraku dtg period time aku ada di sisi
dan kalau bole masa sek menengah sbb aku rasa, die tk bole nk urus sgt..huhu
tp alhamdulillah nmpknya die ok..mayb sbb kwn2 dia ramai dh period since darjah 4



anakdara mama dh big girl....tapi mama masih rasa mcm kecik lg
hrpnya die lebih matang lpsni sbb yela die kan ank tunggal compare ngan cousin yg ada adik 
so smua benda byk yg mak ayah yg buat...biasa la ank manja kan
so hrp pasni bole urus diri...so aritu 6 hari dh tinggal puasa...nasibaik juga die tk sakit perut sgt
risau juga kan..cuma die just ckp bdn die lenguh2 je time period

so kwn2 yg ada ank perempuan...be prepared...aku dh rasa debaran




korang makan ke Bontot Ayam Goreng ???


masa beli salmon..aku beli juga bontot ayam tp tk byk la sbb aku je yg mkn


ya ampunnnn..tgk gmbr ni lapar balik hehe
tp yg ni aku ltk kicap skit




hah aritu aku buat poll kt ig story...rmi juga geng mkn menu exotic ni
korang mkn tk menu exotic ni???


hah semangkuk ni kejap je aku mkn sbb org lain kt umh tk mkn menu exotic ni
eh anakdara aku br je suka..so terpaksa la aku share ngan die :)


menu berbuka puasa 17 ramadhan...ada salmon grill, bontot ayam goreng,
MIL masak gulai lemak nenas ikan tenggiri


Salmon murah beli di St Rosyam Mart


slalu hubbyku yg beli salmon murah kt St Rosyam Mart
tp slalunya pg2...aritu aku p ptg..rezeki aku la ada sepinggan lg
selain salmon ada juga udang, sotong, ikan2 lain juga yg depa ltk dlm pinggan camni
mmg rm 10 je la tp sape cpt die dpt la
salmon camni byk tulang kena ati2...tp aku suka..nk2 part lemak2 & kulit salmon tu


time aku tgh beratur kt cashier nk byr, tgk2 kt sebelah aku pelakon Sharifah Sahora


so menu berbuka 17 ramadhan..salmon grilled guna air fryer
set kan suhu 160 & 25minit..sebelum tu jgn lupa lapik dgn alumnium foil
tp kena balik2kn juga sbb byk kan salmon tu...if rasa nk tmbh lg minit pandai2 la adjust


so juicy...meratah la kami salmon...yummmyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...