Followers MamaTisya

Monday, September 21, 2020

Setelah sekian lama #StayAtHome


since pkp mac aritu..ankdara mmg tkde keluar ke mana2
lpstu bila dh kelonggaran pkp dan masing2 dh mula bekerja start Jun aritu
br la dpt amik angin luar skit kan



 awal july aritu bawa dia kuar ke shopping mall
 pi MyTown Shopping Centre
new normal...kena pakai face mask


adik aku join skali keluar aritu sbb dua2 ni peminat menu korea
nk mkn kt KyoChon ni...gigih la depa ni beratur dkt 30minit juga br dpt meja...
aku tunggu kt tepi sementara depa beratur


bila dh dpt meja..order menu then tgu dlm 15minit br menu smp
sedap juga tp kt KyoChon ni tak byk pilihan mcm aku mkn kt Kfry



lps dh mkn...shopping plak bj ankdara kt Brands Outlet 
byk dh kecik bj nya, almaklumla pkp stay at home mcm2 mkn...lapar aje :-p


jln2 penat ..lepak jp tp kena ada social distancing


aku shopping jp kt Bath & Body Works


sebelum blk nk menu korea lg
singgah kt kiosk Chun.. beli corndog


suka la tu sbb dpt tarik mozarella cheese tu


lpstu dahaga..singgah Tiger Sugar
pilih perisa signature ~ Brown Sugar Boba Milk with Cream Mousse


masa tgh viral dlu kn pjg aje beratur org nk beli air boba ni
skarang tkde dh pjg


Monday, September 14, 2020

ALYA BATRISYIA #Sweet13 & Father's Day Celebration




salam uolsss.....rindu nya blog...mmg bz btul skarang...
nk update entry pn payah...apa ntah lg nk jenguk blog kwn2...
tp pelan2 la aku update mn sempat..byk entry throwback je la...
sejak pindah opis ni..cpt btul masa berlalu...tgk2 dh lunch..lps tu tup2 dh nk blk...
dh blk umh mmg idokla nk buka laptop kn
lps isyak pn dh lena...cpt ngantuk...ikutkn byk je cite nk abadikan kt blog ni...
dan skarang aku dh start kena outstation blk...
punya la lama aku tk outstation kn...xsilap aku last aku outstation 2017
sape yg follow aku kt media social tau la yg aku br blk dr outstation lastweek...
okla arini nk update entry small birthday celebration ankdara ni



20 June 2020 ~ Small celebration birthday
13thn dh usianya...tp bila dh meningkat remaja ni
mcm2 kerenahnya...die lebih rapat ngan ayahnya...yele maknya garang skit :-p




dari awal tahun,  tisya ckp thn ni birthday nk celebrate ngan kwn2
 tp disebabkan covid19 tkdpt la jemput ramai2, dia ckp 2 org bff je dia ajak..
last buat birthday party masa umur dia 9thn thn 2016 sbb biasanya time birthday, kami pi holiday
tp sbb pkp tk bole nk ke mana2..stay at home kn

   

birthday girl tgh dimakeupkn ...kerlas kecik2 dh ada MUA :)


ni la MUA cilik.... cousin tisya


birthday girl lps dh makeup 


 Menu of the day : Nasi Arab Kambing, Sos Salsa & Salatoh by Chef husband
kek birthdat dari SR ~  semestinya Chocolate Indulgence, 
Blueberry Cheestart order dr kwn aku, Karipap Pusing Daging -mama bawa
Murtabak Ayam & Daging adik ipar bawa
Nuggets cicah sos cheese , air kotak pran juice 













Alhamdulillah, majlis berjalan lancar 
Insya allah ada rezeki thn dpn bole jemput ramai lagi kwn2 tisya
musim pkp mmg tkleh ramai2 kn..ni pn ipar duai , parent aku ngan 2 bff..mmg limited


biras plak beli aiskrim fav tisya
masa tu belum byk lg ada jual aiskrim tealive ni
ni biras beli kt petrol pam shell
tisya kn pencinta tealive tp aku suka lagi air dari aiskrim ni


tisya with Tok Pa, Umie & Ciksu
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v

v

v
v
dh alang2 esoknya tu Father's day so celebrates skali la time busday tisya tu


My Papa


blueberry cheese tart sempena father's day


anak manja ayah


Anak manja Ayah, kalau lapar mlm2 cari Ayah , 
bila outing, kemain tgn xlepas dr Ayah
mkn kt meja dia yg dok sebelah Ayah...mama kena redho 
Father is daughter's first love 

Monday, September 7, 2020

Air Oh Air :(


since khamis ada gangguan air kt selangor kn
bertabah la...puncanya ada pencemaran dr  kilang kt rawang 
dh kena sita & kompaun 60k tp tula effect pd 1.2 juga akaun di 7 wilayah lembah klang


start jumaat kt umh dh tkde air...masa ari khamis tu kt tangki ada lg
mlm tu husband pi isi air kt umh kwn dia 5 tong ni
bertabah la..sakit pinggang dia ngangkut air
biasa kalo kt umh mertua tkde air, aku blk umh parent kt gombak
tp gombak pn tk de air :(


brita sabtu aritu ni kt area keramat...ada pili awam berdekatan aeon setiawangsa
ramai la beratur nk isi air kn...rabu 9 sept katanya br pulih sepenuhnya


bila tkde air..order je la jwbnya


satay ayam & daging



vietnam spring roll dimsum


ada tgk fb penduduk update..certain tmpt dh ada air
tp kt umh pg ahad ada air kt paip luar je
walaupun halus jadi la bole tadah dari tkde air langsung



ingtkan kot ptg or mlm smlm dh ada la air dlm umh
sehingga pagi ni masih tkde lg...bertabah la
smoga cpt la pulih sepenuhnya


**lama btul tk update blog ...bz aku skarang..tp kt IG Mamatisya ada je update
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...