Followers MamaTisya

Monday, July 23, 2018

Majlis Pertunangan Jasmine

smlm ada majlis pertunangan adik ipar aku...
alhamdulillah smua berjalan lancar


suka tgk kek yg cantik ni


ankdara rasmi dlu sebelum rombongan meminang smp


pengantin lama :)


brg2 hantaran dr pihak perempuan 


rombongan meminang tiba lebihkurang 11.30pg

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on


sesi perbincangan antara kedua pihak



hantaran dr pihak lelaki


bakal mak mertua Jasmine


tahniah Jasmine...one step closer...insya allah majlisnya nextyear march 2019


perut pn lapar..moh ler menjamu selera


menu yg dihidangkan...ayam goreng berempah, gulai lemak daging salai, 
sayur campur, ulan , sambal belacan, buah tembikai


kuih muih ada serimuka durian, kole kacang, karipap pusing,
pulut kuning & rendang daging


mama & adik ku ngan bakal pengantin


tisya with cikcu


kaka ipar & adik ipar
8 month to go..smoga dieprmudahkan urusan



dengan sedara mara inlaw


gmbr ni sebelum rombongan meminang smp, 
awalnya die nk bergambar kt situ lpstu nenek dtg konon2 sarung cincin...
tergelak la malu ramai tgk

lps tu nenek tanya ada calon ke..
die tk paham ..calon tu apa mama..hehe

Ada gaya dpt menantu awal ni

Friday, July 20, 2018

28 Syawal ~ Surprise Birthday

hah sambung dr entry makan2 raya level aku aritu kn
selain makan2 raya..ada surprise birthday juga


chocolate indulgence dr Secret Recipe utk July Babies
tp sygnya aku tk sempat merasa


ni la antara yg di rai
fairuz izati ~12 Julai
julia ~ 14 Julai
nadea ~ 18 Julai


ari kejadian ms jamuan raya tu mmg jatuh btul2 date busday fairuz izati


cheese tart utk busday girl...yummmy


 

layankn video yg kwn2 sempat record..aku combinekn skali



sementara tgu tetamu dtg beraya...kita bergambar dulu


bila smua bekerjasama mendeco2 raya



masa jamuan raya aritu ..rmi yg color sedodon merah ni


hah pastu yg lain2 ada color sedondon pn layan bergambar juga


department aku 4 org je


posing2 lg sementara tunggu tetamu smp

A post shared by Amy Aril (@mamatisya) on




makan2..layan tetamu dtg beraya..posing2

ok abis dh update entry raya...nanti aku slow2 update entry Bandung plak :)

Ayam Kunyit sedap ~ Pak Lah Tomyam & Seafood @Kg. Melayu Subang


akhirnya smp jua aku kt kedai makan Pak Lah ni
sbb adik2 aku asyik la dok cite..sedapnya makan kt Pak Lah tp bkn nk bw aku skali kn


hah lapar tk korang tgk lauk pauk ni..nmpk simple je tp sodap uolsssss


aritu blk dr Bandung, aku tk trus blk keramat sbb esoknya keje kn
so dr airport trus ke umh adik aku kt shah alam..tido sana
so mlm tu adik aku ajak dinner kt Pak Lah yg asyik depa dok cite je kn..sedap...sedap
sbr je la aku mendengarnya..:-p 


menu utama kt sini ayam kunyit tu...mmg sedap...aku tgk meja lain pn ramai order menu ni
menu lain yg mkn aritu....sup ayam, kailan ikan masin...sambal cili tu pn sodap 


aku nk bg direction pn xreti tp kt kedainya kt tepi jln je
kt kg. melayu subang...adik aku slalu cite nk mkn sini kena bertabah menunggu makanan
sbb ramai org yg dtg & diorang mcm tk rmi pekeja
tp disebabkan sedap depa ni gigih la tunggu kn
tp aritu adik aku call order siap2..so aku smp aritu mmg makanan dh ada kt meja
so idok la aku lama menunggu

adik2 aku ni mmg dh byk kali la pi mkn sini...siap pesan kt aku
nk pi mkn sini kena bw kipas tgn sbb panas :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...