Followers MamaTisya

Thursday, November 26, 2020

Famous Amos Cookies new packaging


lama tk beli famous amos cookies...ni masa awal bln 9 aritu singgah beli
tgk2 new packaging dh...dlu2 kn plastik kecik je
kalini jenis ziplock packaging


Biasa set combo amik cookies + soft cookies tp kalini amik brownies


100g chocolate chips macadamia 
makin nipis cookiesnya


peanut butter brownies ...mmg fav ni



ni masa akhir bln 9, ingat nk repeat beli brownies tp tkde plak td.. 
So amik soft cookies tp ada yg chewy double chocolate chip je.. 


Cookies amik 200g (double chocolate chip pecan + chocolate chip macadamia
fav anakdara juga...selalu dia pesan soh aku beli



ni la set combo yg aku slalu beli
korang bole pilih cookies + brownies or chewy soft cookies

yg awal sept tu aku amik set combo 1....yg akhir sept tu aku amik set combo 2

 

Wednesday, November 25, 2020

wordless wednesday #471

 


shopping mall baru buka harini KL East Mall...lama dh tunggu..nanti bole singgah


laju adik aku share info store dlm KL East Mall....byk tmpt mkn best2

Masakan Thai sedap @Cafe Hostel Pantai, Kelantan


rindu kan nk jjcm..cptla berlalu covid19 ni ..nanti dpt la kita jalani hidup mcm biasa
tp smlm kes paling tinggi dh cecah 2188...selangor paling tinggi kes huhu
smoga kita smua dijauhkan la dr wabak covid19 ni

okla ni nk update etry jjcm masa aku blk  klate awal Jan dlu
fuh lama btul entry dlm draft kn..actually byk lg entry..sbr ye...pelan2 aku update


mmg lama dh tringin nk mkn kt Cafe Hostel Pantai ni
sbb ramai sgt ckp sedap2 kan..aku pantang dgr sedap mesti nk try :-p


disebabkan kedai ni viral, mmg ada baca ramai tunggu lama 
sbb meja penuh lps tu tunggu makanan smp lambat juga..almaklum la ramai kn
so aku dh ckp kt husband nk mkn sini kena sbr haha

yela kn tgu lama die bebel plak kn...nasibaik rezeki aku aritu pantas
tgk betapa panasnya time aku smp ni...kiranya kedai ni buka 3.30ptg
aku smp 4 ptg org dh ramai la...nasibaik dpt meja kosong


mcm2 menu korang bole pilih


air pn ada mcm2 juga pilihan


hah penuh meja kitorang..ni brp org mkn ni byk btul lauk kitorang order
almaklumla pg tu bfast lps tu tk lunch...mmg lapar la
kiranya late lunch, early dinner la ni..mmg kenyang smp mlm


ok gmbr dulu ngan makanan sebelum mkn


hah nmpk tk betapa panasnya..lps tu staff kedai dtg turunkan bidai belakang aku tu
redup la skit..br la tenang nk mkn kan



husband order kiwi laici...aku plak order teh beng madu
cuaca panas dpt air ni...sejuk tekak
anak dara tk suka minum air manis...mmg die minum air kosong je


ni antara menu yg ramai org order ~ siakap miang pla
sedapnya..ikan tu panas2 garing ngan kuah cicah tu...fuhhh mantop


ni lg 1 menu yg mmg aku nk try ~ daging harimau menangis
mmg sedap juga...puas hati la mkn..mula2 nk order 2 pinggan
nasibaik tk tamak...sbb order menu lain pn dh byk :-p


udang telur masin...sedap juga


tomyam campur sedap juga


kerabu sotong ni okla..tkde la sedap sgt


hah byk btul order ni kan...ni masa nk byr bil 
tk silap total aku mkn aritu dlm rm90++ ...tk smp 100 pn dgn lauk2 yg byk tu


masa ni kitorang dh nk blk dlm 5 lebih mcm tu...makin rmi yg dtg
tp rasanya skarang tk rmi mcm awal2 dlu...lgpn skarang ada limit kn sejak2 PKPB ni
sbb masa aku pi ni bln Januari sebelum start PKP
mmg dr lastyear org dok viral ramai org & lama tunggu berjam222
tp rezeki aku aritu mmg tklama pn dlm 15minit mcm tu
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
tp awal oktober aritu ada tgk tokey update kt IG dh tukar nama kafe ni
tp lokasi masih sama kalo korang pi waze Kafe Hostel Pantai
tp katanya akan pindah lokasi juga
apa2 korang bole tgk IG suwarinjindacafe
sbb kdg2 dia update kafe tutup 


SUWARIN JINDA CAFE
operation hours: 3.30 pm - 11.30 pm
buka hari rabu sampai isnin ( selasa cuti)
telefon : 014-2104995 / 011-10681821

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...