Followers MamaTisya

Monday, October 18, 2021

Blueberry Cream Cheese Pie & D24 Durian Mcflurry

 


Anakdara tak nyempat2 ngajak aku ke mcD hari jumaat aritu
 sbb dh keluar iklan blueberry cream cheese pie
risau takut sold out katanya ... sbr je la
dh la aku masih ngadap laptop br selesai discussion budget ptg tu
mmg takleh tgu esoknya ari sabtu or ahad..nk juga ptg tu
 

ingat masa awal2 keluar psl mcflurry ni..laju btul sold out
last makan thn 2018


like mother like daughter..dia ckp , 
mama... jangan makan lagi... icha nk snap gambar


mula2 nk drive-thru je..lps tu pjg sgt..tgk ada parking.
.so kita masuk dlm mcD la order sbb tkde ramai org pn


happy girl..dpt yg dia nak


 anakdara suka la blueberry cream cheese pie tu..
chocolate sundae tak lupa juga😋❤


kasi zoom skit..sendawa pun bau durian😆
bila keluar durian mcflurry ni

2 pie tu rm 7.97, durian mcflurry rm 7.99 & chocolate sundae rm 3.75
total smua rm 19.70


Friday, October 15, 2021

Kopi BTS ~ Vanilla Latte only RM3..murah betul !!!


utk peminat BTS pasti tk lepaskan peluang dptkan air ni kan
vanilla latte sedap juga la sbb tk la pahit 
mcm americano yg kopi BTS botol hitam sebelum ni


masa kt cashier nmpk sign ni
aku tnya kenapa murah rm 3...sbb aku tau harganya rm 11.90
kata cashier..yg ni dh nk expired lg 3 weeks gitu..so diorang clearance stock
suka la tisya bila aku belikan kopi BTS ni


ni la koleksi kopi BTS..yg botol hitam tu lama dh
yg botol gold ni baru


kasi zoom skit


utk peminat blackpink ada air pepsi ni
tkde la mahal mcm kopi BTS tu kan
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v

v

ni masa last year...kt aeon pn dh ada jual..
sebelum ni kt 7e je ada kopi BTS ni
masih frust sbb tk dpt lagi koleksi kopi yg ada gmbr taehyung (V)


yg botol hitam ni dia dh ada 3 koleksi la...ada gmbr  jungkook , jimin & jin 
kesian masih tk dpt koleksi gmbr taehyung (V)...dia peminat taeyung
 

Happy Belated Birthday Delisha Amani




cite balik kampung aritu..bila dh smua sepupu sepapat ada...
lps mandi manda kt private pool
kita celebrate belated birthday Delisha Amani


birthday girl yg suka melaram & suka bergaya
birthday delisha yg ke-7 tahun pada 24 sept aritu


birthday girl bersama family


birthday girl dgn kakak, abang & adik


birthday girl dgn Ciksu


birthday girl dgn Cicik & Inara
 

Thursday, October 14, 2021

Inside Scoop @ KL East Mall



ya allah cuaca panas btul lately.....dapat aiskrim ni sodap kan


ok ni cite bkn terkini..belum kuar dine-in lagi walaupun  aku dh lengkap 2 dos
husband kata nanti la dlu....ni masa bulan 4 aritu....
lps makan kat SERAI...kami singgah makan dessert plak
nk try lama dh Inside Scoop  ni tp baru ada outlet berdekatan iaitu kt KL East Mall


tkde org....tenang la nk mkn..ye la time ni dh malam
sbb kami kuar pn dh lewat ptg


disebabkan aku 1st time..so tanya la staffnya camne nk order
so dia terangkan la ...bole refer aku attach label ni
ada aiskrim, waffle, cake..so pilih la yg mn korang nk mkn


ada mcm2 jenis aiskrim...korang nmpk tk ada batang aiskrim tu


 kalau yg ada tanda bintang kt tepi perisa tu 
so kena add-on rm1.90


kiranya perisa yg ada bintang tu perisa premium kot hehe


ok ni yg aku order..2 scoop rm14.60
perisa yg aku pilih lotus biscoff cheese cake  & rocher
2 perisa aku tu bertanda bintang so kena add-on rm1.90 each
so total rm 18.40




happy girl...dpt juga keluar mkn2 walaupun mama bz
 hujung minggu kena ngadap report


muka penat  sebenarnya masa ni 
sbb memikirkan report tp nk juga luangkan masa ngan anak kan


ok kasi zoom skit..


mmg sedap perisa yg aku pilih ni :)


ni kek aiskrim


next time bole try waffle plak...okla moh la pulang

 

Wednesday, October 13, 2021

wordless wednesday #492




acara tahunan kembali lagi..
bertabah la 4 hari bermula harini 13 -16 oktober 2021
tp lps maghreb smlm air kt sinki dapur dh halusss
tp dlm toilet atas nasibaik masih ada air lagi



husband beli stok air utk minum..24 botol besar & 12 botol kecik


dulu2 bole tumpang umah mak bila tkde air
tp skarang umh mak pn dlm list gangguan air juga
jawabnya selagi ada bekas boleh tadah air
kita guna sepenuhnya

 

Tuesday, October 12, 2021

10.10 Promo ~ 6 Australian Beef + 6 Wagyu Slider Burgers




hah 10.10 ramai yg shopping online ke kt shopee  or lazada??
aku tkde shopping pn..cuma shopping makanan haha
aritu tgk ada promo ni...murah la only rm 59.99 dpt plak free 4 signature sauce
normal price lebih kurang rm 73++ juga la so jimat la kalo grab promo ni


aku order utk 9 oktober aritu... tinggal slot utk dinner je


yuuummmyy2222...ni dh kali ke3 aku order

korang kalo nk try bole tgk IG theoriginalsliders

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v





ni antara yg terjebak yg update kt aku...
yg tk update ada juga tu...stalker haha


 bila sedap mmg akan repeat order...nk plak ada promo murah kan


adik aku siap berpicnic sambil layan slider burger


pg smlm ada baki 2 ketul lagi :)
work from home ..time break pn dpn laptop

Monday, October 11, 2021

Kebenaran Rentas Negeri Berkuatkuasa hari ini 11 Oktober 2021


brita yg ditunggu oleh smua...alhamdulillah dh boleh rentas negeri
selamat pulang ke kampung korang...hati2 di jalan raya
tp kalau tk sihat...tangguhkan dulu perjalanan blk ke kampung
nk melancong pn bole....ke luar negara pn bole juga


ni masa tgk brita tgh hari smlm sblum pengumuman psl rentas negeri
hah LPT2 dijangka peningkatan hingga 43 ribu kenderaan setiap hari
ramai org pantai timur dok  kl ni



Bentong Bypass pn dh buka...hrp tkde la jammed saper2 nk balik pantai timur kan
aku tkde la nk balik klate dlm waktu terdekat ni
sbb parent aku kt gombak je...kampung mmg kt klate


digalakkan lakukan saringan sebelum blk kampung..
yela nk jumpa org tua yg dh lama xjumpa kan
sabah masih belum lagi utk kebenaran rentas negeri 
sbb katanya baru 65% yg dh lengkap 2 dos ...diorang tunggu sehingga capai 70%
sarawak plak kena ada beberapa syarat juga sblum korang ke sana
apa2pn stay safe smua 


smlm dinner tapau char kueh tiaw...lama tk makan
fav tisya ni...yg tkde sayur die punya...kena order size besar...kalo yg biasa tu skit je
dlu2 tk smp rm5. harganya.now dh rm 6 ke atas
bila tgk menu ni trus tringat time outstation Penang layan CKT Sg. Dua....yummmyyy


Thursday, October 7, 2021

Tea Time ..yummyy !!!


kemain meriah menu utk Tea Time weekend haritu
sure lapar kan..moh tgk menu yg ada


aritu kan aku order Kek Pisang 4  Benua..adik aku terliur
tp die soh order yg Kek Pisang 2 Benua (coklat + original)


aku order juga..kalini try Kek Pisang Chocolate Chip plak


takoyaki fav dari Chef Tako Gombak....adik ipar yg beli..ada original & spicy
Chef Tako ni byk outlet tp yg kt Gombak ni mmg tk kedekut
melimpah ruah sos dan fish flakes tu


takoyaki original


takoyaki spicy


Tauhu Anora adik aku kirim soh aku belikan 4 kotak


popiah basah adik aku bawa..gemok2 sodap


adik aku beli kt ampang...ni IG nya papapopia


akok pandan fav..adik aku soh aku belikan 7pack

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...