Followers MamaTisya

Monday, May 17, 2021

21-30 Ramadhan ~ Juadah Berbuka Puasa


salam uolsss....harini sure dh ramai kembali bekerja
ikutkan aku pn aritu tkde la nk sambung cuti
tp memandangkan aku kena abiskan cuti last year seblum bln 6
so aku cuti lagi la arini dan esok..so rabu baru masuk opis

citer raya nanti update...abiskan dlu entry juadah berbuka puasa 21-30 ramadhan yg lalu
sure ramai dh start puasa di bulan syawal kan...selamat berpuasa

 

21 Ramadhan : tomyam ayam + udang by chef husband,

bole mkn ngan nasi or kuehtiaw...MIl masak lala singgang, aku goreng telur dadar


22 Ramadhan: lama tk menu exotic fav aku semestinya lidah masak merah,

menu lain beli telur bistik, daging blackpepper & fresh orange

 

23 Ramadhan: mee goreng by chef husband, aku goreng ayam & wat sirap bandung

ayam part drumstick so tkyah rebut2 smua suka

24 Ramadhan: repeat lg nasi kerabu sani

 jarang husband request nescafe susu sbb die tk minum sgt air yg bersusu

biasa buat air teh o panas

nasi kerabu ayam bakar

25 Ramadhan: ayam masak merah aku amsak, MIL buat sup ayam & goreng tauhu  



aku 1 lauk ni pn dh cukup


26 Ramadhan: ada yg nk mkn kfc..ada yg nk makan nasi



repeat lg menu exotic aku...lps tu tomyam putih



26 Ramadhan : mak sedara husband dtg bagi buah mangga 
yg dipetik dr pokok yg dia tanam...gemuk2 btul buahnya


27 Ramadhan:  menu time mother's day aritu

husband buat miang pla, MIL buat kerabu mangga, aku buat ayam bakar sos thai 



28 Ramadhan: husband nk beli mcd tp pjg drive-thru sudahnya ke aeon beli burger king

nasibaik aeon dkt je ngan umh..mmg dh lewat juga la dlm kul 7.10 camtu kuar dr aeon

chocolate sundae tu sedap lg yg mcd punya compare yg burger king ni



29 Ramadhan: MIL masak asam pedas , daging & ayam goreng, kari terung 



husband plak beli sup tulang..yg best ada part lemak tu


30 Ramadhan: aku goreng hati+ limpa, ikan masin & budu + pauh

MIL buat sayur lemak


alhamdulillah syukur...bila rajin masak..bila tk rajin..beli je lauk pauk

thn ni tk byk sgt menu kuih...

Wednesday, May 12, 2021

wordless wednesday #485


30 ramadhan dh harini...tp mood raya biasa je la sbb since raya PKP kan
tp 20 ramadhan aritu shopping baju raya utk anakdara ni la

Mama, tak beli ke baju raya Mama? Takpe Mama pakai mana ada je 
mmg dh byk thn aku tkde bj raya...pki mn ada je



tak tau pn butik ashura kt melawati mall dh tutup, 
rupanya dh pindah ke wangsa maju dlm aeon big
nmpk sgt lama tk pi kan tu yg tktau 

pjg juga org beratur ms kitorang smp tu
nasibaik ada baju raya yg anakdara berkenan...dptla 3 pasang
bole la pakai juga utk raya haji nanti



ptg smlm keluar nk pi beli lauk utk berbuka...
husband nk cari sup tulang...lps tu nmpk org jual daging ni
rezeki la dpt 2kg daging...byk tmpt beratur pjg...ni pn dh last customer
rm 44 sekilo...nk dekat raya mmg mahal la kn...mak aku update smlm die beli rm40 
biasa daging ni kita bole dpt dlm rm 30++ sekilo

walaupun raya PKP, brg basah kena beli juga utk masak2 kan
selamat hari raya korang 

 

Tuesday, May 11, 2021

Rezeki Raya PKP 2021

 


aritukan ada share big bos bg goodiesbag raya
ini la isi dlmnya...ada beras faiza, kerepek ala2 muruku,
dan cookies tu tk sbr nk mkn sbb biscoff butter & tart nenas cube
tk lupa ada doa harian juga..tq big bos ..smoga dimurahkan rezeki selalu




pilih2 color yg mn suka..aku semestinya PINK :)


lastday keje selasa lastweek :) tp minggu ni masih bekerja dari rumah


biasa company bagi bubur lambuk pd staff tp thn ni dpt dodol


chocolatechip cookies dr cyana


acar buah dr bos dept


duit raya dr bff julia..tq juga kwn2 yg bg duit raya online utk tisya


ni pg td , tisya pi sekolah kena amik module PDPR




bertabahla smua bila PM umum PKP seluruh negara 12 mei - 7 jun 2021 smlm...
lps raya nanti pn kena byk work from home balik :( :( :(

Monday, May 10, 2021

#27Ramadhan ~ Menu sempena Mother's Day




3 menu sempena mother's day smlm
husband buat miang pla, MIL buat kerabu mangga, aku buat ayam bakar sos thai


biasa guna ikan siakap tp smlm ni husband guna ikan jenahak


ayam yg juicy bakar dlm air fryer..suhu depend pd air fryer
15-20 minit utk suhu 180-200




nk juga gmbr sos thai dlm lesung batu mcm kt IG khairulaming
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v



 


my Mama & MIL

 


anakdara suka edit gmbr

Friday, May 7, 2021

Surprise belated birthday ❤ musim PKPB


kejadian isnin 21 ramadhan yg lalu....walaupun April dah berlalu tapi masih ada surprise di bln Mei 
time lunch BFF Julia ajak pi surau tp sebelum tu dia ckp nk snap gmbr tp kt bilik blkng katanya cantik , pelik juga sbb biasa pg2 dh snap gmbr kt area tempt dia .. Tup2 ajak nk posing kt bilik blkng.. Follow je la ke bilik blkng, rupanya dila & cyana ready dlm bilik... SURPRISEEEE!!! mmg dr last week lg tgh stress ngadap  monthly report 😭 terkejut dpt surprise dr kwn2 yg sentiasa menceriakan suasana 😘  sebak btul 😭 nasibaik ada face mask, bole cover skit stress + nangis 😭😭


moh layan video behind the scene






2tahun berturut birthday jatuh bulan ramadhan
lastyear birthday musim PKP (3 ramadhan)...thn ni musim PKPB (14 ramadhan)


muka tgh tahan sebak juga lps tu nangis...nasibaik la kwn2 menceriakan hidup 
actually geng aku ada 6 org tp ada yg work from home kn
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v
v

v
v
v

v
v
v

v
v
v

v
v

v
v

v
v
v

video unboxing birthday gift dr bff Julia ❤ ❤ ❤ 





biasa dgr kain buruk kayangan kalo brg dr Norwex kan
tp aku dpt towel kayangan :)





tasbih digital



cute cake size 5 inci perisa chocolate nutella


TQ BFF Julia dgn pemberian hadiah birthday ni ❤ 
Semoga terus dimurahkan rezeki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...