Followers MamaTisya

Wednesday, September 27, 2023

wordless wednesday #586





lama tk makan Nasi Tiga Budak Gemok
skarang packaging dh cantik
dulu bekas bulat je...refer entry delivery lunch by tiga budak gemok
dkt box tu siap tulis asal usul Tiga Budak Gemok



dkt box tu dh warning awal2 ni....AWAS!!! 


hah nasibaik ada air dr Tealive - Passion Fruit Chia Seed


ayam kicap + sambal gesek + timun
aku mmg tk tahan pedas ..so sambal gesek tu mmg tk mkn la


korang yg nk try, skarang dh ada cawangan luar KL/Selangor 
spt di Johor, Penang, Melaka & Perlis
more info bole tgk kt  website https://tigabudakgemok.com.my/cawangan




alhamdulillah rezeki makanan & minuman opismate blanje
smoga dilimpahkan rezeki yg berpanjangan...Aamiin 

wordless wednesday #585




last 2 weeks dpt call dr Maybank Premier Wealth
nasibaik aku install apps Truecaller
yela skarang mcm2 scammer kn


nasibaik yg ni bkn scammer tp pd awalnya risau juga la nk jwb call
nk plak masa dpt call dh nk blk keje ....so rushing juga nk dgr explaination
esoknya aku call maybank tnya lebih details berkenaan Maybank Premier Wealth
tp sebelum tu sempat la aku google dlu sblum set appointment 


alhamdulillah dipermudahkan segala urusannya
kalau nk tau lebih detail psl Maybank Premier Wealth....bole la google
dkt kl/sgor hanya ada 16 centre shj 
yg bole berurusan berkenaan Maybank Premier Wealth




 **pagi ni aku tk masuk opis...kena attend kursus...

lastweek 2 hari...nasibaik this week 1 hari je kursus

esok khamis cuti maulidurasul...jumaat aku amik cuti...

so direct smp vkend la cuti pjg...happy working uolssssss

Tuesday, September 26, 2023

Nasi Lemak Kayangan



 dari Village Park Restaurant

kalau yg pernah makan nasi lemak ni 

sure tau brp harganya sbb tu aku kata nasi lemak kayangan :) 

lama tk mkn...entry last thn 2018 pernah update masa tu harganya rm 10++

 skarang harganya tk silap rm 13++


birthday girl yg taja breakfast nasi lemak kayangan tu 
sempena birthdaynya smlm




Red velvet cake dari Secret Recipe
br tau kt Secret Recipe dh ada size kek kecik camni
nmpk sgt lama aku tk pi Secret Recipe


mmg signature restoran ni ....nasilemak lauk ayam goreng
ada je lauk lain juga tp mmg ramai akan order signature dish ni

smlm aku puasa...so bawa balik nasi lemak kayangan ni
makan time berbuka puasa...alhamdulillah 

Surprise Birthday @Cabai Burung Cafe, Shah Alam



kalini ramai rombongan sbb ada surprise celebration birthday


kita dh call siap2 so senang la...smp2 tu menu dh ready
order Set P.Ramlee ni 4 set...1 set dlm 4-5 org bole makan
cuma kalini sayur je tukar kailan garlic


panjang meja kami...kita reserve siap2 sbb ramai kan


cekodok pisang order 2 set


cekodok udang pun order 2 set


birthday girl yg di rai

mmg depa dua ni tktau pun ada surprise birthday celebration ni 
sbb depa ingt makan ramai2 hari jumaat :-p
smp2 je kt cafe tgk2 ada birthday cake & poster blkng tu :)




actually Jazimah belated birthday (10 Sept)
& Izan plak advanced birthday (25 Sept) 


kek comel ni dari Gula Cakery 





double chocolate nutella cake ni mmg sedapppp...yummmyyyy


sebelum balik kita posing ramai2 lagi

 

Monday, September 25, 2023

Malaysia Thailand Halal Food Festival 2023 (MATHAF) @ Aeon Mall AU2 Setiawangsa



 Dh lama tak pi Malaysia Thailand Halal Food Festival (MATHAF) 
last pegi thn 2018 dulu kt Gombak...kalini dkt area umh kita singgah la..
lastday dh smlm...last week cuci2 mata kejap je sbb terlampau ramai org..
nasibaik smlm okla ,takla sesak sgt.. 
 


 Harga mmg sedia maklum la takde yg murah
kebanyakkan menu bermula rm 10 dan ke atas
5thn dlu dpt la harga bawah rm 10...skarang tkde la lagi
 tp tkpela skali skala kn, bkn slalu pi "Thailand" ๐Ÿ˜ 
moh layan gmbr2 yg sempat aku snap

















 

disebabkan meja full house...
kita dok je la tepi2 taman tu menikmati makanan yg di beli 


Kerabu Maggi Seafood rm 10


Banana Nutella Pancake rm 10




Coconut ice cream rm 10...toppingnya bole letak seberapa byk yg suka


haussss....nikmatnya dpt air sedap ni ๐Ÿ˜‹


Iced thai tea rm 8 each


Kerabu maggi seafood yg ni bawa blk utk husband & MIL


v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v



yg ni vkend sebelum tu dgn MIL tp sbb ramai sgt...so kejap je la tgk...
lgpun masa tu mmg pi dinner kt dlm Aeon

Friday, September 22, 2023

Hari Dialog Kemenjadian Kualiti Murid 2023



Salam Jumaat... lebat betul ujan pagi td
kembali bekerja setelah 2 hari attend kursus kt Kota Kemuning

ni cite last friday ke sekolah tisya ada 
Hari Dialog Kemenjadian Kualiti Murid 2023 
kiranya jmpa cikgu utk report card day



exercise kaki... naik turun bukit 
lps tu sambung naik tangga plak...kelas tisya di tingkat 2 

ikutkan plan awal husband je yg pegi
tp lastminit aku amik EL sbb husband kata dia sakit kaki
tp dia pegi juga cuma yg masuk jmpa cikgu aku je la


Ini budak suka tido dlm kelas ๐Ÿคฆ
tp result exam surprise juga , dia dpt top 3 dlm kelas
 cuma utk subject yg melibatkan kira2 (maths, account, add-maths)
 kena lebih usaha lagi ..next year dh nak SPM....
 nasibaik cikgu ckp Alya rajin juga bertanya bila tak faham 

Skarang syarat utk dpt sijil lulus SPM - wajib lulus subject BM & SEJARAH..
Zaman kita dlu2 BM je...Smoga terus cemerlang utk exam akhir thn nanti..Aamiin ๐Ÿคฒ 



Awal2 dia dh pesan, Mama no camera pls ๐Ÿ˜† 
Mama ckp setiap kenangan kena ada gmbr utk diingati ๐Ÿ˜ 
Nanti senang nk tgk throwback memories๐Ÿ˜… 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...