Followers MamaTisya

Tuesday, March 21, 2023

Awal tak kalut :) lepas tu ada rezeki lunch...alhamdulillah



masa cuti sekolah aritu 12 mac....kuar dgn ankdara
tgk2 ada baju raya dia berkenan..trus la beli
nasibaik yg dia berkenan tu ngam size ..dh la tgal 1 je 😘
shopping awal tak kalut


baju mak tkde xpe..bole je pakai apa yg ada 
color baju tu, tgu gambar raya nanti kita tgk ye


tgh shopping tu, adik lelaki aku call
katanya dia balik gombak nk bw parent aku mkn dkt
so dia ajak aku skali join la



cuaca panas kan...air fav semestinya teh ais la
tisya pun nk juga air manis...biasa dia minum air kosong je


alhamdulillah



aritu gmbr tisya ngan TokPa je..kalini ada Umie skali yg br blk dr klate


tq adikku blanja lunch aritu




Monday, March 20, 2023

Back To School sesi 2023/2024 ~ TISYA dah Tingkatan 4




Morning..back to school..sesi 2023/2024 
alhamdulillah form 4 sudah anakdara kesayangan...
masa minggu akhir cuti sekolah, Cikgu dh update, 
tisya dpt kelas ALIRAN AKAUN sama mcm Mama dulu... All the best 


Smoga dipermudahkan segala urusan, berjaya dunia akhirat ..Aamiin
TQ semua yg sentiasa mendoakan tisya 😘 

Mak2 gtu la ...extra emosi kan....walaupun anak dh besar form 4 
tp masih sebak bila 1st day start sekolah...tisya dr tadika smp form 1 ,
Mamanya cuti 1st day start sekolah tp lpstu pandemic kena pdpr 
so xde dhla cuti bila start sekolah ....
 skarang dh 16thn still rasa dia kecik lagi ..cpt masa berlalu...



pagi td ayah tisya yg hantar ke sekolah 😘 alhamdulillah masih sekolah dekat 
walaupun ayah nak anak dia ke asrama ...Mama belum ready utk melepaskan 
#MamaAlwaysTouching #anakperempuanseorang


arini back to work setelah lama tk masuk opis since 8 mac 2023...
jln pun jammed pagi td...8.10am smp opis
lama tk on laptop...tenang cuti...kalau tk, dlu2 cuti pun kena ngadap keje

Monday, March 13, 2023

i'm back from Sabah

 

happy working korang...
entry aku smua auto publish sepanjang aku bercuti ni
will be back working nextweek 20 Mac


8 Mac ~ gmbr wajib sebelum boarding...lama tk jejak KLIA kan

last fly dr KLIA time holiday ke Bandung Indonesia 2018


time pegi dr KL ke  KK masa nk landing tu
 tk brp smooth, terhentak kuat juga


happy bila naik flight dpt window seat :)

 cantik pool view ni...kebetulan nmpk ✈️ AirAsia lalu..sempat capture
skarang dh renovate baru lebih cantik dr dulu


time balik dr KK ke KL alhamdulillah smooth landing


10 Mac ~ tiba di KLIA....lama tkde gmbr dgn troli airport kn
brg2 byk tu bkn aku punya...opismate yg byk shopping
aku tumpang bergmbr kt troli dia je wat kenangan :)
v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v

v




paling rindu kalo ke sabah...dpt mkn lobster


rezeki dinner dpt mkn king lobster masak butter cream...sedapppp sgttttt



throwback gmbr aku dgn lobster...yg ni lagi besar la
ni dkt tawau outstation Feb 2013



Friday, March 10, 2023

Surprise birthday @ Hadramawt Kitchen, Shah Alam




Kisah 22 Feb ~ bbirthday boy katanya nk makan Nasi Arab , 
Bos kata jom ke Hadramawt...laju je smua siap2 kan bila bos ckp tu :-p


geng gegurl yg ada


pelbagai jenis air depa order
watermelon juice, bomb juice, coke, & barbican 


pjg meja geng lelaki


mix grill kebab (ada beef, lamb & chicken)
sebelah tu roti lembut namanya rateb bread
yg atas tu mullawah bread cicah dgn fahsa lamb
yg dlm bekas batu hitam tu namanya burmah lamb..sedap
sebelah tu greek salad 



set nasi arab mix lamb & chicken
set ni utk 4 pax tp kami geng pompuan mkn 6 org tk abis pn sbb byk


dessert arab namanya Masoub ...sedap juga dlm tu rasa isi pisang
topping tu creamy ada kismis & almond + madu
v
v
v
v

v
v

v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




carrot cheese cake utk birthday boy


birthday boy terkejut tiba2 ada nyanyian lagu πŸŽΆπŸŽ‚πŸŽΌπŸŽŠπŸŽ‰
tgk kt video kt bwh ni
 

Thursday, March 9, 2023

Vanilla Ice Blended & Cookies n Cream Ice Blended ❤❤❤



Lama tak minum ice blended fav ❤ 
redeem points skali sebelum expired end March 2023


Vanilla Ice Blended & Cookies n Cream Ice Blended ❤❤❤


kami berdua mmg pencinta ice blended di Coffee Bean
cuaca panas, dpt minum ice blended fav ni, sejukkkk tekak
 

Wednesday, March 8, 2023

wordless wednesday #561




salam uolsss....pagi ni aku fly...outstation ke Sabah (8-10 Mac)
lps tu balik dr outstation, aku cuti direct smp 17 Mac
so korang jgn rindu aku tau :)


lama betul tk naik Malaysia Airline ✈️
yela outstation skarang aku slalunya naik Firefly je 
6 thn juga la tk ke Sabah bah :)




ni video aku kt airport Subang time outstation Kedah Dec 2022
tp feel2 mcm pegi bercuti :)
rindunya nk holiday overseas.....since pandemic tkde fly ke mana2

Tuesday, March 7, 2023

Dapor Che Lah @Sekyen 13, Shah Alam





kwn aku ada suggest Dapor Che Lah...moh ler kita try


ruang restoran besar ...sesuai kalau yg nk buat gathering 
kami bertiga je tp dok meja besar πŸ˜†



Kt sini ada masakan kampung tp kami order menu goreng2


menu kami





Sirap Bandung & Teh Ais..rm3.50 each



Kuehtiaw KungFu rm 13.90



Nasi Goreng Kampung rm 12.90



Nasi Goreng Daging rm 13.90


menu aku tu sedap...menu nasi tu biasa2 je la kata diorang
nanti bole dtg try masakan kampung plak

 

Monday, March 6, 2023

Saturday with TokPa ❤ ❤ ❤



sabtu aritu blk gombak...jalan jammed menghala Tol Gombak
ramai yg nk pi holiday/ada kenduri kawin/balik kampung cuti sekolah kan 
kami balik kampung dkt je 😁


tisya ajak TokPa lunch tmpt fav


last dtg mkn sini dgn husband Dec 2022 
lokasi baru tk jauh pun dr tmpt lama
lebih luas la tmpt mknnya...meja pn byk ..yg penting tak panas


fav teh ais..cuaca panas dpt air sedap...nyaman tekak


order 2 set nasi sup + daging bakar + telur dadar
lagi 2 set biasa tanpa telur sbb telur tu besar


tisya with TokPa...Umie tkde balik klate dgn adik lelaki aku


Along & Adik Bongsu


set nasi sup + daging bakar + telur dadar rm 9
kalau yg biasa tkde telur dadar hanya  rm 7 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...