Followers MamaTisya

Friday, December 1, 2023

Individual Set Lunch @ Cabai Burung Cafe, Shah Alam


 

hari rabu lepas kami ke Cabai Burung utk kali ke-3
kalini order Individual Set Lunch


kami pilih ayam masak merah, ayam masak lemak,
ayam sambal cabai burung & daging salai masak lemak


set individu ni ada skali nasi + ulam + sambal belacan


bawa staff jitra lunch sini..kebetulan dia ada meeting dkt HQ
biasa dia lunch kt cafe opis je tp aritu cafe opis tutup
so kami ajak la lunch kt luar


kalau dtg ramai2 bole amik set family ni 
kami 1st time aritu mkn bln  Ogos....bln Nov dh naik harga 


yg sayur ni kami add-on


pilihan air


so ni lunch menu kami..actually lauk ayam sambal cabai burung ada petai
so kwn sorg ni tk mkn petai...minta tukar la menu ayam masak merah...tp dlm gmbr tkde 
lpstu add-on terung bercabai
air pilihan sirap ais, teh ais, sirap bandung & sirap limau



kebetulan 29 Nov aritu ada geng share psl pakai mafla 
sebagai tanda solidariti untuk rakyat Palestin di Gaza


sempat la juga gmbr kami posing bersama mafla Palestine ni




Thursday, November 30, 2023

Kena scam :-p

 



kisah hari isnin...time nk blk whatsapp husband update hujan kt opis
so ingt nk tapau je la menu berbuka puasa sbb dr mlm ahad air kt dapur slow 
gara2 monyet pi rempuh batang paip kt bumbung smp patah
 nasibaik dh setel org dtg repair & chef husband ckp dia nak masak chicken chop
cumanya nk goreng tu , die tanya aku rajin ke tk :-p



tp sbb ujan lebat so 6 lebih juga aku smp umah
tgk2 die tgh goreng dah 
 tp kena scam chicken breast instead rupanya πŸ€ͺ 
sbb biasa chicken chop yg boneless tu mmg aku ok :-p



anyway TQ  Chef Husband...
walaupun dia tau wifenya tk suka sgt part yg byk isi ni
tp bole je mkn  utk berbuka puasa :-p


korang suka ke ayam kalau part isi???
aku mmg pilihan pertama semestinya part drumstik...
part isi ni last skali kalo dh tkde pilihan :-p

Nak pegi tempat lain tapi.....




Biasa kalau hari Jumaat kami suka cafe hunting, 
 aritu bff julia share 1 cafe kt Bukit Jelutong nk layan dessert or kopi2 
 bila smp ke lokasi, tgk tk menarik plak dessertnya... 
 lps tu nk order menu lain mcm byk tk available 

 sudahnya tak jd la kami mkn situ...nama cafe yg kami nk pegi tu lupa dh
al-maklumla time ni  kejadian bln Ogos aritu :-p

 

sudahnya pegi cafe yg kami dh biasa mkn..

ni kali ke-3 ke One Serambi Cafe

konon2 nak layan kek je tp lain plak di order

mango frappe rm 16.85

chocolate frappe rm 16.85

grilled chicken with white sauce rm 27.90

buffalo wings with tartar sauce rm 23.90

cafe ni tutup hari isnin

more info visit IG oneserambicafe

Wednesday, November 29, 2023

wordless wednesday #595

 




Bila 2 beranak request menu Italian ..
mamanya terpaksa mengalah....mama nak nasi πŸ˜†
menu brunch weekend tp kalini kuah asing tk campur trus ngan spaghetti


resepi bole tgk link


Juala Jumbo Ariani

 



Kisah jumaat lps...ada Jualan Jumbo ARIANI
dulu lot kedainya kecik yg dkt area Jakel yg terbakar tu kt seksyen 7
yg tmpt baru ni seksyen 7 juga cuma depan skit je dr lokasi lama .....lebih besar 


so korang peminat ARIANI bole la grab ....promo smp 3 Dec 2023
di smua cawangan berdekatan....more info visit IG galeriariani


sakan depa shopping...aku pemerhati :-p
aku belek2 juga la tp yg aku berkenan tkde plak size beso ..yg ada size kecik je
utk baju2 tu ada buy 1 free 1..ada rm 50, rm 150
tudung pun ada diskaun juga tp jenis kain licin 
aku tk reti sgt pakai kalau kain licin...nanti muka jd bolatttt :-p



hasil yg di bawa pulang....ketuanya yg paling beso paperbag itu :-p
kayangan belaka depa...aku je marhaen :-p

tp aritu kata depa lama tgu bila time byr sbb ada problem ngan sistem
kena kira manual sbb ada yg tk masuk dlm sistem harga promo
bertabahla kan....tp bertabah lg aku yg menunggu depa shopping:-p



Tuesday, November 28, 2023

Surprise birthday cake utk Birthday Boy & Girl




jumaat lepas ada surprise birthday cake
utk 2 org geng opis sebelum kami pulang


actually yg birthday boy tu tk brp jadi surprise
 sbb time kitorang tgh nk amik kek kt pantry, die nmpk :-p
tp yg utk birthday girl menjadi surprise sbb die kan kami dh rai sebelum tu
dia tk sangka ada lg suprise kek...haha

bole tgk video kt bwh ni kejadian surprise tu






wajib posing sebelum makan :)

anyway Happy birthday Kasuma (24 Nov) & Aqilah (23 Nov)
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v


birthday boy order roti canai telur utk bfast ...aku tlg bancuh nescafe susu


nasi goreng daging ni ada opismate bangunan sebelah bagi
dpt la rasa sorang sesudu dua :-p


lunch plak birthday boy soh kami order
nasi kakwok & sirap bandung hijau 


tea time ada plak yg blanje 4Fingers Crispy Chicken 
sempena anaknya khatam hafazan al-quran 30 juzuk....alhamdulillah
1 box tu ada 18 pcs (wingettes + drumettes) total ada 72 pcs 
& cheezy loaded fries


red velvet cake by cakerykitchen
ice cream cake by myinsidescoop
 

Monday, November 27, 2023

Lama tak lepak malam minggu







cite vkend yg cuti pjg deepavali aritu
sambung plak ngeteh kt NZ Curry House Wangsa Maju ni
lama tk lepak malam minggu



lama tak lepak mlm minggu ...Tisya & cousin pun lama tak jumpa..
dh alang2 si kembar balik dr asrama, dpt la bdk2 ni luangkan masa seketika

anak buah yg bergaya dgn spek tu, mmg suka melawa




mkn sharing2 je sbb dh kenyang early dinner kt Restoran Homst
ada cheese naan, ayam tandoori, maggi goreng, roti canai
tp bdk2 ni jp2 tambah plak...lpr lagi...yela nyembang geng2 dia cpt lapar :-p


semangat btul ank buah sorg ni...11 kg beratnya.....baru 9 bulan
die nk gelongsor je...payah nk snap gmbr :)


 

Friday, November 24, 2023

Surprise lunch for birthday girl @ Dapor Che Lah , Shah Alam





smlm ada surprise lunch utk birthday girl


kami pilih tmpt di Dapor Che Lah , Shah Alam
kali ke-4 dh kami pernah mkn sini
kalini sbb ramai so meja kami kt tingkat atas



skarang ada menu baru set talam ni
sebelum ni order lauk2 masakan kampung ala carte
bole tgk menu di entry INI


kami pilih Set Talam Daging Masak Lemak
ada ayam kampung goreng, ikan pekasam, kerabu taugeh, telur masin,
daging masak lemak, ikan goreng,  ulam, sambal belacan, keropok
lps tu kami add-on ayam goreng kunyit



Korean Bento Cake perisa chocolate by somethingis_baking
cute miut je cake ni...kecik tapak tgn je 


alhamdulillah



Happy birthday Aqilah πŸŽ‚πŸŽˆπŸŽŠπŸŽ‰
 Semoga sentiasa dibawah lindungan rahmat Allah SWT, 
dikurniakan keberkatan dalam gandaan umur,
 dikurniakan kesihatan yang baik 
serta diperluaskan pintu-pintu rezeki....InsyaAllah, Aamiin



bersama birthday girl...baru 29 thn 



cookies ni dpt lps byr bil ...alhamdulillah


Thursday, November 23, 2023

Bila mengantuk.....

 



aku kalau ngantuk mmg bancuh kopi kt opis
baru segar mata ...tp aku bkn pencinta kopi
skali skala bole la minum
kalo minum pasti aku tkleh nk tido awal malam 



ni kisah lastyear , ada bos bagi sudu kayangan ni
die mmg kalau buat kopi guna sudu ni...aritu hilang sudunya so dia beli online kt shopee
katanya tkkan nk bli 1 je so die beli extra...yg extra tu dia bagi la geng2 aku 


rasmi sudu kayangan kacau kopi radix..time ni kat bangunan lama 
sebelum kami pindah bangunan baru aritu



skarang kn smua tgh boikot, mmg kosong je la...
gmbr kelmarin aku snap ni 
time lunch kt vivo pizza tu opposite dgn starbucks





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...