Followers MamaTisya

Monday, October 31, 2022

Cara Mudah Tukar Kad Debit Maybank thru Mesin Kiosk



Dh penghujung Oktober baru tringat, 
debit card kami suami isteri dua2 sama expired bln Nov 2022..
nasibaik ada kiosk terdekat utk replace expired debit card ni .
tk smp 1 minit setel dpt debit card baru...


korang yg belum tukar cpt2 la..nanti kad lama takleh guna
apply online pn bole,pi kaunter bank pn bole tp guna kiosk ni anytime pn bole.
pantas ..tk perlu time opis hour tp bukan smua branch Maybank ada kiosk replacement ni.. 
korang bole check kt website M2U list branch terdekat yg ada mesin ni



caranya senang je...masukkan debit card lama lps tu ikut je instruction
jgn lupa bawa IC juga utk pengesahan
tk smp 1 minit setel dpt kad baru...expired debit card baru bln ogos 2028


kalau apply online, kad baru akan di pos ke rumah tp dlm masa 9hari
so mmg aku suggest guna kiosk la lebih pantas
kalau nk kena p kaunter bank kena opis hour...kt kiosk ni mlm pn bole



Cuaca panas smlm....On the way balik, singgah speedmart jap beli eskrem fav πŸ˜‹
 

Friday, October 28, 2022

Farewell lunch @ Restoran MUSE, Plaza Shah Alam




sebelum cuti deepavali aritu, ada farewell lunch di  
Restoran MUSE, Plaza Shah Alam


meja dh booking siap2 utk 20 org


kami yg awal sampai


view dlm restoran



restoran ni menyajikan pakistan food 
so menu yg sempat aku snap gmbr spt chicken briyani, beef  & chicken kebab
chicken tandoori, chicken curry, cheese naan original,
garlic cheese naan, kuah dhal, salad
air order dlm jug utk watermelon juice & mango lassi 
ada yg order coke float 


yg di raikan MAKWE...kiranya belated farewell bersama big bos
sbb time MAKWE last day sept aritu big bos tkde
tu yg Oktober set date baru utk mkn2 ni


kami je dlm restoran tu...mmg riuh la

 


yg sorang tu tk ingat date farewell
 tu psl die lain color dr org lain :-p



MAKWE dgn big bos


sebelum bersurai, bergambar beramai2
sebahagian staff dr team division kami

 

Thursday, October 27, 2022

Pergi BALI balik hari ...memang best ❤ ❤ ❤



kemain pegi BALI balik hari kan:)
actually aku ke Ole Ole Bali nk celebrates busday husband


tk dpt ke BALI...kita pi restoran BALI pn ok...feel2 kt BALI :)
suka decoration dlm restoran ni...nice


hah kena tulis apa plak tu
actually ada menu FREE utk birthday boy
so syaratnya kena tunjuk IC dan tulis details nama la
lpstu bila makanan smp, staff restoran snap gmbr birthday boy dgn menu FREE tu


Watermelon Juice rm 11 
Calamansi Juice rm 15


busday boy bersama menu FREE
Nasi Campur namanya...harganya rm39 jimat la sbb dpt FREE :)


Nasi Campur  ~ Nasi Sela , Grilled Prawn, Squid,Fish, Beef Rendang, 
Sambel Matah, sambal Terasi, Rempeyek , Lawar Kacang


busy btul busday boy ...jp2 kwn cal time busday...msg kt whatsapp sudah la :-p


menu anak dara ni kira share ngan aku...sbb portion nya mmg byk
Siap Bumbu namanya rm 36


Siap Bumbu ~ Nasi Kuning, Roasted Chicken, Sambel Matah, 
Sambal Terasi, Rempeyek , Lawar Kacang



Sop Buntut rm 18 ....dlm sup tu ada nasi impit juga, cicah dgn garlic bread


alhamdulillah kenyang

Portion set nasi tu mmg byk so kami order 2 menu cukup la
nk tgk menu lain, ada aku share kt entry celebrates busday BFF
kiranya ni kali ke-2 la aku singgah Ole Ole Bali @KL East Mall




v
v

v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v





Penutup wajib la ada dessert.. 

Pisang Bakar bersama Aiskrim Vanilla rm 18πŸ˜‹ 
yummy tummy ❤


walaupun birthday boy bukan suka sgt manis2 
tp takpe wifenya tlg abiskan πŸ˜… 





sempat juga posing2 dekat sarang burung ni :)


korang kalau nk dpt free menu ni
pastikan pegi pada tarikh birthday
tp tk sure smua outlet ke dpt FREE utk birthday
so korang kena tanya la dlu
yg aku dpt FREE ni kt outlet Ole Ole Bali @KL East Mall

Wednesday, October 26, 2022

wordless wednesday #542




Rezeki di kala ujan lebatttt....TQ Adikku ❤ 
Lama tak makan menu exotic~Lidah Masak Merah πŸ˜‹


walaupun hujan lebat ahad aritu tp air tetap order ais :-p
thai iced tea


 

Tuesday, October 25, 2022

Classic Butter Cake with Cheese Frosting





Classic Butter Cake with Cheese Frosting by raco.buttercake_shahalam


tk silap ada 2 size..yg ni size small


mmg sedap butter cakenya...nk plak ada cheese frosting tu
 





actually kek sedap tu bff  dila yg bagi 
sbb masa tu aku sakit kepala lain mcm lps bfast pagi rabu....
esoknya khamis masih sakit..doktor bagi 2 hari mc (khamis dan jumaat) soh aku rehat...
kira rehat pjg la sebab bersambung dgn cuti deepavali kn

Wednesday, October 19, 2022

2 kali lunch di Richiamo Coffee @Seksyen 13, Shah Alam

 


bln 8 aritu cafe hunting ke Richiamo Coffee 


pastries & kek ada juga


order menu di kaunter & byr
die bagi alat ni, bila menu dh ready akan vibrate alat ni


Spaghetti Carbonara rm 13.90
Nasi Daging Masak Hitam rm 13.90

Biscotti Vanilla Iced Blended rm 10.50
Salted Caramello Chocolate Iced Blended rm 10.50
ice blended tu kalo nk whipped cream kena add-on rm2.50

bila tgk menu ice blended rege tu kira murah la...
rupanya blum termasuk whipped cream
kiranya rm13 tu standard la...
sebelum tu aku ckp kt bff, murah juga ice blended kt sini sbb bkn belas2
rupanya blum add-on whipped cream :-p







outlet Richiamo Coffee ni byk juga la
yg kami pi ni dkt seksyen 13
more details visit IG richiamocoffee
aritu tgk JJCM TV3 ada keluar juga tk silap oulet kt Sentul
besar outlet sana...yg aku pi ni kecik je

v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

vv
v

v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v




bila menu kena ngan tekak ...bole la repeat
smlm singgah utk kali ke-2 ..kalini bertiga πŸ˜‹


kali ke-2 aku makan menu Nasi Daging Masak Lemak Cili Padi rm 13.90

dila order Spaghetti Bolognese rm 11.90

julia order Nasi Asam Pedas Ikan Tenggiri rm 13.90



aku punya ~ Hazelnut Chocolate Iced Blended rm10.50
julia ~ Biscotti Chocolate Iced Blended rm 10.50
**add-on whipped cream rm 2.50 each
dila ~Hot White Mocha rm 9.00

ada kejadian semasa dila amik ice blended kami di kaunter
licin tray nya trus terbalik & tumpah...jwbnya kena order yg baru
yg kali ke2, staff dia yg antar ke meja
risau gamaknya kn jatuh lg air




dila tapau hot latte sbb ptg dia ada meeting smlm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...