Followers MamaTisya

Wednesday, March 31, 2021

wordless wednesday #481

 


ikutkan smlm aku cuti ada urusan dgn developer rumah
tp sbb bos inform time weekend aritu, selasa kena masuk opis sbb ada presentation
so terpaksa la aku cancel cuti ..tukar harini la cuti...


smlm aku buat presentation psl pivot table...aku pn br blajar psl pivot table ni
ada byk juga nk kena add on dlm report...fuh dkt 3 jam presentation smlm
next nk kena buat presentation utk big bos plak


wordless wednesday #480


kejadian smlm dlm 10 pm....huhu
dh tk bole login tu aku uninstall....lpstu install balik
still tk dpt security code
tu yg guna handphone husband login lps tu tukar password
nasibaik lps tu ok, br dpt security code

hrp IG mamatisya baik2 aje...sape la punya keje ni kan

Friday, March 26, 2021

Salam Jumaat...alhamdulillah dipermudahkan segala urusan

salam jumaat....cpt rsnya dh nk masuk april kan
smlm cuti byk urusan yg perlu disetelkan.. 
Suntikan imunisasi HPV..urusan di tabung haji dan di bank rakyat



1st time smp sini..besar juga


last year 1st dose , nurse dtg kt sekolah
musim covid ni utk 2nd dose kena pegi buat injection kt Klinik kesihatan KL



Anakdara nervous , nk plak guard masa nk masuk tu ckp jgn nangis tau 


daftar dulu sebelum masuk...
.mmg ada sign khas utk suntikan yg sekolah ni


 lagi dia berdebar sbb Mama tkbole masuk teman..aku kena tunggu kt luar


 tp alhamdulillah tk nangis cumanya dia ckp sakit.. 
aku ckp blk rumah rehat, jgn tgk handphone



lps tu pegi Tabung Haji Jln Tun Razak


urusan buku akaun tabung haji..tukar hak penjagaan



lps tu semak daftar haji...ikutkan husband dh daftar haji masa awal dulu lagi
tp katanya tkde update dlm system..terpaksa la daftar semula


setel urusan di tabung haji..ke bank rakyat plak
sbb kena tukar akaun nuri yg kanak-kanak tu ke i-saving
sbb sebelum ni aku dh pegi tp tk bw tisya
so katanya kena bw ank skali


time berurusan ni alat scanner ic tu mcm problem 
tkleh detect ic..lama juga la tunggu...
tapi alhamdulillah akhirnya dpt juga setel segala urusan smlm
penat juga dr pg smp ptg kt luar
sbb urusan kaunter mmg limited bila musim pkpb ni 

Wednesday, March 24, 2021

Buy 1 Free 1 Chomel Hazelnut Ice Blended




sabtu aritu kopi2 ngan ankdara
redeem point sebelum berakhir mac...lps tu ada promo 
Buy 1 Free 1 Chomel Hazelnut


Chomel Hazelnut Ice Blended
anak dara nk kek so order ~ Nuts about You
cake ni gabungan chocolate & peanut


ni la promo nya...tp extend smp arini 24 mac tau
so kalo korang nk try bole la ke Coffee Bean



mother daughter time :)


air nama CHOMEL utk kami yg chomel :)





Friday, March 19, 2021

Sandwich sedap dari @sohosandwich




dh lama aku nk order sandwich dari @sohosandwich 
tp 2021 br dpt order...slalu tgk kwn2 yg order


dlm pukul 9pagi delivery smp..
english breakfast gitu layan premium sandwich ni kan


steak & cheese sandwich rm 12


salmon sanwich rm 13

so plus delivery rm 3 total rm 28
 



mmg sedap..bole repeat order lagi...
.roti tak lembik..certain sandwich bila beli rotinya lembik
ni inti pn xkedekut, salad rangup...
ada mcm2 jenis sandwich yg bole order

Mesyuarat Bersemuka Dibenarkan berkuat kuasa 5 MAC 2021


smlm 1st time ada meeting bersemuka bersama pihak luar
biasa meeting thru online je kan
so kena pastikan mengikut SOP yg ditetapkan


limit 7 org mengikut keluasan bilik meeting


jgn lupa sanitize sebelum bermula mesyuarat dan selepas abis mesyuarat



kuih muih utk yg join meeting

Wednesday, March 17, 2021

wordless wednesday #479


apply 10 mac 2021 aritu..approve dlm masa 5hari bekerja..
tp 11 mac 2021, aku check m2u duit dh masuk...alhamdulillah

 


utk yg nk apply bole klik link di bawah
permohonan baru akan tamat 30 jun 2021



so nanti korang bole tahu la brp korang akan dpt amount 
depends pd baki akaun 1 kwsp korang



guna la duit yg dikeluarkan sebaiknya ...
kita pn tk tahu apa akan berlaku dgn keadaan skarang
ada yg kena berhenti keje..ada yg kena potong gaji
smoga allah permudahkan segala urusan kita ...Aamiin....


Wednesday, March 10, 2021

wordless wednesday #478

 

Kerja sampai bila tak abis kan.... gmbr ni candid by bff isnin aritu




work from home bz...work in office bz
tp dpt masuk opis okla skit..tak la stress dok umh kn
 

Tuesday, March 2, 2021

1 March 2021 ~ kembali bekerja setelah 4 bulan work from home


smlm aku dh start masuk opis...sbb ada kuota tambahan
aku request kt bos nk masuk opis isnin smp khamis..
so jumaat je la aku work from home


gmbr wajib ootd cermin :) lama tk ootd kan 


rindu workstation


kitorang mmg antara yg terawal smp


breakfast tapau nasi berlauk...teh ais bff aku bawa


tgh hari ke bangunan sebelah antar dokumen 
mmg kena guna payung...panas wei


bff dila pn kj juga smlm..die kan bangunan xsama ngan aku & julia...moh ler wefie


hah byk brg kt tgn tu..ngan dokumen..lps tu nasi lagi


lunch mmg company sediakan utk yg masuk opis
so tk perlu kuar mkn kt luar


ikutkan bole je blk awal pukul 4 tp bila dh masuk opis , mmg mcm2 nk buat kan
nk plak smlm bos aku pn masuk opis ada diskusi ..tk dpt la blk awal hehe
apa2pn happy sgt dh bole masuk opis ni
sbb dh lama tk drive jauh dan dh stress work from home kan
smoga allah permudahkan segala urusan kita...aamiin...
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...