Followers MamaTisya

Wednesday, January 26, 2022

wordless wednesday #502


sunday date with BFF


laparrrr balik tgk menu2 ni


celebrates birthday dila.....yummyyyyy

wordless wednesday #501

 



still slow pagi ni
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


ni kisah smlm..psl connection juga




Tuesday, January 25, 2022

rezeki dinner western ...alhamdulillah






lps mkn Cafe Jeliro Sengoti, aku balik gombak
tp malam tu blk keramat aku tumpang kete adik aku
sbb husband aku tk ikut blk gombak, dia pi umh pakcik kt hulu langat ngan MIL
so dh alang2 adik aku nk antar...die ajak dinner kt kedai fav area umh aku


sementara tgu makanan smp..kita posing dulu


hp aku dh abis bateri so smua gmbr dinner ni guna hp adik aku
kita testing guna hp Redmi Note 10 Pro


menu aku , tisya & ana
grill chicken chop ..skarang ayamnya makin kecik



air fav aku mangga susu


adik aku order lamb chop


jus mangga & jus tembikai


adam & aisyah order nasi goreng cina


tk lupa telur dadar + sambal belacan

menu nasi tu kt Barakah Pattani Tomyam
yg menu western tu Arima Classic ....sebelah2 je kedainya

tq adikku blanje dinner aritu

Monday, January 24, 2022

SANTAN by Air Asia @ Aeon Shah Alam Mall





Lunch jumaat lps kami try cafe baru 💚 
SANTAN by Air Asia...tak dpt fly naik AirAsia✈️
 kita pi makan kt cafe je la menu Nasi Lemak Pak Nasser 😆 



ni la menu yg bole korang pilih..nak combo or ala carte pn bole


konsepnya order di kaunter dan trus bayar...
lps tu baru diorang hantar makanan


sementara tgu makanan, bff posing dulu dgn birthday girl


jumaat lps 21 jan 2022 birthday dila
menu lunch di taja oleh julia



ada menu yg order set combo..ada juga yg order ala carte
kalau yg combo mmg dh termasuk air


signature dish Nasi Lemak Pak Nasser...
menu sal ~ nasi lemak ayam goreng berempah + sambal sotong



menu julia ~ nasi lemak ayam goreng berempah + salted egg prawn


kasi zoom air yg kami order...thai milk tea, calanmansi asamboi & pandan cooler


menu aku ~ indomie + chicken rendang....
aku nak beef rendang tp katanya sejam kena tunggu


menu makwe hanym ~ indomie


menu dila ~ salted egg prawn burger + sweet potato fries



dh abis makan..dok borak2 lg...lps tu add-on lagi sweet potato fries ni



gengJ tak cukup korum sorang lagi 
sbb masa time lunch dpt panggilan ada kematian di kampung


moh ler pulang ke opis...birthday girl mmg cuti 

outlet SANTAN by Air Asia ni byk juga ..more details visit IG santan.asean
so kalau korang rindu lama tak naik flight Air Asia..bole la pegi makan kt sini


Friday, January 21, 2022

Menu Klate sedap di Cafe Jeliro Sengoti



ahad aritu lunch kt Cafe Jeliro Sengoti 
menu klate kita..adik lelaki aku dh byk kali mkn kt sini
jeliro tu maksudnya menyelerakan
sengoti tu maksudnya sungguh/benar/betul
bila translate maksudnya menyelerakan sungguh :)


kalau peak hour mmg ramai la...tmpt kecik je
nasibaik aku whatsapp utk reservation meja utk 8 orang
aku smp aritu dlm 12.30 tgh hari...mmg full house
bole tahan juga panas tau...nasibaik meja aku aritu bwh kipas 
 

menu kt sini ada utk breakfast & lunch
citarasa pantai timur ...kiranya kalau rindu klate boleh singgah makan sini
ada single set & set utk 4 org juga



sirap bandung, sirap limau & air mata kucing


menu klate kito...mmg rare ni..ikan bekok gelama, 
perut air asam , sambal putik pauh, budu & ulam
ni baru starter...scroll ke bawah mcm2 menu lagi


pjg meja kami utk 8 org..MIL pn join skali lunch aritu


anak2 perempuan papa..along, adik & acik....angah je tkde


ikan bekok gelama fav mama 
aku 1st time makan..kiranya mcm ikan masin tp tkla masin sgt


tk byk kedai makan ada jual menu ni


perut goreng kunyit


daging singgang


kalau ada menu singgang...wajib ada budu baru nyakot molek ore klate kata
maksudnya baru ngam la menu singgang + budu


sup tulang set utk 4 org


2 biji telur dadar mmg dlm set 


3 ekor ikan rebus ni pn dlm set juga


2 ketul ayam domok panas2222


sambal putik pauh


alhamdulillah rezeki dikongsi dgn family tersayang


ni resit makan aritu..mmg sedap sengoti  
bole repeat lagi nanti


wajib la ada gmbr posing tuan umh kan
nmpk tk kt tepi tu ada produk dari Masak with Passion ownernya Datin Isma 
kek batik, sos chicken mango & colek buah


cafe ni kt area ampang tepi jalan je


kiranya dlm lot kedai tayar ni...dr umh aku dkt je la
korang waze je la kalau nk dtg mkn sini
tp bab parking leceh skit la sbb tepi jln kn...terhad
tp sbb sedap org sanggup dtg makan sini kan
more info bole visit IG cafejelirosengoti
tutup hari isnin...operation hour : 11pagi - 5ptg

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...