Followers MamaTisya

Friday, November 30, 2018

Penattttttttttttttttttttt..feeling sick !!!!!!!!

Salam jumaat...harini tumbang jua...demam,selsema,sakit pinggang..almaklumla non stop direct bertugas di Maha 2018 since last week....bersambung this week...smlm last day aku bertugas..kuar gelap..blk gelap..Cuaca pn tak menentu..jp panas..jp hujan...mmg bertabah la...nasibaik la aku tk kena bertugas time weekend...lagi ramai org....aku mmg ada sakit tulang belakang..mmg tk boleh nk berdiri lama2...mmg hari2 blk smp umh , husband tlg sapu ubat hilangkan sakit pinggang...huhu

korang kalau nk pegi weekend ni...sila la dtg awal...walaupun buka 10 pagi tp kul 8pagi org dh ramai..last day MAHA 2018 pada 2 Disember 2018 (ahad ni).......bawa payung...kalau boleh elakkan bw ank2 kecil....kalau bawa sila jg ank2..ada kes ank hilang......jgn lupa singgah booth Bernas di Hall A..bole menang pelbagai hadiah








mlm2 pn blk hari2 hadap jammed...huhuhu


nanti aku update entry Maha 2018 bila dh sihat nanti....
harini MC...makan ubat nk zzzzzzzzzzzzzzzz

Wednesday, November 28, 2018

wordless wednesday #407





lastweek bila aku tk smp2 umh lg sbb stuck dlm jammed ..
biasa kul 6  dh smp..ni 7 lebih tk smp2 lg
husband whatsapp menu dinner...


tahu masak style cina kuah pekat 
"tahu pn tahu la " malas nk taip panjang katanya :-p
tq chef Shahril


dlm 7.30 juga la aku smp umh aritu


tq husband..suka sgt try menu baru..
kemain tkmo kalah  ...katanya masakan die ala2 restoran mohd chan :-p

Tuesday, November 27, 2018

delivery lunch by Tiga Budak Gemok


nasi dari Tiga Budak Gemok ni femes juga tau
nasi ayam kicap & cili gesek ..sebekas ni rm 8.50 termasuk delivery
tk sure brp rege kalo korang walk in....tp tgk IGnya mmg pjggggg org Q nk bli



geng lunch box opis slalu je order tp aku tk pernah try
sbb kdg2 aku kuar lunch or aku dh ada makanan so tkde la order menu ni




so lastweek 1st time la aku try...walaupun aku tau pedassss tp nk gk cuba...
so standby air kopi tarik wonda 



Fuh pedassss .....utk aku la yg xmkn pedas ni..tapi sedap nasi ayam kicap tu
 cumanya cili gesek tu ltk tepi la ..pijar bibir rasa...
korang yg suka pedas bole la try order dr Tiga Budak Gemok


nasibaik la ada dessert red velvet cake ni..hilang la skit pijar  td


kek birthday ni dr department geng aku...ada staff department die celebrate birthday
so die jemput la aku mkn skali kek ni

korang dh pernah try ke menu dari  Tiga Budak Gemok ni????

Monday, November 26, 2018

resepi Kerabu Maggi Thai mudah & sedap :)


bahan utama semestinya maggi thai..
kalo guna maggi biasa tk best tau ( yg ni aku bc review la)


ok bahan2 dh siap...sotong, udang, fishball, crab meat direbus
jgn rebus lama2 tau...maggi thai di celur
tomato, bawang , cilipadi, limau kasturi/limau nipis,
daun ketumbar tapi tkde aku guna daun bawang


pastu masukkn dlm bowl smua bahan2 td
cili tu depend la..kalo nk pedas..lebihkan..kalo tkmo pedas, kurang kan


masukkan serbuk perasa maggi thai, garam, gula, sos ikan, cuka secukup rasa


kerabu maggi thai is doneee....senang kan




**yg penting kena guna maggi thai mcm dlm gmbr la
ada kwn aku ckp ada jual kt aeon..tp aku tkde jmpa plak
yg ni aku bli ngan opismate sbb die blk dr thailand

Friday, November 23, 2018

Seronok menikmati makan tengah hari di sungai @ BBQ Lamb KL, Kemensah


Sebelum ni pernah review pakej ramadhan kt BBQ Lamb KL Kemensah
 kalini kita try mkn kt sungai plak..syok la budak2 ni kalau nmpk sungai..
pantang nmpk air..excited ..tk sbr nk mandi manda....hehe


Korang kalau nk menikmati keindahan alam.....
mkn sambil dengar deruan air sungai bole try singgah sini





kemain dgn kasut boot..senang nk jln dlm sungai tu


wefie dlu kt entrance sebelum masuk ke dlm...
mendengar deruan air sungai...nyaman rasa




ni menu yg disediakan...lps kita order..die akan inform no meja


ni kalo nk add on menu lain...tp kena tanya juga sbb menu ala carte ni utk weekdays je


kami amik session 12 tgh hari...utk makan kt sungai ni ada time2 tertentu tau
ada aku update di akhir entry..so sila la buat reservation especially weekend or public holiday
sbb ramai selalunya...kn penuh..frust plak korang




masa kami smp tu ada la dlm 2-3 group...kitorang pi aritu ms yg bdk2 sekolah cuti deepavali
tp pegi ari isnin..so tkde la sesak sgt sbb weekdays
tp ari yg aku pi aritu kebetulan ada rombongan 1 bas xsilap dlm 40 org gtu dtg utk mkn kt sungai juga
nasibaik ms diorang smp tu..kitorang dh setel makan


hah kolam kt blkng tu..bdk2 tk sbr nk terjun :-p


wefie dr atas...ni aku kt bahagian kolam atas tu


ni la set utk 4pax  (rm120)

*herb rice
*lamb grill
*chicken grill
*smokey duck
*beef tenderloin
*coleslaw
*soup
*ice lemon tea 

aku add on 2 pinggan lg nasi..rm 5 each


kasi zoom skit...lapar blk tgk


ice lemon tea ni free flow





tgk la si kecik delisha tu masam sbb die tk sbr nk mandi manda
 tp maklong soh wefie dlu :-p




wajib la wefie byk2 kn


Ngam2 lps mkn ..hujan turun seketika.....bertabahla budak2 ni nk mandi manda..
tp bdk2 besar ada je yg mandi time hujan tu..
utk bdk2 kt kolam tu dalam so kena guna pelampung tau


hujan masih turun...nasibaik tk lama





hah suka sgt dh dpt mandi ni tp dalam tau utk bdk2..kena guna pelampung




lebihkurang sejam je depa main2 air kt kolam tu
lps tu dh siap2 nk blk...kt sini pn bole sewa gk pelampung ni


anakdara merenung sungai



Thank you En. Zainuddin Yatim owner BBQ Lamb KL Kemensah 
sudi jemput kami dtg lunch sini


sempat lg kn sebelum blk...cuaca pn dh kembali mendung


Utk tempahan sila whatsapp 012-2114100 
bole juga visit IG bbqlambklkemensah
lokasinya blkng zoo negara.....korang nk kesini..waze je pasti smp

Ok ni share operation hours

 Monday~Thursday 
12pm~4pm (River dining)
3pm~6pm   (hitea)
6pm~10pm (dinner)

 FRIDAY 
4pm~6pm   (hitea)
6pm~10pm (dinner)

 SATURDAY, SUNDAY & PUBLIC HOLIDAY 
12pm~2pm (River dining)
2pm~3.30pm (River dining)
3.30pm~5pm  (River dining)
7pm~10pm (dinner)

Sila booking ye nanti tkde seat plak..cuti sekolah dh bermula ni
bole la dtg mkn di sungai ni ngan anak2 & family

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...