Followers MamaTisya

Wednesday, June 26, 2019

wordless wednesday #429


alhamdulillah..rezeki tk slh alamat..semoga kita smeua dimurahkan rezeki
sebahagian adiah dr giant lg yg aku dh redeem :)
korang yg nk dpt mcm2 adiah ni..bole baca entry


yg serbuk blackpepper tu tkde..so die replace ngan jug kaca tu
fuh mahal jug tu dlm rm40 xsilap


ankdara suka la bila aku dpt ni


ni skali 5 brg aku redeem


yg ni rezeki ms birthday tisya aritu menang 2 brg ni


yg ni plak brg yg hubby & MIL menang



rezeki dr domino's pizza


top komentar di blog Suria Amanda..dpt adiah novel..TQ SA


collect adiah kt aeon...ingtkan adiah voucher aeon..rupanya adiah dr MOG
tk syok sbb nk beli spek pn smua ribu riban..voucher rm250 je..byk la nk kena add on



rezeki buah mangga...tp ms mula2 potong tu muda lg...yg kali ke2 tu tgu peram skit
tp tkde la manis sgt tp not bad la


ni buah grapefruit..2nd time mkn 
buahnye mcm oren sunkist tp isinye color mcm oren kemerahan

*kemenangan ke-11, ke-12, ke-13 , ke-14, ke-15, ke-16, ke-17, ke-18, ke-19 & ke -20 utk 2019

Tuesday, June 25, 2019

Coklat Cadbury Bubbly mini size


akhirnya jumpa juga Coklat Cadbury Bubbly yg size mini ni
tk silap dlm rm 3++ kt giant setapak


aritu aku ada tanya kan kt entry 
mmg payah nk jmpa size mini sbb tk bli yg size beso takut tk sedap


bila dh mkn..not bad juga...padat rasa coklat tp kalo compare ngan Cadbury Oreo
aku suka lg yg Cadbury Oreo la or yg ada almond ke
nasibaik beli size kecik sbb rasanya agak manis...kalo size beso jenuh juga nk abiskan

Rumah cantik 3 tingkat



cantik kan rumah 3 tingkat ni...kita tumpang ootd raya la jap :)


sabtu lps ke Sg Buloh ~ open house kwn time study mara 


aku antara yg awal 12pm dh smp sbb lps tu aku nk ke lokasi seterusnya plak
biasa la kl raya sebulan kan


menu nya nasi tomato...aku suka sbb ayam masak merah tu tk pedas sgt..bdk2 pn ok mkn
sbb pernah mkn ayam masak merah yg terlalu pedas
ada menu lain juga tp sbb menu ni sedap..aku mkn ni je la
lgpn nk p beraya umh org lain lg so kena mkn skit2 :-p


ni la tuan umah nya ~ Siti Nurbaya
sbb aku smp awal so tuan umah sempat la ajak aku home tour
jom tgk gmbr2nya....mmg suka tgk umh cantik2 ni
rege pn cantik juga kan...juta2...so tumpang happy dgn kejayaan kwn aku ni
so moh ler berangan nk deco2 umh..walaupun umh aku kecik je :)







tq Baya for having us


jom naik atas plak


ni kt tingkat 3...umh beso ni, bole tahan la juga nk kena ngemas kan


view dr atas tangga


wefie dgn anak2 baya...ada sorg lg ank sulong nya tkde dlm gmbr
yg kecik tu kembar sepasang


ada ruang luar utk santai2


ankdara posing kt luar ni



tk sbr nk deco2 umah sdiri....tk start renovation lgpn umah aku 
so kita tgk deco2 umh org dlu la :)

Monday, June 24, 2019

Lunch bawah pokok




 lama tk mkn sini...dlu pernah mkn sini thn 2016
lastweek pi tgk2 mcm org lain dh niaga...mcm2 ada menunya
dlu tk silap ada laksa, bihun sup & cendol je
skarang goreng2 pn ada
lokasinya kt ttdi jaya..area kawasan perumahan..tepi jln je bwh pokok


makyong spt biasa teh ais..sedap


aku plak layan cendol tp yg dlu lg umppp..yg ni tk brp



kami dua2 order kuehtiaw kerang...sedap..gemok2 plak tu kerangnya


makyong counting days dh ni nk deliver baby


makyong tapau teh ais..tp yg tapau tk sesedap yg minum..mcm pekat sgt plak teh nya

Friday, June 21, 2019

cerita di harijadi anakdara



aku on the way blk keje smlm, anakdara msg cakap Ayah masak menu fav dia 
sbb katanya lama mama tk masak menu udang buttermilk ni :-p
 ptt bln puasa aritu nk buat tapi tk sempat
trus tgk #mamatisyalilkitchen rupanya mmg lama xbuat menu fav 
last masak menu fav ni January 2018...kemain pekat btul kuah tu versi Chef Shahril
tp ankdara ckp mama masak lg sedap :)

ni caption dr IG ayahnya smlm
#Repost @shahril1610 (@get_repost)
 @_alyajelahh_ request nk mkn udang buttermilk ngan sotong celup tepung 
sempena birthday dia hari ni...nomnomnomla @mamatisya #nomnomnom #birthdaygirl


mlm plak ke aeon...belikan instant shawl...
kemain kecik2 dh pakai tudung mahal kn..mama dh besar br merasa pakai tudung mahal :-p


lastday sale smlm..rezeki birthday girl..aku slalunya beli shawl


3 helai ni rm 141.60...mula2 amik yg size kids tp size M ketat kt leher..
so kena amik free size yg adult punya...senang la instant shawl ni...sarung je


lps beli tudung tu...singgah subway


kasi zoom meatball marinara..yummmyyy


Macadamia Red Velvet Famous Amos




aritu ada tgk perisa baru utk Biskut Famous Amos ni
Macadamia Red Velvet


sempat lg geng aku candid gmbr time aku tgh beli ni


ni la rupanya...aku beli 100gram rm 10.90
bg tekak aku tkde la sedap sgt tp bole la mkn
sbb aku lg suka fav aku yg chocolate chip macadamia


3 Syawal ~ Nasi Ayam & Asam Laksa




masa 3 syawal aritu...biras jemput ke rumah family die beraya
tu pn dh ptg lps asar kami pegi..1 umah je la utk hari ke3 beraya di kl


menu yg dihidangkan nasi ayam & asam laksa


aku mkn nasi ayam dlu


lps tu br makan asam laksa 


gmbr ngan tuan umh xsempat pn..so berdua je la..
ank dara pn bz main ngan cousin tkmo bergambar
raya ke3 tk pakai bj raya pn..kasual je ..gtu je la bila raya kl:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...