Followers MamaTisya

Friday, April 28, 2023

Dapat surprise sempena birthday❤

 


salam 7 syawal....kisah smlm masuk opis ada surprise 
sempena birthday aku 26 Apr kelmarin  


opismate bagi hadiah ni ..ada juga duit raya utk tisya
TQ Kak Ruzi ❤


ptg smlm kn ujan lebat...lps tu dpt cal dr nombor tk dikenali
ingat kan scammer rupanya lalamove yg cal nk delivery hadiah
bff julia yg bagi ni ❤ dia belum masuk opis lagi...next week baru dia keje


birthday girl selfie skit ngan adiah ..


celebration time birthday nanti aku update ye...
yela 3 thn birthday jatuh bln ramadhan...thn ni jatuh bln syawal
dpt la kuar mkn2 celebrate

Thursday, April 27, 2023

6 Syawal ~ Back to work

 




salam 6 syawal....back to work...7.18am dh smp opis
jln masih clear walaupun kete dh byk
ikutkan bole je aku keje selasa aritu sbb TEAMRAYAKL tkde la ke mana sgt pun
tp sbb tk rmi lg yg masuk keje..serammmm so arini la br keje



aku mmg antara yg paling awal smp
ramai yg sambung cuti labour day & wesak day
ikutkan aku aritu nk sambung juga tp memandangkan awal bulan
bz dgn report so tak jd la cuti direct

Thursday, April 20, 2023

Selamat balik kampung beraya...hati- hati semua



Salam 29 ramadhan....ramai dh mula pulang ke kampung smlm....hati-hati smua di jalan raya....awal pg td, husband ngajak pi beli Nasi Lemak Ujang utk sahur....tp sygnya dh tutup  12tgh mlm bila tgk ig storynya ....so alang2 tu mmg lalu jln yg menghala ke tol gombak....join the crowd tgk suasana jammmed dr arah MRR2 & duke...dua2 arah jammed org nk balik pantai timur....

ptg smlm aku singgah gombak jap...dh nmpk kete byk menghala tol gmbak tp still ok compare yg awal 1 pagi ni...ore klate bila jammmed br la raya  :) apa2pun yg baru bertolak nk balik kampung...smoga slamat smp destinasi...adik aku smlm balik kedah umh mertua dlm 8 jam..extra 2 jam.,,,biasa 6 jam je kalo blk kedah katanya ...aku pun dh lama tk merasa jammed sbb tiap2 thn TEAMRAYAKL

pada awalnya aku nk cuti direct smp 1 may lps tu sambung plak dgn wesak day tp awal bln tu bz ngan report, tk tenang cuti...lgpun aku  TEAMRAYAKL tkde ke mana sgt sgt so aku pendekkan la cuti smp 26 April je...insya allah 27 April dh kembali keje 

anyway , Selamat hari raya utk smua followers Mamatisya.... Maaf Zahir & Batin jika ada salah dan silap selama aku berblogging


Wednesday, April 19, 2023

27 ramadhan ~ Dugaan nak dekat raya :( :( :(




Dugaan balik keje smlm, hujan lebat mmg kete tak gerak2
tiba2 dgr dentuman...kete aku kena langgar blkng kt DUKE Highway
stop kuar tgk la keadaan kete...cina muda byk kali say sorry sbb mmg salah dia
kejadian dlm 5.15pm.... biasa bln puasa 4.45pm camtu dh smp umh
tp smlm dh start jammed org nk balik kampung kn..nk plak ujan lebat


dlm pukul 10pm camtu smp Balai Polis Trafik Jln H.S.Lee 
kalau accident area KL...mmg smua kena report kt sini
kiranya ni kali ke-2 la accident ..dlu moto langgar...kalini kete langgar :( :(


spt biasa kena isi form & tunggu no giliran
nasibaik kaunter buka byk...so cpt la nombor giliran bergerak


setel report kena pi jmpa pegawai penyiasat kt bangunan blkng


mula2 aku je masuk jmpa inspector ni...
lps tu dia nk terangkan lebih details so panggil husband aku


nmpk tk kt opposite building tu...rmi btul kt sana...
nasibaik bilik yg aku kena jmpa pegawai tu..
aku sorg je so tkde la tgu no giliran...alhamdulilllah

kalini tk lama sgt mcm 1st accident dulu thn 2016
maybe sbb  kete aku tk truk sgt...dlm sejam dh setel urusan kt balai, bole balik


part bumper kiri kanan & bonet la kerosakan kt kete aku
so nanti claim insurance kete honda yg langgar tu la
dia pn dh wat report kena saman tk silap rm 300 

terima kasih smua yg mendoakan aku smlm

 

wordless wednesday #565


Salam #28ramadhan...jalan dh clear, ramai dh start balik kampung.


aku last day keje arini....ikutkan esok last day
 tp esok & lusa opis tutup so smua kena cuti ...
tol free raya start harini...lancar perjalanan pagi ni ... alhamdulillah πŸ₯°

Tuesday, April 18, 2023

21-25 Ramadhan ~ Juadah Berbuka Puasa



harini dh 27 ramadhan...ada yg dh smp kampung ke??
parent aku dh slamat smp kampung klate ahad 16 april
jom tgk juadah berbuka puasa 20-25 ramadhan  


skarang seketul rm1 dh tepung pelita paya jaras ni
tp tepung pelita fav aku ada kt pasar ramadhan setiawangsa tp tkde jenama
tk sempat lg nk ke situ tp aritu MIL dh beli cumanya tk puas mkn


21 Ramadhan
kari ayam & acar by MIL,  aku goreng ikan terubuk masin,
 Chef husband buat telur dadar mamak yg jenis tebal + extra sayur


anakdara bebel sbb telur dadar tu byk sayur ..dia suka telur dadar biasa


22 Ramadhan
balik keje singgah tapau masakan salai di Dapor Berasap 
Masak lemak daging salai, siput sedut, ayam & ikan keli goreng, 
ulam raja,sambal belacan πŸ˜‹


23 Ramadhan
bos blanja buka puasa di Glenmarie Golf  & Country Club
gambar byk nanti aku update entry lain



24 Ramadhan
Sup ayam ala thai, udang butter versi chef husband
sambal hitam Nana & Homemade lemon soda pudina πŸ‹πŸƒπŸ’š 


25 Ramadhan
ikutkan nk berbuka kt luar tp dh setel cari brg husband
so kita drive thru mcD je la


 Nasi lemak creamy buttermilk husband & tisya...aku layan burger
set airnya ada 2 (Mango peach & apple pear )... suka yg air apple pear tu
Big mac awat roti terlebih gelap skit tu...ayam buttermilk tu masin skit

Shopping Raya - Part 3

 


last part shopping brg husband plak 16 april ( ahad )
Butik MUAZ yg femes kt JALAN TAR dh buka kt Wangsa Maju...


Husband yg tgk video opening Butik Muaz kt IG...
dh dkt area umh dia ajak pi nk tgk apa yg menarik..
 

pembukaan 8 April aritu
bole tahan ramai & queue org nk byr pjgggg



tp bila dh rmi2 ..smua dh bersepah2 tk tersusun


husband nk cari kurta...harga murah tp kainnya jenis panas
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v








lps tu ke Jualan Gudang Sabella kt Batu Caves


kt sini kurta pun kain tebal.... husband aku ckp, ,kalo raya  kt London xpe la
m'sia cuaca panas skarang :)
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v


sudahnya ke tmpt last year Al-Haraman Factory Outlet





kalini husband nk kurta lengan pendek rm 99


ok setel dh baju raya husband.....tgu raya la tgk colornya


aritu husband berkenan baju teluk belanga Beto pakai yg Bulan Bintang 
tp sygnya color yg nak tu tinggal size besar je


Monday, April 17, 2023

Shopping Raya - Part 2

 




8 april ( Sabtu )...kuar ngan anakdara plak
nk cari kasut raya


kami ke aeon wangsa maju
koleksi baju raya dlm aeon kalini cantik2 juga






so dia berkenan yg ni


kalah kasut keje mama...nasibaik ada size 37
rm 99 tkde discount


dkt FOS ada baju harga rahmah...
ingt makanan je harga rahmah...baju pun ada
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v

v



9 april (Ahad) aku kuar sorang ke Melawati Mall


beli tudung kt Butik Aisy Veil
stakat ni mmg serasi ngan aku brand ni
dkt aeon setiawangsa ada juga tp just kiosk
so pilihan tk byk...kalau yg kt butik ni byk skit pilihan



3 helai rm 120..kalau selai rm49....beli shawl & instant tudung sarung 
tkde la semata utk raya tudung ni...bole pakai pegi keje juga dh alang2 beli tu

Shopping Raya - Part 1




salam 26 ramadhan...minggu akhir keje
korang dh ada yg cuti ke??
ni cite time aku cuti 7 April (jumaat)
sbb nk pi shopping...tenang skit bila pi time weekdays


spt thn2 sudah mmg aku suka ke KWC Mall
biasa kul 10pg  aku dh smp..aritu lewat skit dlm kul 11pg
ikutkan suka je nk shopping kt JALAN TAR 
tp cuaca skarang panas...so kena cari yg dlm mall je la


mmg suka smp awal sbb byk tingkat nk tawaf :-p


actually nk tgk2 juga bj kurta utk husband
meriah bj melayu + sampin



hah siap sedondon pakaian dr mak, ayah & anak





mmg rambang mata kalo ke sini...byk pilihan
tp tula kdg2 design yg berkenan tkde size plak
bila ada size, color plak tk ok...bertabahla kan


butik elrah pun ada juga tp tkde org masuk sgt



biasa la org pompuan suka belek2...nasibaik sorg2 senang
kan kalo bw ank or husband, ada je luahan penat haha
lgpun ni nk cr brg2 aku dlu...lebihkurang 4jam..ni je la hasilnya
dlm pukul 3 lebih  dh smp umh sebelum jln jammed org blk keje

korang shopping raya kt mana???
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...