Followers MamaTisya

Monday, August 28, 2023

Cuti panjangggggggggggg




morning uolsss....jumaat lps lastday keje bln ogos
aku cuti panjang direct minggu ni
kembali bekerja 4 sept nanti
aku dh inform bos...jgn kacau aku cuti pjg :-p
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
teaser skit event smlm
biasa tounament hari sabtu...ni hari ahad
mmg bertabah la yg keje isnin kan
sbb kalo tournament hari sabtu, atleast hari ahad bole rehat
nasibaik aku cuti pjgggggg , bole la sambung rehat
pinggang & betis dh nyut2 smlm haha


ootd dgn tshirt bowling 1 keping sebelum kuar umah


peneman mama smlm tp kejap je sbb dia dh janji ngan kwn nk tgk wayang 


alhamdulillah tersenarai juga nama utk dpt medal πŸ…
 dan rezeki juga dpt hadiah lucky draw 😘 
gambar2 & video2 semasa tournament tgh tgu lagi dr kwn2 🎳

Friday, August 25, 2023

Warung Mee Udang D'Sawah @ Jitra, Kedah





cite time outstation Kedah aritu
disebabkan flight reschedule ke mlm , 
sempat la kita merasa sepetang di tepi sawah
ikutkan awal flight aku ptg


geng Bernas Jitra bawa makan sini lepas meeting
sebelum depa antar ke airport 
actually Syima & Ain ni dlu dr Bernas HQ juga
diorang dpt tukar dept balik ke kampung halaman...syok la


teh ais sedap


mee udang harimau ni pun sedap


abc


menu Syima & Ain...bihun sup utara  & kuehtiaw sup
menu depa biasa je katanya


tenang je tgk sawah padi menghijau


ni antara menu lain yg ada



wajib la ada gmbr aku ngan makanan


time nk blk ni Syima siap tapaukan kuih bangkit utk kwn2 kt HQ
TQ Syima & Ain layan kakak KL mai Loq Staq 
dan sabar tunggu nak makan...camera eat first :)
sila tgk video kt bawah behid the scene food blogger in action :-p 



 

Thursday, August 24, 2023

wedding @PV8 Platinum Hill Condominium





pertengahan bln Julai aritu ada jemputan wedding
majlis menyambut menantu
 di PV8 Platinum Hill Condominium, Taman Melati KL



Selamat Pengantin Baru Zaiikzwan & Nabihan Sulaini
pengantin lelaki tu adik pada birasku
simple je pengantinnya...sweet


1st time pi kenduri guna alas kertas ni
senang la xyah basuh pinggan sgt kan



ni portion nasi hubbyku
kemain lapar ....2 ketul drumstik tp anaknya cilok 1 ketul :)


kuih muih pn sedap



gmbr ni kt FB adik biras
majlis nikah & sanding sebelah pihak perempuan

v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v

v
v
v


dewannya bersebelahan dgn swimming pool
moh ler kita OOTD :)






2 hari berturut makan Ice Cream Cake

 

kalau dlu2 ice cream cake hanya di Baskin Robbins

skarang dh ada beberapa tmpt yg jual

ni kejadian birthday masa bulan 5 aritu, ada ice cream cake utk birthday girl

Ice cream cake by Inside Scoop

17 Mei ~ Happy Birthday Juliana

kalo ice cream cake...laju btul licin

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


v

v

v

v

v

v

v

v


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Ice cream cake by Cold Stone Creamery

18 Mei ~ Happy Birthday Sheila

korang suka tak makan Ice Cream Cake???



Wednesday, August 23, 2023

wordless wednesday #578




bila bosan2...aku layan game Candy Crush sbb game lain tk brp menarik :-p


aritu time Syawal dh smp Level 1000


ni yang terkini dh Level 2023


main candy crush ni mmg mencabar ,
 bila ada level yg  payah ...lama btul utk ke next level
mcm tk caya dh Level 2000 ke atas

korang yg layan game ni..dh Level brp??? 

 

Bila sedap...pasti repeat lagi !!!

 




ni kali ke3 makan kt Cozy Escape yg aku cite tomyam dia sedap
tp kalini aku try menu western plak
grill chicken rm 19.90...sedapppppp juga
sauce dia sedap..mashed potatoes sedap



menu kwn2 yg lain :

Tomyam Ayam rm 8.50, Daging Goreng Kunyit rm7.20 ,
Creamy Mushroom Spaghetti rm 14.50, 
Bihun Goreng rm 6.50 & Telur Bistik rm 6.50


Barbican Promegranate rm 6.00 & Teh Ais  rm 3.00



bawa geng lain plak mkn sini..
ada menu nasi kerabu tu husband opismate dh siap tapau
sbb slalu dia xkuar lunch...tup2 geng ajak kuar...
so makan nasi kerabu la dia kt restoran ni
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v

v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
kali ke-4 ni ..ingt nk mkn western lg....nk try order menu lamb plak
tp aritu chef yg masak western tk sihat so tkde la menu western



so aku mkn kuehtiaw kungfu rm 8.00
julia makan nasi rm1.50 + sup tulang rm 9.00 + telur dadar rm 2,00
teh ais rm 3.00, sirap bandung rm 3.90

mmg bila sedap pasti akan repeat lagi kan...harga pn ok


Tuesday, August 22, 2023

The Humble Food Company Shah Alam





Bln kemerdekaan...kita pakai tudung Merdeka
actually kami try cafe ni last year
byk sgt entry dlm draft kan smp lupa nk post :-p
jom tgk apa yg ada di  The Humble Food Company Shah Alam


menu ada appetizer, ala carte & mix & match



pilihan air byk juga


strawberry milkshake


grilled chicken with fries, rice & blackpepper sauce


menu julia ni dia order thru scan barcode
aku punya order kt kaunter



coffee hazelnut frappe


aku pilih mix & max
carbonara + grill lamb


masa menu aku smp tkde blackpepper sauce
so aku tnya la ingt kn kot dia lupa
rupanya mmg tkde..kalau nk, kena extra charge
tp rezeki aku staff dia bg free blackpepper sauce tu 
mayb sbb menu aku lmbt smp


kalo tgk kt menu pasta small rm 9.90 je 
tp kena add-on protein tu extra charge 
aku add-on mushroom je rm 1.90
pandai marketing dia kan...kalo add-on chicken//beef/prawn extra charge lg



actually tcafe ni tkde dlm senarai pun nk mkn
tp cafe yg kami nk pegi tutup hari jumaat
so pusing2 la sekitar seksyen 13 tu
ternampak la cafe ni ...so tu yg try singgah mkn sini

menu aku tu pasta not bad tp lamb tu liat skit
menu julia ok katanya

selain kt Shah Alam , ada outlet lain juga
more info visit IG thehumblefoodco


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...