Followers MamaTisya

Thursday, July 25, 2024

Bread pudding with topping Strawberry & Blueberry






ada menu baru dr IG fav yg slalu kami order seafood aglio sedap tu



menu baru ~ Bread pudding with topping Strawberry & Blueberry
ada custard sauce juga



korang kalau nk try bole visit IG azolha_kitchen
lokasinya kt area Bandar Puteri Klang
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v







yummyyyy


yg seafood aglio olio ni mmg dh byk kali order la kan
ni mkn breakfast


eh ada nasi lemak juga.....yg ni mkn lunch
alhamdulillah kenyang

 

House of Skewer





aritu kt aeon setiawangsa ada Food Republik
mcm2 stall ada...tp aku tertarik dgn House of Skewer ni


4 hari berlangsung aritu Food Republik ni
biasa org jual harga kt tmpt camni mmg mahal
so pandai2 la pilih...ikut nafsu mcm2 nk bli kn
 



kalau beli 1pcs rm 4....tp beli 3pcs  rm 10 jimat rm2
 try bli 3 perisa spicy, blackpepper , original



sedap skewer tu...mkn plak ngan pineapple fried rice


korang suka tk makan skewer mcm ni???



 

Wednesday, July 24, 2024

wordless wednesday #631

 




husband share gmbr & video ni td
tisya dh naik bas menuju ke Kem pukul 2 ptg td


ada 5 kelas utk form 5...
setiap kelas 8 org pelajar yg terpilih utk pegi Kem ni 





wordless wednesday #630




kisah malam td...packing brg anak dara
luggage dia lg beso dr mama :-p


gmbr pagi td sblum aku pi keje
anak dara ada program kolaborasi kecemerlangan SPM
3 hari 2 malam (rabu - Jumaat) dkt Kem area shah alam
pegi naik bas dari sekolah tgh hari nanti

smoga dipermudahkan...1st time die pi kem kena bermalam ni
biasa kalau die pegi kem balik hari je

 

Tuesday, July 23, 2024

Massage Gun

 


husband bab shopping online mmg hobby..pantang nampak benda murah
kdg2 aku rasa benda yg dia beli merepek2
kalini dia beli massage gun plk tp gadget ni mmg best..


dh lama bahu belah kanan aku berdenyut2 tak ilang2..
ikutkan nak pi urut kat SPA tp limited time πŸ˜†
 guna massage gun ni not bad juga...legaaa skit lenguh & berdenyut kt bahu tu...

bkn setakat bahu, kt kepala,leher, pinggang,kaki pun boleh massage
mmg function btul...smlm aku MC period pain...guna massage gun ni kt pinggang
legaaaaa juga

ada speed bole adjust nak slow or kuat time massage tu

husband beli kt tiktok ..harga pelbagai tk silap paling mhl rm 70++..so kena pandai2 cari
husband dpt beli murah gk dlm rm 18++


homemade Ayam Bakar yang sedap





ayam bakar yang sedap & mudah disediakan πŸ”₯πŸ— 
perap dulu dlm 30 minit dgn paste ayam bakar , bakar dlm air fryer
 setkan suhu 180 untuk 20 minit


ni la perencah ayam bakar yg pernah aku share sebelum ni
tp tula payah nk jumpa...hanya ada kt St Rosyam Mart je
tp cpt juga sold out...kalau ada stock je cpt2 husband beli extra peket
dkt aeon, giant, tesco dh pernah cari juga tkde nmpk paste ni


sedappppp sangattttt......ratah je camni

Monday, July 22, 2024

Birthday celebration @Restoran Al-Sultana, Glenmarie Shah Alam


 


Kisah akhir bln June aritu...ada birthday celebration geng kami
lokasinya tk jauh pn dr opis
Restoran Al- Sultana @ Glenmarie Shah Alam


yg di rai Sal & Ena...dua2 sama date birthday 26 Jun cuma tahun je beza


surprise gift dr BFF Julia utk smua yg hadir
 

siap lampu di malapkan...ingatkan mkn dlm gelap ala2 romantic :-p
rupanya surpriseeeeeeeeeeeee

bukan birthday girl je yg terkejut tiba2 lagu birthday sebegini 🀣 
dgn kami2 skali terkejut tp mmg terharu birthday girl 😁 nasibaik ada tisu :-p





menu kitorang order ni sharing je sbb portion besar kan





 bila lama tak jumpa, akhirnya cukup korum kalini
pelbagai cite nak update..tk sah kalo tgn tu tk dok diam..
kena gerak2 atas bawah kiri kanan 🀣
 br penceritaan lebih menghayati πŸ˜†
 yg sorang tu dgn sudu garfu skali bergerak2 bila bercerita 😜


2 org minum manggo lassi
2 org minum watermelon juice
2 org minum iced chocolate


lamb mandy 


chicken mandy


Arayes ~ ada isi ayam cincang mkn dgn roti arab + garlic sauce


mix grill ada beef , chicken & lamb kebab cicah garlic sauce



Mujur cukup korum walaupun yg sorang tu 
asyik update "To Be Comfirm" je :-p
 rupanya ada surprise muncul jua 😁



Happy birthday Sal  & Ena  πŸŽ‚ 


yg bukan birthday girl pn dpt juga adiah




cantik bilik ni..more privacy la..
kalau lebih dr 10 org bolela request bilik ni




sempat lagi posing kt luar restoran...actually time ni ujan renyai
tp bab posing cpt aje masing2

Friday, July 19, 2024

Bercuti bersama BFF ke overseas ❤❤❤

 


last week kami bercuti ke overseas ✈️ 

syoknyaaaaaaaaaaa


actually birthday BFF Julia  (14/7)  hari Ahad yg lalu

kitorang amik cuti last week khamis & jumaat bersambung sabtu & ahad

nak pi Jepun tk tau bila...so kita pegi restoran Jepun jadi la

amik feel dulu mcm holiday di Jepun ❤❤❤

kami bawa birthday girl makan daging wagyu

cair dlm mulut...terbayang2 lg kesedapannya

lps pi Jepun ...kita ke Paris plak :-p

birthday girl nk mkn crossaint cicah hot chocolate

terliur tgk video KhairulAming  mkn crossaint cicah hot chocolate kt Paris thn 2022

tp katanya yg best kt London


lps tu kami staycation di Moxy Hotel Putrajaya

walaupun hakikatnya bkn ke overseas 

tp jauh juga la travel dr KL ke Putrajaya :-p


citer details nanti aku update...bz ngadap data report yg masih tak tally ni

stress aku dgn sistem baru ni yg masih tk ok..

Thursday, July 18, 2024

Pulut Kuning Berhias & Rendang Ayam dan Daging




Pulut kuning berhias sempena meraikan kepulangan


seronok dgr cerita orang balik haji
smoga kita semua dijemput juga untuk menjadi tetamu allah...insya allah


Yang dirai Puan Normala
 dan kami meraikan juga July Babies Julia & Tengku Amylia


1 bekas pulut kuning tu ada inti serunding...1 lg yg pulut kuning biasa

lps ni kalau ada event nk tempah pulut kuning berhias...kita roger Aida je
Mak Aida ni baru bersara so aktiviti lps bersara dia amik pelbagai tempahan 


Big Bos dh nak pegi meeting sempat juga join makan dulu






bab bergambar...selagi bole selit, depa selit:-p



selain pulut kuning ada juga cucur udang
tp sos tu tk brp sedap



ptg ada rezeki Mr Churros 



alhamdulillah rezeki makan tk pernah putus222
smoga kita smua dilimpahkan rezeki berpanjangan ...Aamiin



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...