Followers MamaTisya

Tuesday, November 30, 2021

Roti Viral ~ Lebih Enak Apabila Dibakar




sabtu aritu singgah Tesco, jumpa roti viral Gardenia Toastem Pandan Kelapa
tinggal 2 je..trus cpt2 grab...kebetulan nk blk umh gombak
dpt la bagi mama aku 1 roti ni...sbb mama aku tk pernah rasa lagi
roti ni belum buka lg dh semerbak bau pandan kelapa nya


masa yg 1st time beli aritu...aku tk sempat nak bakar
sbb ramai ckp bila bakar lagi sedap


seperti kt pack roti tulis la
Lebih Enak Apabila Dibakar 
so aku try bakar 2 keping...tgk sedap ke idok


tp utk tekak aku...aku lebih suka mkn mcm tu je ,
 tak payah bakar lebih sedap utk aku la..utk org lain xtau la
apa2pun roti butterscotch always no 1


start 1 Dec 2021 roti gardenia dh naik harga kan..
aritu viral surat dr CEO gardenia harga baru
tktau la apa cite..jd ke naik or tangguh...
sbb KPDNHEP ada minta tangguh kenaikan bagi mengurangkan tekanan pd pengguna...
so esok 1 Dec beli roti nanti belek la harga baru or lama

Monday, November 29, 2021

Suzie ~ Pesakit Kanser @ Nona TV3




smlm sape tgk Nona TV3...ada cite psl pesakit kanser
walaupun kami bkn kenal rapat
tp selalu tgk dia update perjalanan setelah disahkan mengidap kanser usus
sbb aku pn pernah merasa bila arwah FIL disahkan ada kanser dulu kan
semua pesakit perlukan support dr family, kwn2 utk lebih kuat melawan sakit kanser itu
actually dia dh abis rawatan kimo lastyear
tp baru2 ni katanya masih ada sel kanser dan perlu sambung lagi rawatan kimo


 

 husband dia-Akbar Sahari ada share video di youtube last year
isterinya berjuang lawan kanser usus 
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v







gmbr lastyear visit Suzie..always smile walaupun tgh melawan sakit
masa ni die masih jalani rawatan kimo




dan die pn slh sorg customer aku
so masa visit aritu aku bawakan kuih fav dia ni

dari customer jadi kawan 😘 sbb minat kami sama iaitu FOOD 
Suzie suka share video masak2 and tmpt makan2




 

utk yg tk kesempatan tgk Nona smlm..bole tgk aku share video ni

Allah tidak beri ujian di luar kemampuan hambanya..
stay strong Suzie😘 Semoga diberikan kesembuhan sepenuhnya..Aamiin

Friday, November 26, 2021

Mohd Chan Restaurant @ Glenmarie, Shah Alam




Lama bff tak dine-in bersama sbb jadual work in office kami tak sama
last kami dine-in sebelum work from home october 2020
 macam lain2 opis je gayanya ..padahal bangunan sebelah je πŸ˜† 


ni pn nyaris2 dh tk jadi keluar bertiga πŸ˜‚ dugaan btul
nasibaik bln nov...kalau oktober jadi tragedi oktober 😁


time kami smp...tkde plak meja kosong..kena la tunggu dlu
so dkt 1.30pm br settel amik order.. kata staffnya maybe menu lewat skit
tp nasibaik la tk lama...ok jom tgk menu yg kami order


shanghai dumpling


sehati sejiwa color  πŸ’š cuma rasa yg berbeza
epal asamboi, cendol & epal celery


nasi ayam kamheong


fried rice softshell crab


wantan mee + bbq chicken


mula2 kami dpt meja bulat sbb dh tkde meja kosong kan
tp meja bulat tu kalo 5-6 org okla
nasibaik lps tu meja pjg ni ada kosong..so tukar la meja




wajib la ada gmbr ngan makanan dlu kan sblum mkn :-p




lps byr kt cashier sempat lagi posing :)


ni bil kami makan


Restoran Mohd Chan ni byk je cawangan...ni cawangan Glenmarie, dkt je area opis
nk ke parking..sempat lagi posing kan...walaupun panas mentari :-p

 

Wednesday, November 24, 2021

wordless wednesday #493


lama betul tak dtg Stadium Bukit Jalil..
dulu2 zaman bujang tgk Konsert Final
 Akademi Fantasia (zaman Zahid juara ) 
lpstu tgk Anugerah Juara Lagu dgn BFF kt sini 

last dtg sini taksilap tahun 2012 , 
time tu husband berkampung seminggu 
ada training bola..tisya pun kecik lagi...
dh alang2 appointment cucuk vaksin tisya aritu  kt PPV Axiata Arena
kena la OOTD kan wat kenangan 
nasibaik husband nak layan tlg snap kan :) 






v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v

lama takde gambar berdua jln2 kt luar kan..
yela sbb lama tak keluar..so sempat la wefie dan melayan anakdara ootd









bila dh meningkat remaja ni, tgk mood anakdara tu
kdg die nk bergambar, kdg tak nak
ni aritu die yg soh snap nk OOTD

Masakan Padang ~ Gulai Tunjang


husband kata nak tapau menu lunch masakan padang area tmn melawati
kami smp dkt nk pukul 11 pg..nasibaik dh siap sebahagian lauk2nya


nmpk tk menu dlm mangkuk tu..tu la gulai tunjang...fav tu
1 mangkuk tu rm 14 tk silap..mmg mahal tp sedap..so amik 2 mangkuk
sebelum ni husband pernah beli daging gulai kawah ..tp aritu tk siap lagi


selain gulai tunjang ....menu lain beli daging + limpa masak kerutuk,
kentang berlado, ayam goreng, sayur campur & sambal penyet


nama kedai nya A.J.A.I Restoran & Catering Nasi Padang kt Tmn Melawati..


Tuesday, November 23, 2021

Birthday gift & Jumbo Pack Mi Sedaap


Selesai sudah double celebration πŸŽ‚ utk bln nov..
sesi bersama hadiahπŸŽ‰πŸŽˆπŸŽŠ 















 Icha ckp kat TokPa ,dia yang pilih color kemeja ni utk TokPa


terus TokPa pakai..ngam sizenya 😘


chocolate indulgence cake secret recipe ni
mmg fav adam..dia mmg request kek ni je..tknak kek lain


mmg fav smua org....lama btul tk makan kek secret recipe


Hujan lebattt dr ptg smp ke malam....menu maggi sinonim kanπŸ˜† 
adik aku siap standby Jumbo Pack Mi Sedaap..


kemain anakbuah semua lajuuuu...just letak rencah + telur je
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...