Followers MamaTisya

Wednesday, May 31, 2023

12 Syawal ~ Triple Birthday Celebration

 

sambungan dari entry Wordless wednesday #566
kisah 12 syawal yg lalu
ikutkan nak surprise opismates yg birthday bln 5..
tgk2 yg bln 4 dpt juga šŸŽ‚  



Donut Tower by warm_delight4u
Chocolate Indulgence Pugding by qalbu_co
Red Velvet Cake by gumicakery


birthday boy & girl yg kena surprise...kt dlm opis pki slipar je :-p


ni la bff yg slalu buat surprise 


kebetulan aritu bertiga bff sedondon


Terima kasih kwn2 yg merai walaupun birthday dh lps ..
ikutkan aku mmg standby utk record video birthday Yus (3 Mei) dan Hj Bakar (2 Mei) , 
tgk2 aku kena surprise juga utk (26 Apr) šŸ˜…

bole tgk video kt bwh ni, muka aku yg terkejut :-p

v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v
v
v
v

v


lps tu belah petang ada kejutan lagi dari wife tersayang utk husbandnya
apa lg havoc la kena bahan sbb caption kt belon tu 
HAPPY BIRTHDAY BABY :)
 

Monday, May 29, 2023

Rombongan ke Dapor Berasap, Subang





cite sebelum puasa ni...
awal bln mac aritu rombongan dept kami ke Dapor Berasap
 meriah btul lunch ramai2 ..tk silap aritu dlm 15 org juga
cuma kt sini parking limited skit ...so sape smp awl cop meja la dlu


mmg tmpt fav ni....dh byk kali repeat lunch sini
masak lomak daging salai, itik salai, ayam salai, siput sedut, ayam goreng,
ikan keli berlado, ikan keli goreng, telur masin, sambal belacan,ulaman


Terima kasih En. Amiruzi belanja lunch šŸ˜‹ 
Semoga dilimpahkan rezeki yg berpanjangan .. Aamiin šŸ¤²

korang yg suka masakan salai , jgn lupa singgah Dapor Berasap ❤️ 
lokasinya atas skit dari airport subang...korang waze je...pasti smp
operation hours : 11 pagi - 6 ptg (setiap hari)  




ada kejadian time lunch aritu, opismate tertinggal handbag 
time tu dh smp opis, br dia prasan handbag tertinggal 
nasibaik la cpt2 aku call owner kedai kwn aku tu
 syukur pekerjanya tlg simpankan handbag opismate

Friday, May 26, 2023

Salam Jumaat ~ Syukur alhamdulillah ❤



Salam Jumaat...Semoga Allah swt dipermudahkan segala urusan kita smua
rezeki makan2 kt opis, alhamdulillah syukur



Healthy Sandwich by obriensmalaysia



Kopi Ice Kaw by pakopi_1969



Donut, Chocolate, Vanilla & Greentea Frappe by mystarbucks




Hash brown egg toast by baskbearcoffee






Buttercream Latte & Chocohip by gigicoffeemy


bila adik2 aku tgk aku update gmbr mcm2 menu ni
diorang ckp....rezeki btul..hari2 ada org blanja....bertambah berat bdn la :-p
apa2pun TQ pd kwn2 opis , smoga sentiasa dilimpahkan rezeki berpanjangan...Aamiin

Thursday, May 25, 2023

Birthday Gift ~ TERRARIUM




dpt surprise birthday gift walaupun April dh berlalu



TERRARIUM ni mcm aquarium tp plants instead of fish...
Mmg unik hadiahnya...cantik



ada kad dlm box tu explain psl Terrarium ni 


tips penjagaannya.....aku ltk kt opis
pg2 smp opis belek dlu  TERRARIUM ni


kita zoom skit TERRARIUM ni...korang kalau nk bg gift pun bole


ni la org yg bagi surprise box tu...TQ Izan 
tp time dpt tu dh ptg nk dkt blk..so esoknya la br aku buka adiahnya tu


 

Wednesday, May 24, 2023

Anwar: The Untold Story






lama tk tgk wayang kt TGV KLCC,
mlm td show 8.15pm kami tgk Anwar: The Untold Story
last friday dpt tiket free..ada 2 pilihan tmpt kt TGV Central Icity & KLCC
so pilih TGV KLCC la dkt ngan umh 


sebelum masuk wayang, kita  wefie dulu
2 adik aku join sama



Sinopsis: Filem ini mengisahkan jatuh bangun perjuangan Anwar Ibrahim dalam dunia politik terutamanya melawan rasuah. Latar masanya adalah dari tahun 1993 sehingga September tahun 1998. Diolah daripada kisah sebenar, alur ceritanya adalah mengenai sikap Anwar yang tegas dan konsisten menolak berbagai-bagai jenis imbuhan dan wang tunai daripada pihak-pihak tertentu dan juga bagaimana dia enggan menggunakan wang rakyat untuk membelot syarikat anak pemimpin tertentu yang kerugian berbilion ringgit. Oleh sebab itu, dia difitnah dengan sebuah konspirasi besar, dipecat, dipukul secara kejam dalam lokap dan dibiarkan tanpa rawatan perubatan hingga beberapa hari. Dari seorang menteri kewangan terbaik yang berjaya membebaskan Malaysia daripada belenggu hutang, akhirnya meringkuk di dalam penjara.


Bila tgk cite ni terimbau kembali zaman reformasi, 
time tu tgh study kt MARA area Jln Tuanku Abd Rahman 
dan ada juga kwn kami yg terlibat dgn perhimpunan reformasi tu 
smp masuk lokap la ,  nasibaik tk kena gantung study...

Kalau Takut Dengan Risiko, Jangan Bicara Soal Perjuangan

 mesej yang ingin ditonjolkan berkisar seorang tokoh politik yang secara konsisten 
dan tegas menentang amalan rasuah dan akhirnya merengkuk di penjara. ..
part sedih yg kena pukul dalam penjara tu..
dlm movie ni lebih ramai penglibatan pelakon dari luar m'sia

OST filem ni Menjaga Cintamu nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza 




husband nk juga posing gaya Dato' Seri Anwar Ibrahim


smlm update di IG story ni , tgk pelakon utama Farid Kamil repost


nenek & cucu dh sama tinggi
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v

v



blk dr tgk movie, ankdara lapar plak
padahal dh mkn spaghetti
singgah tapau beger fav kt area umh ni


 beger daging kegemaran ramai..harga terkini dh naik rm5


wordless wednesday #569

 



skarang mmg trend camera 360 photobooth ni 
kalau ada event mcm wedding, birthday
korang pernah try ke???


korang kena berdiri atas tmpt bulat tu dan camera tu berpusing 360
korang bole buat gaya mcm2 bila camera tu berpusing dpn muka korang
lps tu bole la tgk hasilnya, kalau android diorang bagi barcode utk scan
kalau yg guna iphone diorang airdrop je
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
 ni la hasilnya video kitorang aritu
 1st time try time wedding opismate
ikutkan nk buat mcm2 gaya lg
tp tula nk beratur balik, panjang kan...cukup la satu ni




Tuesday, May 23, 2023

#5Syawal ~ Rezeki birthday girl...Alhamdulillah







3 thn birthday aku jatuh bln ramadhan...thn ni jatuh bln syawal
dpt la kuar mkn2 celebrate dgn tersayang


menu kami order:

Carbonara Spaghetti with Beef Bacon rm 29
Beef Lasagna with salad & fries rm 28
Spaghetti Masak Lemak Cili Padi with Tiger Prawn rm 28
Watermelon Lychee Sparkler rm 14 
Raspberry Pistachio Milkshake rm 25
Salted Caramel Cadbury Cheese Cake - FOC


kami ke Gula Cakery @ KL East Mall
dh byk kali juga la mkn sini tp husband baru 1st time


rezeki birthday girl selain dpt FREE cake...
ada juga promo 15 % sempena Ladies Day


kalau ke Gula Cakery ni, mmg rambang mata
nk pilih cake sbb menarik belaka


so aritu try Salted Caramel Cadbury Cheesecake


kesayangan


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...