Followers MamaTisya

Monday, October 31, 2011

Tako Tao yg sgt sedap...yum2:)


actually lama dh nk mkn TAKO TAO ni
sejenis makanan jepun
tp bila nk beli je rmi tul org beratur so mls nk tgu lama2:-p



tp sabtu lps..aku jejak Jusco Setiawangsa awal pagi 
lebih kurang kul 11am.....so tk rmi lg
aku rs, aku org pertama yg order kot cz tgk dapurnye bersih lg:)


mula2 korang pilih la sama ada nk octopus/prawn/chicken/unagi/abalone
regenye rm 4.90 kecuali unagi rm 5.30
unagi tu belut...abalone tu mcm tiram tk silap

kalo nk extra mayonis/fish flake/japanese sauce kena add-on 50 sen
aku pilih prawn with extra mayonis




ok jom tgk cara2 diorang wat TAKO TAO


tuang tepung dlu


pastu die ltk isi ikut pilihan korang la..
mcm aku aritu pilih prawn


lps tu ltk sayur kobis lak


tuang tepung lg



then golek2  kasi die jd bolatttt


 tgu smp nmpk kuning2 gelap skit & siap utk di bungkus
 

3 biji tako tao prawn with extra mayonis....sedap bangattttttttt...
dok terbyg2 lg kesedapannya itu...yum2

TAKO TAO ni byk ada kt jusco
tp aritu aku p Jusco WangsaMaju tkde nmpk lak..
ke aku yg tk prasann kt belah mn


korang pernh mkn tk TAKO TAO??


22 comments:

  1. selalu lalu je.. tak penah lg try

    ReplyDelete
  2. aduhh macam sedapnya.. nak kena try nie...

    ReplyDelete
  3. wah nampak sedap la amy...kita tak pernah try lagik

    ReplyDelete
  4. salam, smalam kite pi jj wangsa maju, cari gak tako tao nih nk try, memang takde kot sebab tak nampak..

    ReplyDelete
  5. jusco kt equine ni rsanya tkde..tk pnh jmpa lg..

    ReplyDelete
  6. pernah mkn..sedap gak kan...

    tp ana mkn mesti nak kena mkn time panas2 kalau dah sejuk, mmg x lalu nya...

    ReplyDelete
  7. sedap ke?halal ek? macam nk try je hik3

    ReplyDelete
  8. pernah makan..memang sedapppppppppppp sgt...first time makan kat bazar ramadan ..gilerr kan ada org jual benda alah ni kt bazar..tapi mahalll..pastu2 cari2 baru tau apa benda.....

    ReplyDelete
  9. sedapnyer kakak...aritu G jusco balakong...nampak dah berdiri depan kiosk ni...macam best.,...nk try...al-maklum la kan...ramai...mmm..terus blah..

    ReplyDelete
  10. pernah makan sekali. ciken + cheese. nanti nak try prawn la.. :)

    ReplyDelete
  11. doh la x ajin make, dgr namo dio pun x ajin gok hihiih ..siap ado perisa octupus???? eiiii eli x berani la nk try mknn pelik² nih

    ReplyDelete
  12. sangat la tak pernah makan..jakunnnnn..hehehheee

    ReplyDelete
  13. sedapp!!!aku mmg suke tako,ala2 cekodok kite,tp tepung die lain kan

    ReplyDelete
  14. ama xmakan
    ari tu gi jusco wmaju mmg xde ramai lg org
    tp malas aku nk tgu dia msk tako tu
    iskhh ttibe kecewa plak xbeli

    ReplyDelete
  15. weeeeee mama, nampak sedap.. teringin nak cuba jgk lah.. selalu kalo lalu wat derk je.. ;)

    ReplyDelete
  16. ramai yg suka ni, tp tekak sy ttp x leh trima...huhuhu

    ReplyDelete
  17. sedapppnyaaaaaaa....kena skali konpem mau berkali2...ekekek...

    ReplyDelete
  18. Pza suka octopus..
    kalau kt jj wmaju tu kt belah sushi tu...terlindung sikit tpt nyer...

    ReplyDelete
  19. tak penah makan..sedap ye..wahh bleh try nnt...nyum2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...