Followers MamaTisya

Tuesday, May 8, 2012

info vacation Grand Lexis


ok rmi yg nk tau rege Grand Lexis yg sgt best ni
meh aku share...



ni promo yg ada kt Grand Lexis utk thn 2012
kalo tk nmpk ni aku zoom skit
so korang bole tgk rege2 nye
mmg mhl tp seskali sekala tkpe:)



ada 3 jenis bilik
tower block, landscaped garden & water villa
 ni aku senaraikn bilik ikut rege yg paling murah hingga yg paling mhl
  1. deluxe pool villa (water villa)
  2.  garden pool villa (landscaped garden)
  3. deluxe suite (landscaped garden)
  4. sky pool villa (tower block)
  5. executive pool villa (water villa)
  6. grand garden pool villa (landscaped garden)
  7. premium pool villa (water villa)
  8. premier suite (landscaped garden)
  9. grand pool villa (landscaped garden)
  10. sky pool grand villa (tower block)
 



ni antara bilik yg ada kt Grand Lexis
kalo korang nmpk kt lantai yg 4 segi tu.....
yg tu bilik kategori water villa
so kalo jenis bilik yg tu bole tgk air laut dr dlm bilik
korang bole pilih dr 10 senarai kt atas tu

bilik yg aku stay GARDEN POOL VILLA 
kategori  landscaped garden





mmg setiap bilik ada PRIVATE POOL
ni yg paling besttttt sgttttttt :)
tp designnye lain2 la ...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
kalo saper yg tktau dlu nama Grand Lexis ni "The Legend International Water Homes"
rmi yg confuse dgn Lexis yg skarang dikenali "The Legend Water Chalets"

beza antara  Grand Lexis ngan Lexis adalah:

Grand Lexis ada private pool dlm bilik
Lexis ada jakuzi dlm bilik

so sila tgk promo kt bwh ni...
ni khas utk saper2 yg ada jcard sahaja..
kn aritu aku ada share info 


aku pilih Garden Pool Villa = rm 420++
hah murah sgt dr normal rate :)
 sbb apa aku kata murah....bilik ni lg murah dr deluxe pool villa yg ratenye rm 480++
and bilik ni lg beso dr deluxe pool villa tu yg paling best
byr murah and dpt bilik mhl skit...nk bilik mhl sgt tk brp mampu :-p

normal = rm 510++ 
peak = rm 610++
super peak rm 660++

so total aku kena byr utk 2h1m + bfast utk 2 org adalah rm 487.20  
kalo tanpa promo ni aku kena byr rm 591.60 if normal rate
 kalo time peak plak rm 707.60.... kalo super peak lg mhl rm 765.60
aku dh jimat rm 104.40..hah byk jugak tu kn

so saper2 yg nk stay sini..korang just call utk booking 
and inform korang ada jcard 
tp bilik yg bole pilih ada 2 je la 
samada Garden Pool Villa or Executive Pool Villa...
kalo korang nk rs nk tgk air laut dr dlm bilik tu pilih la yg executive tu
kiranye bilik yg aku pilih tu yg no 2 termurah 
yg paling murah bilik deluxe pool villa
yg palinng mhl sky pool grand villa
tp dpt bilik Garden Pool Villa pn dh best sgtttttt bg aku
sbb mmg luas & beso biliknye....


**promo utk jcard tu tk silap ada tulis smp june 2012
 tp kalo nk detail kena call Grand Lexis la tnye


kalo nk lg detail bole la tgk websitenye:




saper2 nk tgk entry aku psl Grand Lexis bole klik link kt bwh ni :

23 comments:

atty's said...

gud info ,tq sudi sharing..mana tau ada rezeki leh stay sini..

Nad @ MamaZakwan said...

promo jcard member ni utk 2012 je ek?
saya pegi yg legend water chalets tu..tu jek mampu, hihihi...
teringin gk nk try yg kak amy pegi ni... :)

syawalsimpsons said...

info baik ni kak/...

amiey lee said...

uhukuhuk tersedak den nengok harganya heee

nntila tunggu bonus tahun depan la ye huhu

♥ Wina ♥ said...

thanks for the info dear!!

lia said...

menarik...

kena kumpul sehari seposen ni he3

odah said...

Salam
Bestnya info...timasih byk2 manatau rezki ada boleh gak pegi...AMIN mudah-mudahan

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

terbaeeekkk punyer review..
a millions 10s laling!!!

start menabung dr skrg dh ni,
hahah.. tp ntah bler leh penuh tabung ni.. ;-p

Mama Zharfan said...

tq amy for the info. terbaekkk!!

Myra Jay said...

TQ sharing..

Kena tunggu dapat BONUS masyuk baru leh p ni..
Kos transport ke sana lagi :)

Tp kot mana pun nak p gak 1 ari nanti :)

Chekgu Azrine said...

thanks for the info.. bagus sangat..senang nak rujuk

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah mmg info bagus la ni, sebutir2 kita baca....nak try jugak...ok la sekali sekali cuti2 mahal sikit bawak family kan...

mama rifQy said...

oh tq 4 info..leh pergi..tq ye kak amy

fini zaini said...

huhuhu..makcik tak mampu lagi..ehehhehe

Cik Sibuk said...

mahal jugak eh bilik nye..tapi best ada private pool..bole la mandi pakai bikini..wakakakakka

Falsya said...

adeh..niat di hati mmg nak try..tp mahal la plak..hehe..

Nana said...

Memang bgs sgt info ni rasa klw nak g kena share2 haahah baru xrasa mahal :-)

tiefazatie said...

mmg menarik nie..hee

MijaShidy said...

suka baca post2 yg amy buat... info2 yg amy bg detail sgt...

mummy_ayu said...

very good info..tq for sharing.!

dhiera said...

best ye!
boleh share macam mana nak tahu ada jcard promo ke tak? tengok website tu macam tak ada tulis apa-apa pun

dhiera said...

emel saya: dhieranottie@gmail.com

HaniShaklee said...

dah lama nk ke sini..in shaa Allah.. will be there very soon..
thank you for the info.

http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/vivix-shaklee-rahsia-anggun-menawan-dan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...