Followers MamaTisya

Tuesday, August 28, 2012

TRAGEDI di hari raya :(


kalo 1 syawal tragedi menimpa anak dara 
yg jatuh smp lutut berdarah2222
2 syawal tragedi menimpa aku plak
mmg haru tul bila TUDUNG RAYA KOYAK!!!
rs nk nangisssssss nasibaik tudung murah (sedapkn ati :-p)
kalo tudung FAREEDA yg beratus itu tktau la:-p
 
kejadian pg 2 syawal nk p beraya so iron la tudung
time tu jugak tisya nk muntah cz die batuk2
aku ckp la soh p toilet sambil tu tgn tgh pegang iron
tk prasan tahap kepanasan iron tu...huhuhu
skali ambik ko berlobang !!!!


redho je la...dh la tkde tudung extra
so aku p beraya pki tudung KOYAK..
tp aku pin kn la kasi cover part berlobang tu
hubbyku asyik dk gelakkn aku je
lantak situ...aku wat2 mcm biasa je :-p

(kiri tudung koyak...kanan tudung baru)


blk kl aku p cr la tudung ganti kt JALAN TAR
nasibaik jmpa gk color seakan2......ye la nk cr yg sama color mmg susah dh
dan nasibaik gk dpt rege sama ..idak la yg rege mhl kn
tp bila pki mcm aku suka lg pki yg tudung koyak tu
yg baru bli ni rs mcm lain skit muka aku:-p
mmg tragedi btul, tudung raya koyak b4 rasmi!!!! 


**mmg tkleh lupa bila ingtkn kejadian 2 Syawal
pegi beraya ngan tudung KOYAK....
tp bab posing tetap maintain wat mcm tkde apa2 berlaku...:-p


24 comments:

♥cikmOt♥ said...

kalu tudung beratus kena gitu kak, sure nangis rentak pop rock kak...

tapi tudung murah pun, rasa gak nak nangis...ate dah suka kan...sob..

memang tragedi tul

Falsya said...

Adehhhh...serious stress kalau iron baju pastu berlibang..kene plak nk pakai hari tuh gak...

atty's said...

memang rasa ralit je kan.kalo benda yg kita sayang , mcm tudung ke baju ke..nasib jumpa gak ganti.

TeacherAzimah said...

wahhhh tragedi sungguh ni.. takpe, kan dah ada alasan beli tudung baru lg hehe

Dee said...

adoi..sian betul..kalau dee tak pakai dah..tp bila ingat2 balik u sanggup gak pakai..rasa lawak gak sis..hahaha...

SYANI said...

Kellas ko pakai tudung koyak.. Nasib boleh cover..

Tina Othman said...

alahai takde rezeki lah tu, sayang jugakkan wlupun tak semahal fareeda

nyaris dpt ganti kaler seakan sama, apapun selamat hari raya amy

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

adei mmg sadis tol la, sib baik dapat ganti yang baru, kita sadis biler rantai balqis putus mmg dah cuak giler ingatkan buah rantai dah hilang, rupa2nya dia simpan dalam poket baju...phuuuhhh selamat duit

MRS. K said...

aloh.. yang kena iron tu belah belakang ke

etiey.com said...

Hehhehe... Mmg sedih dan frust sgt kan? Nsb baik skrg tudung fesyen broach kat depan... Blh la pin ala ala fryen gitu hehhehehe

Cho Zila said...

alahai kelakar lak sebab bab posing tak hengattu.. tapi kalau jadi kat akak sedih gakler... nasibler kreatif...

Eliss Mie said...

kita hari tu nyaris nak terbakarkan baju melayu hubby tapi smpai sudah dia tak perasan..seb baik bila basuh kesan hitam sket2 tu tanggal.ahahahahaha

fini zaini said...

tergelak aku baca posting ko ni ryn..memacam betoi...ekekkeke

syawalsimpsons said...

saya pon ado tragedi tudung koyak gak...

Ieda Zakaria said...

Adesss..tragis sungguh!!..dh la tak rasmi pakai lg kan..

x per..dh ganti baru tuh!!

Cik Puan Rara said...

kalau rara mst xde mood dh nk raya.hehehe

watyz said...

alahai..sian nyer... seb bek tetap nk beraya.. tp spoil mood ckit la kan...

[-suziey-] said...

erkkkk xsmpai hati nk gelak..
lor tisya plak nape..tp biasala budak2..harusla aktif..hehe..

kretip ko pinkan tudung tu utk cover koyak..sbb beso gk koyak nya tu..hehe

Nad @ MamaZN said...

naseb baek akak pandai cover kak.. ;)

Ibu Lala said...

lorr tragis sungguh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ades.. sib baik jumpa tdg seakan2 sama leh masuk .. sabojelah ..

mummy_ayu said...

la...cedihnya...pernah gak jadi mcm nie..dulu masa bujang2..nak kuar jenjalan..mas tu stay kat hotel..gosok2 baju .... berlubang..nasib time tu sama size ngan member..pinjam la jawabnya..sedih tul

Nana said...

hhhaha...kita ni ada satu shawl pebert blubg guna iron umah kluang mmg bengon skit iron tu mujor part lobang tu bole sorok,so ttp pkai smpai skang hihi

Nur-nba said...

Alahai sedihnya... walaupun tak mahal tapi tentu belum puas memakainya kan.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...